Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Nie wiem,czy to dobry dział,więc przepraszam jeśli to nie tutaj pasuje to pytanie.
Niedlugo ide na urodziny dziewczyny brata mojego chlopaka, nie znam jeszcze ani jej,ani owego brata. czy w takim razie mam kupic jej prezent? i co by to mialo byc? nie mam pojecia,jak sie zachowac. acha - ona ma okolo 25-30 lat,nie wiem dokladnie i czy to istotne. pomozecie?
Myślę, że kwiaty lub jakaś fikuśna świeczka sprostałaby zadaniu
W sumie to musi być coś uniwersalnego, ponieważ jej nie znasz, a zdrugiej strony coś co sprawi jej radość jako kobiecie, bo chyba o sprawianie komuś przyjemności chodzi w dawaniu prezentów. ja postawiłabym na przykład na zestaw do kąpieli: sól, płyn czy perełki i jakieś fajne dodatki, czasem są w kompletach.. Odradzam słodycze ponieważ oznaczają lekkie lekceważenie albo działanie na "odczepnego"....
Ostatnio edytowany przez foggia (2009-10-18 18:45:21)
Podpytaj chłopaka, a on podpyta brata
. Może coś Ci podpowiedzą, a jeśli nie, to myślę, że wystarczy jakiś słodki drobiazg, jeśli nie znasz tej dziewczyny.
musisz się dowiedzieć czym się chłopak interesuje, jaki ma styl. być może gra w piłkę i fajnym prezentem będzi piłka do nogi, może lubi biegać i kupic mu frotkę na rękę, może maniak gier i kupić mu joystic albo jakaś po prostu gre. albo iść w stronę prezentów uniwersalnych, przydatnych kazdemu: jakaś książka? albo pendrive? ja kupiłam taki we wzorki i różowy mojej młodszej siostrze. [***] może chłopak pali i kupić jakąś ciekawą zapalniczkę??
kupowanie prezentów nie jest az takie trudne jak sie wydaje ![]()
Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-11-26 17:23:17)
ja zawsze mam problem z wybraniem prezentów... a najczęściej z zapamiętaniem tego szczególnego dnia:D
często korzystam z internetowego kalendarza, który mi przypomina o np. tak jak wczoraj imieninach szwagra ![]()
Jakis drobiazg w postaci świeczki zapachowej powinien załatwić sprawę, w sumie zalezy jak bardzo się znacie, bo raczej imieniny to taki bez prezentowy dzień.
Tak naprawdę to jeżeli już prezent to wspólny z Twoim chłopakiem, bo niby dlaczego sama masz coś kupować, dziwne trochę... Ja bym dała kwiaty, ewentualnie jakieś winko i tyle ![]()
karina1 napisał:
Jakis drobiazg w postaci świeczki zapachowej powinien załatwić sprawę, w sumie zalezy jak bardzo się znacie, bo raczej imieniny to taki bez prezentowy dzień.
mysle ze to bardzo dobry pomysl.
najlepsze w/g mnie sa takie swieczki z suszem zapachowym, poza tym ze ladnie pachna, to jeszcze elegancko wygladaja.
pozdrawiam.
pozwolilam sobie odswiezyc ten temat, aby nie potrzebnie zasmiecac forum:) Generalnie poszukuje jakiegos prezentu dla siotry na gwiazdke. Zrobilam wstepne rozpoznanie i najbardziej chcialaby jakis drobny sprzet do kuchni... zastanawiam sie nad opiekaczem do tostow i nad czajnikiem. Niestety nie mam pomyslu co moglo by sie nadawac na prezent...help
Ja miałam podobny problem z pomysłem na prezent tylko dla chłopaka i na urodziny. Nie chciałam po raz kolejny kupowac czegoś oklepanego... wyszukałam w necie stronkę gazetomanii i przygotaowałam dla niego gazetę... ale się zdziwił gdy zobaczył się na pierwszej stronie Pokazując swój prezent, przy okazji wkręcił jeszcze kilku znajomych więc ogólnie było śmiesznie
Powód edycji: usunięcie linka
Ostatnio edytowany przez karolina102 (2009-11-25 13:57:12)
bardzo ciekawy pomysl:) myslalam zeby wybrac sie do Ikei tam jest duzo fajnych rzeczy;D chociaz kolezanka mi ostatnio mowila o czajniku z haen, ze jest teraz bardzo modny...sama nie wiem...musze zrobic nalot na sklepy;P
a jak mogę zapytać jakie masz fundusze? Ostatnio widziałam na stronie gdzie kupiłam szybkowar, świetny dzbanek do czekolady - w której możesz ją przygotować
Wygląda ślicznie, a czekolada, jak to czekolada - zawsze poprawia nastrój ![]()
Obecnie jest sporo wyszukiwarek prezentów i powiem Wam, że ja często korzystam z jednego takiego serwisu. Wszystkie tegoroczne gwiazdkowe prezenty praktycznie tak znalazłam. doskonałe jest to że prezenty są posegregowane na styl czy zainteresowania czy okazje. nie wszystkie serwisy mają tak rozbudowaną stronę.
a dzbanek do czekolady brzmi fajnie, mnie te z torebki wogóle nie smakują ![]()
Generalnie jest w czym wybierać- mogą to byś kosmetyki, książka , jakiś drobny sprzęt AGD- na przykład młynek do kawy. Ważne, by kupować przez internet, bo oszczędza sie zarówno czas i pięniadze. A przy okazji unikniemy sytuacji w której zdecydujemy sie na cos "przez przypadek"( bo mamy dość łażenia po sklepach i chcemy te męki zakończyć)
Też jestem za zakupami przez internet. Kiedyś uwielbiałam biegać po sklepach ale z wiekiem (przynajmniej u mnie) szkoda czasu. Jakbyś chciała zobaczyć dzbanek to napisz do mnie.
Wydawało mi się że wcześniej można było wklejać linki do stron, ale teraz najwidoczniej nie.
A tak Ci doradziłam, że dla siebie zamówiłam ![]()
Ostatnio edytowany przez Anastazja (2009-12-11 13:13:48)
Ja w tym roku rozwiązałam już problem z prezentem dla mojego misia. Postanowiłam mu kupić voucher na kurs kiperski piwa ze "piwoznawców" (znajdziecie sobie w google). Myślę, że mu się spodoba ![]()
Może kup jej coś do ubrania tylko wcześniej dowiedz się co ona lubi. Na moda.pl maja bardzo fajne ciuchy we wszystkich stylach i to w bardzo przyzwoitej cenie. Jak wiadomo kobiety bardzo lubią ubrania, wiec jeśli kupisz coś do ubrania np. bluzkę, a nawet apaszkę, to na pewno jej się spodoba.
A co wy kochane sadzicie o tego typu prezentach ze zdjeciem ?
www.fotouslugi.pl/gadzety_ze_zdjeciem.html
Jeśli lubi biżuterię, to może kup jej coś takiego rzadko spotykanego, niedawno widziałam wisiorki błyszczące w kształcie serduszek, dość ładne, a w środku ukryty pendrive
jak nie spodoba jej się, to będzie używać jako pamięć do kompa
na allegro były firmy Diamond flash.