Trojaczki... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Trojaczki...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Trojaczki...

Witam,

jestem stałą bywalczynią forum, jednak nie pomyślałam, że założę watek w tym temacie smile
Jestem w 13 tc. W 6tym tyg. robiłam usg i ukazały się moim oczom bliźnięta...
Przeżyłam lekkie zaskoczenie ale ok. Dziadek był z bliźniaków więc teraz padło na mnie.
Wspomnę, że ciąży nie planowałam ale też "nie broniłam" się przed nią.
Wczoraj miałam badanie przezierności karkowej i po 15 min. badaniach lekarz w końcu zwątpił
i poprosił abyśmy razem policzyli maluchy.... TRÓJKA!
W szoku jestem, i przerażona, i zaskoczona, i mój umysł nie potrafi jeszcze tego ogarnąć.
Najlepsze jest, że ja z czwórki moich sióstr najmniej marzyłam o dziecku. Siostra stara się 15 lat i nic.
A ja? Ani się nie starałam, ani nie marzyłam a tu bum.
Dobrze, że mój narzeczony potrafi zachować zimną krew (jest szczęśliwy) bo inaczej od razu bym osiwiała.
Nasze życie od wczoraj kolejny raz obróciło się o kilkanaście stopni, plany poszły w łeb, ale niekoniecznie zmienią się na gorsze:)
Wczoraj tylko poprosiłam lekarza aby "porządnie" mnie zbadał bo za miesiąc jak dowiem się, że jest i czwarte to nie wiem jak to zniosę:)
Sami nie zostaniemy bo mamy ogromne wsparcie ze strony i jego i mojej rodziny.
Mimo wszystko z myślami zostaję sama. Boję się o zdrowie maluchów, co będzie, jak to będzie?
Ogólnie czuję się bardzo dobrze. Najgorsze za mną...mam nadzieję.
Piszę tutaj bo zwyczajnie potrzebuję wsparcia psychicznego.
Bliscy ciągle mówią, że będzie dobrze ale też nie bardzo przyjmują mój lęk, obawy.
Mam po prostu chodzić i cieszyć się bo to potrójny cud.
Ja jednak muszę się z tym na spokojnie oswoić....

Dziękuję i pozdrawiam
Leila:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trojaczki...

Ooo jaaasna cholera!!!!! Gratuluje potrojnie big_smile macie waparcie rodziny mysle ze to polowa sukcesu. Jestes w 13 tygodniu narazie wszystko jest ok ma sie rozumiec? Na ciaze blizniacza trzeba miec oko a na trojke to jeszcze bardziej. Lekarz napewno bedzie sprawdzal czy dzieciaczki rowno rosna. Pewnie bedziesz miec robione czesciej usg i lekarz bedzie bardzo dokladnie sie przygladal. Jesli wszystko bedzie ok i dzieci beda rozwijaly sie prawidlowo to pozostaje tylko sie cieszyc smile nie warto zamartwiac sie na zapas!

3 Ostatnio edytowany przez Ania9O (2014-10-14 14:12:19)

Gratuluję ! smile Na pewno będzie ciężko ale dzieciaczki Ci wynagrodzą wszelkie trudy smile

Niedawno w TV był  reportaż o czworaczkach z Bydgoszczy i podziwiałam rodziców jak sobie dają radę. Czasem sobie ciężko z jednym poradzić a co dopiero jak jest ich więcej... smile
Ale i tak fajnie takie potrójne szczęście Cie czeka big_smile

4

Zazdroszcze i gratuluje=)
U Nas na majowych jest mama bliźniaków smile

5

Moja sąsiadka za miesiąc rodzi trojaczki. W 20tc dopiero dowiedziała síe o trzecim maluchu. Mam nadzieję że ogarniecię wszystko i będziecię cieszyć síe z tych małych cudów :-) powodzenia i gratulacje :-)

6

Autorko rozumiem Twoje przerazenie ale i gratuluje. Sama mam jednego szkraba i sa takie dni, ze zaluje ze nie ma blizniaka :-) poczatek pewnie bedzie ciezki, ale kiedys bedziesz miala dzieciaki odchowane, pobawisz sie w pieluchach tylko raz a dobrze, innym na trojke dzieci rozlozy sie to bardziej w czasie.

