Suchy i meczacy kaszel u dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Suchy i meczacy kaszel u dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Suchy i meczacy kaszel u dziecka

Witajcie mam doŚĆ antybiotyk zmienili mojemu synlowi na agumentin a teraz okropnie kaszle osluchowo czysto a kaszel jest okropny mam dosc podobno nowy regal go uczula wynioslam dzis regal i czekam co dalej mam dosc jestem wyczerpana .Testy mial robione i jest na bardzo malo zeczy uczulony .DZiewczyny czy ktoras z Was tak miala prosze o odpowiedz.A MOZE KTOS z was zna dobrego alergologa mieszkam 50 km od warszawy jesli ktos wie o dobrym alergologu prosze o namiary z gory dziekuje.Mono

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Suchy i meczacy kaszel u dziecka

Ja tak miałam jako dziecko, kaszlałam non stop przez 3 miesiące. Poszłam na testy biorezonansowe i okazało się że jestem uczulona na kilka rzeczy - zrobili mi odczulanie (również biorezonansem) i minęło jak ręką odjął. Niestety nie pamiętam nazwiska lekarza, ale było to na pewno w Warszawie. Poszukaj kliniki, która zajmuje się biorezonansem.
A przede wszystkim odstawcie antybiotyki, to syf, nie ma co truć dziecka. Zresztą one też mogą uczulać - ja np. jestem uczulona właśnie na augmentin.

3

Też tak miałam do 19 roku życia kaszel non stop. Faszerowali mnie wszystkim, bo nikt dobrze nie zdiagnozował alergii... Przeszło po wziewach i zmianie otoczenia. Moje testy też nie wykryły niewiadomo jak wielkiej alergii, ale akurat w moim przypadku wystarczyło. Spokojnie, jak znajdziesz dobrego alergologa to będzie po sprawie (ja niestety nie mogę nikogo polecić - mieszkam w innej części Polski). Trzymaj się Ty i synek.

4

Może to właśnie alergia?? Sama raz miałam podobnie, mała brała antybiotyk przez tydzień, a po nim czuła się jeszcze gorzej niż zanim zaczęła brać, a dodatkowo pojawił się obrzęk w okolicy gardła, i ten ciągły kaszel. Miałam dość. lekarz polecił małej zrobić testy i okazało się że ma uczulenie na jeden ze składników leku. Ale już jest w porządku. Wiem co mogę jej podać, a czego nie. Może u Was jest podobnie??

5

Synek mojej znajomej cierpiał na bardzo męczący kaszel( głównie w nocy). Chodzili z nim po wszystkich lekarzach, którzy bezradnie rozkładali ręce. W końcu okazało się że to bardzo ciężka alergia

6

Ja ze swoim Synkiem jeżdzę do Ameryki na testy alergologiczne, i przyznam że jestem zadowolona! Dopóki 1 raz się tam nie pojawiłam to co chwila była zmiana leków albo parodniowa wizyta w  szpitalu! Co się okazało był uczulony na wiele więcej rzeczy niż wykazały badania robione u nas w mieście! Tamto sanatorium jest przystosowane do dzieci z alergią i na prawdę są bardzo pomocni!
Wiem co czujesz mój Syn dodatkowo sie dusił;/

7

Marii22 napisał/a:

Ja ze swoim Synkiem jeżdzę do Ameryki na testy alergologiczne, i przyznam że jestem zadowolona! Dopóki 1 raz się tam nie pojawiłam to co chwila była zmiana leków albo parodniowa wizyta w  szpitalu! Co się okazało był uczulony na wiele więcej rzeczy niż wykazały badania robione u nas w mieście! Tamto sanatorium jest przystosowane do dzieci z alergią i na prawdę są bardzo pomocni!
Wiem co czujesz mój Syn dodatkowo sie dusił;/

Bardzo się ciesze,ze tamci lekarze Wam pomogli- to kolejny dowód na to,ze polskie metody leczenia są jeszcze wciąż daleko w tyle. Ale niestety nie każdego stać na takie wyjazdy do Ameryki,wiec większość z nas musi zadowolić się metodami polskimi. A jak wiadomo w Polsce na wszystko stosuje się antybiotyki wink Czasami to akurat dobrze,ale niekiedy zupełnie nie. I tak np na kaszel mokry mój mąż dostał kolejną receptę, własnie na antybiotyk.

8

witam  ja tez mam problem z kaszlem  u synka ma 15 mies żadna alergia to tylko przeziębienie albo na zabki ma katar i kaszel który jeszcze niezbyt mu się odrywa podaje mu syrop ambrosol i inne leki drogie mamt znacie jakieś sposoby by pomóc najgorzej kiedy ma zasnąć wietrze pokój podaje herbatki z miodem i trochę cytryny spi wyrzej na poduszce już nie wiem co jeszcze mogę zrobić ???

9

Mojej siostry synek miał podobny problem. Też dręczył go męczący kaszel, przede wszystkim jednak w nocy. Mieli za sobą bardzo dużo nie przespanych nocy. Dziecko miało podkrążone oczy, było zmęczone tymi nocnymi atakami, a siostra fatalnie czuła się w pracy i w dzień, bo całe noce spędzała z dzieckiem. Zdecydowała się na wizytę u lekarza i badania. Okazało się, że synek ma astmę alergiczną. Lekarz przypisał Monkastę na astmę i Cezerę na alergię. Teraz nie ma już takich nocnych ataków kaszlu. Po lekach zdecydowanie łatwiej mu się funkcjonuje.

10

masz rację też uważam, że wizyta u lekarza to podstawa... mój tata ma wykrytą astmę i systematycznie kontroluje swój stan zdrowia... na początku była to tylko alergia, ale potem jego stan zdrowia mocno się pogorszył i wpadł w astmę... wiem, że tata na początku alergii stosował jakieś domowe sposoby, żeby pozbyć się alergenów z otoczenia, jednak nie przyniosło to żadnego efektu... zażywa monkaste, jeździ na kuracje, systematycznie się bada i teraz już dobrze się czuje...

11

Ja swojemu dziecku antybiotyków od dawna nie podaje. Po antybiotykach tylko zęby sie zaczęły psuć. A i tak zaraz był znowu chory, bo zaraził sie od innego dziecka w przedszkolu. Ale odkad podaje dziecku (nie tylko w okresie jesienno - zimowym) suplement diety  Piotruś przestał się przeziębiać i co najważniejsze jest bezpieczny. Zamiast leczyć trzeba przeciwdziałać. Mam nadzieję ze i waszemu dziecku pomoże. smile

12

dominika25 napisał/a:

witam  ja tez mam problem z kaszlem  u synka ma 15 mies żadna alergia to tylko przeziębienie albo na zabki ma katar i kaszel który jeszcze niezbyt mu się odrywa podaje mu syrop ambrosol i inne leki drogie mamt znacie jakieś sposoby by pomóc najgorzej kiedy ma zasnąć wietrze pokój podaje herbatki z miodem i trochę cytryny spi wyrzej na poduszce już nie wiem co jeszcze mogę zrobić ???

Ja bym odstawiła miód - ma bardzo dużo alergenów i nie wiesz czy zamiast łagodzić, nie podrażnia dodatkowo.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Suchy i meczacy kaszel u dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024