Witajcie. Już od pewnego czasu szukam strony gdzie można pisać osobami z innych,np.w języku angielskim. Chodzi głównie o sprawdzenie tego w jakim stopniu znam język. Może być to czat lub wymiana e-mail.
Trafiłam tylko na jedną stronkę gdzie wszyscy piszą po polsku i w dodatku same zboczone rzeczy ![]()
Macie może jakieś zaufane stronki i chcecie się nimi podzielić?
sharedtalk.com
Korzystałam z kilku, ta jest najlepsza, jest zarówno text chat jak i voice chat. Akurat voice chata zawsze używałam tylko do zaczęcia rozmowy i wymienienia się skypem, ponieważ skype jest znacznie wygodniejszy.
Słyszałam od koleżanki o Omegle. Wpisz w google tą nazwę i trafisz.
Można tam pisać nie tylko po angielsku, ale i w języku jaki sobie wybierzesz (u mnie to prawy górny róg).
sharedtalk.com
Korzystałam z kilku, ta jest najlepsza, jest zarówno text chat jak i voice chat. Akurat voice chata zawsze używałam tylko do zaczęcia rozmowy i wymienienia się skypem, ponieważ skype jest znacznie wygodniejszy.
A mam jeszcze jedno pytanie. Czy ta strona jest całkowicie bezpłatna? Pytam aby dowiedzieć się czy nie ma np. dodatkowych lub ukrytych opłat.
Jest całkowicie bezpłatna. zakładasz konto, wchodzisz na czat i piszesz. Są tam ludzie z bardzo wielu krajów, mieszanka kulturowa, można kogoś interesującego poznać i nawiązać trwalszą korespondencję.
Mało z tego korzystam przez brak czasu, ale uważam, że to naprawdę dobra strona.
interpals.net bardzo fajna, można poznać ciekawych ludzi w zasadzie z każdego zakątka świata, trzeba tylko podchodzic z dystansem do wyznających miłośc mieszkańców Afryki ;-)