Czy ktoś próbował, doświadczył lub słyszał o pozytywnych efektach takiego leczenia? Jestem już tak zmęczona ciągłym szarpaniem się, zwiększaniem dawki leków, wkurzeniem na psychoterapeutkę,że postanowiłam spróbować. Potrzebuję opinii ![]()
Albo jeżeli ktoś znalazł podobny wątek na forum to proszę o podklejenie, bo ja nic nie zauważyłam :)Pozdrawiam Was ciepło ![]()
Ja myślę, że zawsze warto spróbować alternatywnej metody terapii. Nie słyszałam żeby to jeszcze komuś zaszkodziło. Bez sensu chodzić do terapeutki, która Cię wkurza... jak ona ma Ci niby pomóc??? Z hipnozą to jest tak, że jak się w nią nie wierzy to na pewno nie pomoże. Znajoma mojej znajomej:) miała trochę inny problem związany ze stresem i wiem, że chodziła na sesje hipnotyczne i na pewno pomogły, ale czy całkiem wyleczyły to nie wiem. Najlepiej skonsultować się z jakimś fachowcem i popytać co i jak. Dużo jest teraz ośrodków w całej Polsce, gdzie można się leczyć za pomocą hipnozy.
Powodzenia!
Jestem po pierwszym spotkaniu
Na razie jestem zachwycona, chociaż to nie jest tak jak piszą,że już po pierwszej terapii lęki odlatują w niebyt, a tabletki w toalecie. Ale jest lepiej, spokojniej. Hipnoterapeuta tłumaczy jak pracować w autohipnozie. Jestem dobrej myśli ![]()
Gratuluję, że się zdecydowałaś!! Zawsze to jakaś iskierka nadziei, a pozytywne nastawienie to chyba najważniejsza sprawa w tego typu terapii. Życzę powodzenia i 3-mam kciuki:)