Tokofobia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Tokofobia

Cześć dziewczyny choruję na Tokofobie a mimo wszystko chciałabym mieć dzieciątko, czy da się to wyleczyć? mój strach jest ogromny trudno jest mi go przezwyciężyć, nie potrafię sobie sama pomóc, czy któraś z was ma podobnie cierpi na taką przypadłość a chciałaby mieć dzidziusia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tokofobia

Tokofobia nie równa się dzieciofobi. I jest terminem równie nadużywanym wśród kobiet jak ADHD u dzieci. Strach przed bólem jest naturalny, zwłaszcza jeśli podsycany jest "opowieściami" chcących na siebie zwrócić uwage cioć na przyjęciach rodzinnych. Ale nie chcę oceniać Ciebie ani  Twojej "tokofobii".  Pytasz więc odpowiadam :Większośc kobiet pragnie mieć dzieci a te które deklarują niechęć do posiadania potomstwa żadko za powód podają tokofobię. Tokofobia nawet jesli jest rzeczywista da sie leczyć jak wszystkie fobie- psychoterapią, wsparciem medycyny. Niektóre kobiety decydują się nawet na poród naturalny , inne na CC. Zgłoś się do specjalisty. Znając szczególy bedzie w stanie pomóc Ci bardziej niz my...

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024