Mój narzeczony ma dziecko- proszę o poradę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój narzeczony ma dziecko- proszę o poradę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Mój narzeczony ma dziecko- proszę o poradę

Witam mam problem. Jestem z mężczyzną 1,5 roku. Wspólne plany, marzenia... Eh. Lecz zapomniał o "drobnym" szczególe ze swojego życia o którym przez przypadek dowiedziałam się od jego mamy. Ma 5 letnie dziecko! Zapytała mnie czy czasami nie wiem dlaczego go nie odwiedza od 3 miesięcy... Po mojej minie było widać szok i niedowierzanie i zrozumiała że chyba się wygadala... Obiecałam jej że nic mu nie powiem że wiem już i tu był błąd bo nie daje sobie z tym rady. Nie wiem co robić czy zerwać obietnicę dana jego mamie i porozmawiać z nim, czy też udawać że wszystko jest w porządku lecz długo tak nie wytrzymam jest coraz gorzej. A to dopiero 2 tydzień kiedy o tym wiem. Co mam robić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-11-12 19:40:13)

Odp: Mój narzeczony ma dziecko- proszę o poradę

Przez poltora roku nie przyznal sie, ze ma dziecko? Od 3 miesiecy go nie odwiedza?

To, ze ma dziecko by mi nie przeszkadzalo (spotykalam sie z takim facetem), ale fakt, ze to ukryl przekreslilby wszystko...

Zrozumialabym gdyby to bylo 1,5 miesiaca, bo moze sie bal, ze z dzieckiem go nie zechcesz... ale 1,5 roku?

3

To jakiś fake? ...bo nie wierzę.
Mamusia jego kazała dotrzymać obietnicy, a narzeczona pokorniutka czeka, aż on sam jej KIEEEEDYŚ powie?
Boże dziewczyno, zejdź na ziemie...
Weź tego swego i z nim pogadaj..

4

Powinnas z tym"zapominalskim" koniecznie porozmawiac.Czy Ty mu jeszcze ufasz?pzdr.

5

Nawet jeżeli ma jakiś ważny powód - choć nie wiem, czy w takich okolicznościach taki istnieje - przez który nie powiedział Ci o dziecku, a Ty zdecydujesz się mu to wybaczyć i zaakceptować panujący stan rzeczy, to jednak jego brak zainteresowania dzieckiem bardzo źle świadczy o nim jako ojcu, i mimo że jesteście ze sobą dopiero 1.5 roku, a na tym etapie pary rzadko planują założenie rodziny, to jednak kwestia rodzicielstwa ku jego boku daje do myślenia...

6 Ostatnio edytowany przez LUSILJU (2014-11-12 21:08:59)

totylkojaaaa napisał/a:

Witam mam problem. Jestem z mężczyzną 1,5 roku. Wspólne plany, marzenia... Eh. Lecz zapomniał o "drobnym" szczególe ze swojego życia o którym przez przypadek dowiedziałam się od jego mamy. Ma 5 letnie dziecko! Zapytała mnie czy czasami nie wiem dlaczego go nie odwiedza od 3 miesięcy... Po mojej minie było widać szok i niedowierzanie i zrozumiała że chyba się wygadala... Obiecałam jej że nic mu nie powiem że wiem już i tu był błąd bo nie daje sobie z tym rady. Nie wiem co robić czy zerwać obietnicę dana jego mamie i porozmawiać z nim, czy też udawać że wszystko jest w porządku lecz długo tak nie wytrzymam jest coraz gorzej. A to dopiero 2 tydzień kiedy o tym wiem. Co mam robić?

upsss, mamusia się wysypała ,albo i nie...........mamusia doskonale wiedziała ,ze ty nie wiesz o dziecku,tak mysle i wysypala się bo chciała zebys wiedziała...........

co z ta wiedza zrobisz  to już inna sprawa,a wlasciwie dwie sprawy ,bo to ze ci nie powiedział to swinstwo,nie musialabys w to brnac,a druga sprawa to samo dziecko............

nie wiem czy chcesz faceta z dzieckiem ,wiedz ze to już będzie na cale zycie,on będzie się z tym dzieckiem spotykal,posrednio lub bezpośrednio z jego matka,bedziesz zyla cudzym życiem,z cudzym dzieckiem w tle,poczytaj tutaj jest watek macoch i nie ma tam idyllicznej serialowej rodzinki(ani jednej) zrob jak zechcesz,ja bym po pierwsze czula się oszukana, masz prawo do takich uczuc i masz prawo nie chcieć faceta z dzieckiem - jeszcze jest czas by podjąć decyzje

7

Benigna napisał/a:

Nawet jeżeli ma jakiś ważny powód - choć nie wiem, czy w takich okolicznościach taki istnieje - przez który nie powiedział Ci o dziecku, a Ty zdecydujesz się mu to wybaczyć i zaakceptować panujący stan rzeczy, to jednak jego brak zainteresowania dzieckiem bardzo źle świadczy o nim jako ojcu, i mimo że jesteście ze sobą dopiero 1.5 roku, a na tym etapie pary rzadko planują założenie rodziny, to jednak kwestia rodzicielstwa ku jego boku daje do myślenia...

Moj eks np ma 18 -letnia corke.Byl zareczony z jedna dziewczyna,a zrobil dziecko drugiej.Uciekl od tej ciezarnej do innej,potem kolejnej etc...Od poczatku zwiazku opowiadal mi jak "kocha"corke.Tylko prawie w ogple sie znia nie spotykal.Mialam okazje sama to zweryfikowac-poszlam do jego corki i mi opowiedziala jaki z niego tatus-nie byl na chrzcinach,na komunii,latami nie placil alimentow.A teraz bedzie mial kolejne dziecko-ciekawe co bedzie dalej...pzdr.

8

Dla mnie ten facet byłby skończony. Nawet nie za ukrycie faktu, że ma dziecko, ale dlatego, że te dziecko olewa. Dla mnie to niedopuszczalne.

9

Dzięki za takiego faceta...  O czym jeszcze zapomniał Ci powiedzieć, weź sprawdź przed ślubem.

10

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dzisiaj jeszcze zacznę ta trudną dla mnie rozmowę. W końcu to moje życie a przyszła teściowa nie powinna się tak zachowywać (ciągle dzwoni żeby mi przypomnieć co jej obiecałam). Mam prawo wiedzieć i znać odpowiedzi na wszystkie pytania które są w mojej głowie. Nawet jeżeli on miałby mieć do niej pretensję a o to ona najbardziej boi. Pozdrawiam

11

Dobre sobie:)) I Ty zastanawiasz się co zrobić??? Facet nie powiedział Ci o dziecku a Twoja reakcja polega na rozmyślaniu czy powiedzieć mu czy nie???W d... go kopnąć a Tobie radzę dojrzeć.

12

Facet sobie chyba jaja robi! i ty z nim chcesz wziąć ślub? za rok pewnie bedzie rozwód;/

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój narzeczony ma dziecko- proszę o poradę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024