Tez nie mialam wielkiego parcia na dziecko, ale 30tka sie zblizala i pomyslalam, ze moze niezawsze tak jest ze ta potrzeba jest tak silna, owszem milo bylo pomyslec, ze mialoby sie brzdaca. Jak juz sie pojawil to naplynela ta prawdziwa milosc i prawdziwa potrzeba dziecka.

Dobrze, ze masz dobra sytuacje zyciowa, bez tego ani rusz. Gleboki wdech i doszukuj sie pozytywnych stron w tej sytuacji :-)

7

Jak do tej pory to wszystko jest ok.
Dzisiaj mam kolejną wizytę i pewnie dopiero zacznie się bieganina na badania etc. No w końcu trojaczki.
Ajajajaj.....się narobiło.

8

Leila gratulacje.  Ale trafiłaś.  Po jednej ciąży będziecie rodziną wielodzietną hehe.

Początki bedą pewnie ciężkie, ale potem super. Nawet ci troszkę zazdroszczę. smile

Byle wszystko było ok.

9

E, tam początki... pomyślcie jak to będzie jak zaczną raczkować, a tu tylko dwie ręce do łapania smile
Moja najszczersze gratulacje!!!!

10

O kurcze smile ja tylko bliźniaki smile.

11

GRATULUJĘ tobie i dla męża tak wielkiego szczęścia ! życzę powodzenia i na pewno będzie dobrze smile

Gratulacje :-D taka radość :-D
Pewnie jak by mnie to spotkało to miałabym stracha strasznego ale gdzieś tam w środku zazdroszczę trzy takie słodkie buźki :-) 

Bbasia pozwoliłam sobie wyobrazić jak każdy mi ucieka w inną stronę jeden do kabli drugi do kontaktu a trzeci do stołu ha ha oj lekko nie będzie ale piękne chwile przed autorką :-D

13

Gratuluje smile Ja jestem mamą bliźniaków wiele osób widując mnie na ulicy współczuje , a ja się zawsze uśmiecham i mowie ze nie ma czego bo to sama radość . Wiadomo bywają tez te gorsze dni ale później dwa uśmiechnięte pyszczki i cztery wyciągające do mnie raczki rekompensują wszystko. Nie zrazili mnie do siebie i jak ich troszkę odchowam to chciala bym jeszcze jedno maleństwo smile Ty będziesz miała jedno dzieciątko więcej wiec o jedna radość wiecej smile Jedno co Ci mogę doradzić to spij  ile sie da , ja z tego nie korzystałam a każdy mi to powtarzał i dzisiaj żałuje tongue Jeszcze raz gratuluje smile Uważajcie na siebie i głowa do góry !

Aaaaa jeszcze dodam ,że u mnie w mieście sa też trojaczki , robią mega furorę dostali od miasta wózek i pomoc finansową więc i pewnie wy coś od miasta dostaniecie smile

14 Ostatnio edytowany przez Leila01 (2014-10-17 07:37:22)

Dziękuję za wszystkie wiadomości:)
Aż miło mi się zrobiło z samego rana:)
Jestem już zdecydowanie spokojniejsza.
Wczoraj powiedziałam szefowej i bardzo mnie zdumiała jej reakcja.
Wpierw wyściskała, wycałowała, zaczęła przeżywać, że w końcu za jej kadencji urodzą się jakieś dzieci, a tutaj od razy mamy trójkę wink
Miłe.
Mam też się o nic nie martwić. Premię (bo u nas bywało różnie), roczna nagroda niezależnie czy będę chciała pracować, czy pójdę na zwolnienie, jest już zaklepana:)
W każdym razie pracuje do końca przyszłego tygodnia i koniec.
W poniedziałek mam wizytę u specjalisty i trzymajcie kciuki aby z maluchami było wszystko dobrze...

