Masaż - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Masaż

Często korzystacie z masażu typu: relaksujący, gorącymi kamieniami, ujędrniający, czy masażu klasycznego?
Jak się czujecie po tego typu zabiegu i jakie polecacie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iness911 (2014-11-25 15:09:26)

Odp: Masaż
Tomot napisał/a:

Często korzystacie z masażu typu: relaksujący, gorącymi kamieniami, ujędrniający, czy masażu klasycznego?
Jak się czujecie po tego typu zabiegu i jakie polecacie?

Jako pani masażystka polecam masaże. Z opinii pacjentów to jeśli masaż jest wykonany profesjonalnie i masażysta lubi swój zawód i do tego skupia się na pacjencie to taki pacjent jest zadowolony w 100%. W swoich doświadczeniach słyszałam różne opinie, że masażysta masażyście nie równy. Są którzy, tylko chcą odbębnić pacjenta a są którzy do swojej pracy się dokładają.

Ale jak najbardziej polecam, na różne bóle, podczas masażu można się wyciszyć, zrelaksować, zapomnieć o problemach życia codziennego, poprawia się samopoczucie, mięśnie nie są napięte, poprawia się skóra, dużo tego.

3

Odp: Masaż

Ach masaże...
Jak najbardziej te profesjonalne są niebem dla ciała jeśli dostaniemy się we właściwe ręce. Gorzej jak chcemy zyskać ulgę a dostaniemy się w ręce jakiegoś szarlatana. Moja koleżanka dwa tygodnie temu miała wizytę u masażysty i mówi że po masażu kręgosłup ja bardziej boli jak przed
Ja myśląc o masażach też mam na myśli, te które same sobie fundujemy, bo mamy na to po prostu chwilę czasu. Zupełnie inaczej się czujemy gdy po kąpieli nawilżymy ciało balsamem lub oliwką i masujemy mięśnie na rękach pośladkach ,łydkach i wszędzie tam gdzie same zdołamy dostać. Ja po takim masażu stosuje jeszcze metodę stopniowego odprężania każdego mięśnia po kolei zaczynając od czubka głowy  kończąc na małym palcu u nogi i wtedy jestem super zrelaksowana i odprężona. Działa to na skórę mięsnie ale przede wszystkim na samopoczucie
Polecam taki czas dla siebie samej. Każda z nas powinna pofolgować swojemu egoizmowi jeśli chodzi o dbanie o urodę. Jesteśmy zaganiane i ciągle tłumaczymy sobie ze nie mamay na to czasu ...a to w weekend, a to w następny....niestety. Ja to staram się zmienić i  bardzo powolutku , małymi kroczkami nawet przez takie małe masaże po kapieli dbam o siebie smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024