czy to czas iść do lekarza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » czy to czas iść do lekarza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: czy to czas iść do lekarza?

Witam serdecznie mam pytanie czy powinnam iść już do lekarza? Staramy się z mężem o dzidziusia w dzień spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy czyli 20.11.2014 wyszedł pozytywny do dziś nie dostałam miesiączki a jest dziś 24.11.2014 z reguły okres zaczynał mi się dzień wcześniej przed wyznaczoną datą.  miałam już dni gdzie jadłam słodkie na przemian z kwaśnym, teraz bolą mnie piersi. Myślę zęby iść do lekarz na początku grudnia chyba będzie dobrze nie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy to czas iść do lekarza?

Na pewno zadzwoń i się zapisz, z reguły na NFZ przyjmują ok 6 tyg ciąży tak żeby serduszko było już widoczne na USG. Jeśli prywatnie to dla pewności i swojej "spokojności" możesz iść już nawet dzisiaj smile

GRATULACJE!  i trzymamy kciuki za mamusię i maleństwo!

3

Hej..
Koleżanka wyżej dobrze radzi.. często na wizytę NFZ trzeba dość długo czekać więc warto już zaklepać sobie termin.. Ale teraz na wizytę jest za wcześnie, bo lekarz może nic nie dojrzeć na USG i tylko każe Ci przyjść później.. Wychodzi, że teraz byłabyś na przełomie 4-5 tyg więc początek grudnia myślę, że będzie ok smile

Trzymam kciuki za fasolkę smile

4 Ostatnio edytowany przez mili02 (2014-11-24 15:50:17)

dziękuję dziewczyny jesteście kochane :-) Na całe szczęście do ginekologa gdzie ja byłam niema tak długich zapisów można się praktycznie umówić z dnia na dzień ale poczekam w pierwszym tygodniu grudnia pójdę i oczywiście napiszę co i jak. :-)

5

Mili przede wszystkim gratuluje smile też jestem w ciąży i lekarz do którego chodzę zapisał mnie na 10 grudnia bo wcześniej nie ma za bardzo sensu iść na wizytę bo może jeszcze nie będzie nic widać wcześniej, chociaż jeśli liczyć od om to jestem jakoś w 6-7 tyg, ale tak piszą dziewczyny wyżej to na NFZ może być jakiś czas oczekiwania na wizyte więc już możesz się umawiac do gin. W sumie to najważniejsze żeby przed 10 tygodniem się zgłosić do lekarza.

6

Mili jak ja zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki to zaraz uradowana poleciałam do lekarza.

Lekarz najpierw zbadał ale przed usg uprzedził ze może  się zdarzyć że jeszcze nic nie będzie widać.  Jednak pęcherzyk było widać.  Ale na założenie karty ciąży było za wcześnie miałam przyjść za 2,5 tygodnia bo wtedy dopiero będzie biło serduszko i można potwierdzić ciążę.

7

kati1989 No właśnie a czemu ważne jest żeby iść przed 10 tygodniem ciąży do lekarza?

8

Mili ponieważ wtedy bedzie potrzebny papierek do becikowego ze byłaś juz pod kontrola lekarza przed 10 tygodniem ciąży.

9

Bo do becikowego potrzebne sa dokumenty od lekarza.. dokładnie zaświadczenie, że zaliczyłaś wizytę przed 10 tyg ciązy..

10

mili02 napisał/a:

kati1989 No właśnie a czemu ważne jest żeby iść przed 10 tygodniem ciąży do lekarza?

Mili musi być udokumentowane na piśmie ze przed 10 tyg byłaś u lekarza bo przy becikowym zaświadczenie jest potrzebne. Niedawno to przechodziłem bo w lipcu urodziłam synka. Wiecj chodzenia niż tych pieniędzy, ale jak to się mówi lepszy rydz jak nic smile takie są przepisy żeby becikowe dostać.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » czy to czas iść do lekarza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024