Co zrobić ja już nie daję rady walczę z mężem aby nie pił bez skutku mam dwoje dziecii czuję że tracę kontrolę nad sobą a nie mogę się poddać co robić...
Nie walcz z nim. Jeśli będzie chciał przestać pić, to przestanie. Ty go nie zmienisz. Ratuj siebie i dzieci. Niech nie patrzą na ojca-alkoholika, bo będą miały skrzywiony obraz rodziny. Wiesz co to DDA? Jeśli nic nie zrobisz - dla dzieci - to za kilkanaście lat będą miały problemy ze sobą, ze związkami, z relacjami z innymi ludźmi. Masz dokąd odejść? Masz stałą pracę? Separacja jest najlepszym rozwiązaniem. Ewentualnie rozwód. Pomyśl o tym, zamiast walczyć z wiatrakami.
3 2014-11-21 22:02:57 Ostatnio edytowany przez renatafbm (2014-11-21 22:03:59)
Paulo-i w internecie i na forach jest duzo informacji na temat współuzależnienia-wysłałam Ci duzo na maila-to najlepsze forum dla współuzalenionych .Powodzenia-zajmij sie sobą.
Co zrobić ja już nie daję rady walczę z mężem aby nie pił bez skutku mam dwoje dziecii czuję że tracę kontrolę nad sobą a nie mogę się poddać co robić...
Niestety,nie jestes w stanie wplynac na niego zeby nie pil.Alkoholik sam musi chciec podjac leczenie odwykowe-jezeli sam nie podejmie decyzji,nic nie wskorasz.Daj mu ultimatum i tyle.Jak sie nie zgodzi-odejdz od niego.Jezeli nie odejdziesz bedziesz do konca zycia osoba wspoluzalezniona.Pzdr.