Kłopoty z okresem ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Kłopoty z okresem !

Hej! Od pewnego czasu mam problemy z okresem, a dokładniej rzecz ujmując z jego częstotliwością. Ostatni normalny okres miałam 23 września i trwał mniej więcej 6dni. Zdarzyło się tak, że w niedługim odstępie czasu kochając się z chłopakiem pękła nam prezerwatywa i musiałam zażyć escapelle 1500mgc. Czytałam na forach jakie skutki uboczne mogą wystąpić po zażyciu tej tabletki i nie zdziwiło mnie gdy dostałam okresu 2 tygodnie po ostatnim (czyli 12 października). Trwał on ok
5-6 dni ale występowały tylko plamienia, mniejsze bądź większe. Gdy juz myślałam ze to koniec, ósmego dnia znów dostałam okresu, tym razem wygląda on już jak wcześniejsze, czyli występuje normalne krwawienie chociaż niezbyt obfite. Dodam, że parę miesięcy temu musiałam brać podobna tabletkę. Zdarzyło się to w sumie tylko w tych 2 przypadkach, ale po pierwszym razie nie zauważyłam zmian w menstruacji. Zastanawiam się, czy ta tabletka mogla aż tak wpłynąć na mój cykl?Czy może powinnam iść do ginekologa, bo dzieje się coś niedobrego? Proszę, pomóżcie, bo nie wiem co robić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłopoty z okresem !

Lepiej idz do lekarza, nie zaszkodzi Ci jak Cie zbada.
A wtedy bedziesz spokojniejsza.

3

Do ginekologa zawsze możesz przecież iść, chociażby żeby się upewnić czy wszystko jest ok.
Wg mnie to po prostu te dwie tabletki rozregulowały Ci totalnie gospodarkę hormonalną i w sumie nic dziwnego - już jedna taka tabletka to hormonalna bomba, która źle wpływa na układ dokrewny, a co dopiero dwie wzięte w tak krótkim odstępie czasu.
A na przyszłość radzę Wam uważniej zakładać prezerwatywę i zadbać o odpowiednie nawilżenie, żeby uniknąć takich sytuacji jak pęknięcie - poprawnie założona i nienarażona na mechaniczne uszkodzenia prezerwatywa nie pęknie. Oszczędzisz w ten sposób sobie i swojemu organizmowi szkodliwej chemii i problemów.

4

takie tabletki potrafią bardzo rozregulować cykl, brałaś je dwa razy, więc dostarczyłaś organizmowi totalną dawkę hormonów, które odbijają się na cyklu
myślę, że to ustanie, ale może warto iść przy okazji do lekarza
jeśli chodzi o prezerwatywy, to podzielam zdanie Anemonne
może w tej sytuacji warto pomyśleć o tabletkach antykoncepcyjnych ?? one unormują ci cykl i dadzą zabezpieczenie, skoro macie problemy z prezerwtywą

5

oj....taka tabletke mozna brac podobno maksymalnie raz na pol roku,bo strasznie cykl sie po niej rozregulowuje.

6

ja tez bralam taka tabletke i mialam dziwne okresy heh dostawalam okres co 9 dni co jest najsmieszniejsze mialam okres 3 dni pozniej po 9 dniach znowu dostalam i tak chyba z 4 razy bylo pozniej zaczelky sie regulowac w miare ale poszalam z tym do ginekologa i pwoiedzial mi ze teki tabletki roznie dzailaja ja jestem sczupla a one maja duzo hormonow i na mnie tak sie to odbilo za dzuo hormonow maja jak na mnie...ale idz sama i sie poradz ale ja uwazam ze to nie jest nic strasznego ureguluje sie wkoncu;)

7

po pewnym czasie napewno cykl sie ureguluje, ale chyba warto isc do lekarza, zeby dowiedziec sie cos o innych srodkach anty, bo ta prezerwatywa moze znowu peknac i moze byc kolejny raz problem
no a lekarz moze w koncu odmowić wystawienia recepty na te tabletki, bo nie mogą byc one stosowane jako metoda antykoncepcji, tylko w awaryjnym przypadku

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024