Jaka sukienka i jaka spódnica do mojej figury? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jaka sukienka i jaka spódnica do mojej figury?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jaka sukienka i jaka spódnica do mojej figury?

Cześć,

jakiś czas temu schudłam i trudno mi teraz dobrać sukienkę/spódnicę. Wcześniej wybierałam takie, które ukrywały moje mankamenty np. sukienki odcinane pod biustem. Teraz w takich wyglądam kiepsko, bo wydają się za duże, nawet jeśli przymierzam swój rozmiar- coś jest nie tak smile Wydaje mi się, że odruchowo wybieram ciuchy do swojej "pełniejszej' sylwetki z przeszłości. Z drugiej strony do modelki mi sporo brakuje i w bardzo dopasowanych ciuchach też nie jest mi dobrze (chodzi o część od talii do kolan). Krótka charakterystyka: rozmiar ogólnie 36, lekki brzuszek (nie jest super płaski po prostu), raczej płaska pupa, biodra 93cm, uda umięśnione, ale nie jak u kulturystki, podobno ładne kolana i zgrabne łydki hyhy, wzrost <160cm.
Z góry dziękuję za podpowiedzi, pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaka sukienka i jaka spódnica do mojej figury?

To zależy czy masz szczupłe nogi...

Ja np jestem Twojego wzrostu nosze rozmiar 36-38 ale mam figure klepsydry i duze wciecie. Szczupła gora , wiekszy tylek a moja zmorą są nogi. Dlatego lepiej wyglądam w rozkloszowanych spódnicach badz sukienkach.

Jeżeli jednak masz szczupłe nogi to będzie Ci dobrze w dooasowanych, jeżeli wystaje Ci brzuszek zawsze gore mozesz ubrać luzniejsza lub lekko wypuścić na dolna garderobe wink

3

Nogi raczej szczupłe, do tej pory nosiłam dopasowane spódnice, ale nie obcisłe i czasem mi się wydaje, że uwydatnia to płaską pupę..

4

Moim zdaniem bardzo dobrym dla Ciebie fasonem sukienki będą wszelkie modele z dopasowaną górą i odciętym, luźnym, na przykład kloszowym lub półkloszowym, dołem. Taki fason podkreśli wcięcie w talii, odsłoni szczupłe nogi, ale ukryje lekko odstający brzuszek i płaskie pośladki.
Podobnie spódnice - najlepiej jeśli będą nieco luźniejsze, z koła lub półkoła albo trapezowe, zwłaszcza te z szerszym, ładnie podkreślającym talię, paskiem.

5

Olinka ma racje. Odpowiednie dla Ciebie będą rozkloszowane sukienki i spódnice smile

6 Ostatnio edytowany przez panna_m (2015-01-19 16:18:06)

Podbiję wątek, chociaż trochę w innym "ciuchowym" temacie.. Widziałam podobny, ale nie chcę się "wcinać" innej użytkowniczce ze swoim pytaniem, mam nadzieję, że nie narobiłam bałaganu tongue
Chodzi o sukienkę, ale już kupioną (jakiś czas temu), a nie mam pomysłu na dodatki. Idę na przyjęcie weselne w kwietniu, będę świadkiem (ślub tylko cywilny), chcę kupić sukienkę, ale szczerze mówiąc nie wiem jaką i pomyślałam, że ostatecznie pójdę w "starej", tylko z innymi dodatkami niż zwykle. Na poprzednich okazjach miałam do niej czarne, kryte szpilki i czarne koronkowe bolerko. Teraz myślałam  beżowych/"piaskowych". Nie wiem jaka "góra"- krótka marynarka? Sukienka w kolorze "starego złota", z tyłu złoty, gruby suwak. Niżej zdjęcie tej "starej" sukienki smile

http://img.szafa.pl/ubrania/0/011626402/1346252496/zlota-koronkowa-sukienka.jpg

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jaka sukienka i jaka spódnica do mojej figury?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024