Witam,
coraz więcej z nas przechodzi na e-papierosy, z powodów zdrowotnych lub smakowych. Porozmawiajmy o tym, czy lepsza opcją (ekonomicznie, praktycznie, smakowo) są papierosy jednorazowe, czy może jednak preferujecie kupowanie zestawów?
Ja kupowałam jednorazówki różnych smaków, aż w końcu trafiłam na taki, który mi się spodobał najbardziej (Cherry Belvene) i wtedy zdecydowałam się za zestaw. Teraz tylko podładowuję ładowarką papieroska, jak gaśnie i tak od roku sobie kopcę
Czasem się jednak zastanawaiam, czy nie wrócić do jednorazówek, bo jak z nich korzystałam jednak bardziej się oszczędzałam (bo się kończy, bo nie mam kiedy kupić nowego, itd.).
A Wy z czego korzystacie?
2 2014-11-14 04:26:24 Ostatnio edytowany przez sandra9011 (2014-11-14 04:28:15)
Hej.
Mój mąż kupił sobie zestaw takiego papierosa na parę.
Nie wiem czy Ty masz to samo.
Niestety nazwy nie znam heh.
Mogę jedynie napisać,że jest ładowany kablem, tak jak pisałam wyżej to taki papieros " parowy ". Zamiast dymu wciąga się tak jakby parę wodną.
Jako naboje są różnego rodzaju,albo raczej różnego smaku czy zapachu olejki.Np.mango, mięta. Są takie bez nikotyny i są takie z nikotyna.
Mąż jest bardzo zadowolony.
Ja tez bo nienawidzę zapachu dymu tytoniowego a ten papieros w zależności od naładowanego olejku nawet ładnie pachnie heh.
No i przede wszystkim oszczędnośc.
Maz ma trzy takie fajki.
Jedno ładowanie baterii starcza na ogół na cały dzień.
Jednorazowe papierosy to raczej tylko dla osób popalających okazjonalnie, od imprezy do imprezy. Jak ktoś jest uzależnionym od nikotyny palaczem wypalającym powiedzmy tę paczkę dziennie przeciętnie, to chyba te jednorazówki musiałby kartonami kupować. Zresztą one docelowo zostały stworzone dla osób, które nie wiedzą za bardzo co to jest, jak działa, jak smakuje i chcą sobie niewielkim kosztem spróbować, nie ryzykując inwestycji w bardziej kosztowny sprzęt.
Moim zdaniem zestaw z 2 bateriami typu ego, to minimum i podstawa jak chce się rezygnować z tytoniu, a jest się nałogowcem.
Jeśli się boisz, że bardziej się uzależnisz, moze zakup dodatkowy karto-/clearomizer i liquid "zerówkę" (bez nikotyny)?
w moim otoczeniu wiekszość jest palaczami (pacz.dziennie) ,gdy przyszła moda na e-papierosy prawie wszyscy przeszli na nowość i zachwalali , do czasu aż stwierdzili że to nie jest to samo co papieros bibułkowy , więc znów palą po staremu ;(
Ja myślę,że te e-papierosy są dobre dla kogoś kto chce spróbować rzucić nałóg,lub dla osób które palą albo raczej popalają sporadycznie.
Tak jak pisałam wyżej,mój mąż korzysta z takiego wynalazku i od kilku miesięcy nie pali.Oszczędność kasiory i zdrowia:)