Często korzystacie z masażu typu: relaksujący, gorącymi kamieniami, ujędrniający, czy masażu klasycznego?
Jak się czujecie po tego typu zabiegu i jakie polecacie?
2 2014-11-25 15:08:47 Ostatnio edytowany przez Iness911 (2014-11-25 15:09:26)
Często korzystacie z masażu typu: relaksujący, gorącymi kamieniami, ujędrniający, czy masażu klasycznego?
Jak się czujecie po tego typu zabiegu i jakie polecacie?
Jako pani masażystka polecam masaże. Z opinii pacjentów to jeśli masaż jest wykonany profesjonalnie i masażysta lubi swój zawód i do tego skupia się na pacjencie to taki pacjent jest zadowolony w 100%. W swoich doświadczeniach słyszałam różne opinie, że masażysta masażyście nie równy. Są którzy, tylko chcą odbębnić pacjenta a są którzy do swojej pracy się dokładają.
Ale jak najbardziej polecam, na różne bóle, podczas masażu można się wyciszyć, zrelaksować, zapomnieć o problemach życia codziennego, poprawia się samopoczucie, mięśnie nie są napięte, poprawia się skóra, dużo tego.
Ach masaże...
Jak najbardziej te profesjonalne są niebem dla ciała jeśli dostaniemy się we właściwe ręce. Gorzej jak chcemy zyskać ulgę a dostaniemy się w ręce jakiegoś szarlatana. Moja koleżanka dwa tygodnie temu miała wizytę u masażysty i mówi że po masażu kręgosłup ja bardziej boli jak przed
Ja myśląc o masażach też mam na myśli, te które same sobie fundujemy, bo mamy na to po prostu chwilę czasu. Zupełnie inaczej się czujemy gdy po kąpieli nawilżymy ciało balsamem lub oliwką i masujemy mięśnie na rękach pośladkach ,łydkach i wszędzie tam gdzie same zdołamy dostać. Ja po takim masażu stosuje jeszcze metodę stopniowego odprężania każdego mięśnia po kolei zaczynając od czubka głowy kończąc na małym palcu u nogi i wtedy jestem super zrelaksowana i odprężona. Działa to na skórę mięsnie ale przede wszystkim na samopoczucie
Polecam taki czas dla siebie samej. Każda z nas powinna pofolgować swojemu egoizmowi jeśli chodzi o dbanie o urodę. Jesteśmy zaganiane i ciągle tłumaczymy sobie ze nie mamay na to czasu ...a to w weekend, a to w następny....niestety. Ja to staram się zmienić i bardzo powolutku , małymi kroczkami nawet przez takie małe masaże po kapieli dbam o siebie ![]()