Pomoc już wiem, że otrzymam, mam się nie martwić na zapas więc kolejny kamień z serca.

Dziękuję jeszcze raz:)
Przyjemnego dnia życzę:)

AniaFrania napisał/a:

O kurcze smile ja tylko bliźniaki smile.

Eeeeee.... no co tak mizernie wink ?
Tylko blixniaki? smile
ZDrówka życze smile

15

I będą trzy dziewuchy smile

16

Leila gratuluję smile To tatuś będzie mial wesoło w domu smile

17

Leila moje gratulacje !!!!! wiem co to znaczy przeżyć szok smile ja dopiero w 12 tyg się dowiedziałam , że mam bliźniaki , a najlepsze było to że w niedziele (2011r) robili mi usg i było jedno lekarz wyskoczył z tekstem: "ale Pani ma dużą macicę ,Bóg Panią dobrze obdarował , dzidziuś będzie miał miejsce do popisu" ,a  w poniedziałek  robili kolejne usg i już nie było tyle miejsca bo pojawił się drugi szkrab big_smile ale byłam w szoku jeszcze spytałam doktorkę czy se jaja ze mnie robi smile
Wiadomo każda ciąża z wieloraczkami to ciąże wysokiego ryzyka , więc się nie stresuj na zapas !!! życzę dużo zdrowia ! ciesz się błogim stanem :)Pozdrawiam

18

Mojej mamy koleżanki córka urodziła trojaczki- sami chłopcy:) wszyscy zdrowi ale badań miała za trzy;) urodziły się tylko mniejsze po ważyły coś po ponad 2 kg i nie pamiętam czy dwa tygodnie przed czy po terminie ale są zdrowi i mają już po 4 lata:) także po trójne gratulacje aa i dodam, że dwóch jest identycznych a jeden troszkę inny.:)

19

ilo27 napisał/a:

Mojej mamy koleżanki córka urodziła trojaczki- sami chłopcy:) wszyscy zdrowi ale badań miała za trzy;) urodziły się tylko mniejsze po ważyły coś po ponad 2 kg i nie pamiętam czy dwa tygodnie przed czy po terminie ale są zdrowi i mają już po 4 lata:) także po trójne gratulacje aa i dodam, że dwóch jest identycznych a jeden troszkę inny.:)

U mnie również dwie będą identyczne, trzecia będzie się różniła:)
Badania mam co dwa tygodnie więc bardzo często.

Co do męża:) Musiał się oswoić, zresztą ja też, że chłopaka nie będzie i już chodzi dumny:)

No i ciąża dobiero teraz daje mi się we znaki....
Ale to jutro bo lecę spać:)

20

Super, gratulacje big_smile. Chętnie bym sobie przywłaszczyła jedną z tej trójeczki wink.

Kiedyś na moim osiedlu mieszkała rodzinka z trzema dziewuszkami, wszystkie była takie same, tak samo ubrane, imiona na tę samą literę, a jak szły, to zawsze trzymały się za rączki, komicznie to wyglądało wink

21

Leila jak tam? Pewnie masz już swoje trojaczki przy sobie,napisz jak to jest wink

22 Ostatnio edytowany przez Leila01 (2015-07-19 21:47:41)

Cayenne81 napisał/a:

Leila jak tam? Pewnie masz już swoje trojaczki przy sobie,napisz jak to jest wink

Jak to jest? Głośno ale i cudownie smile Zwłaszcza teraz kiedy moje damy zaczęły gaworzyć, śmiać się smile

Dzięki Bogu, jednak, zapomniałam jak to było na samym początku... smile
Nie mam pojęcia jak my sobie z mężem poradziliśmy. Teraz to czysta abstrakcja, a wtedy mimo wszystko była to "normalność".
Zostaliśmy rzuceni na głęboką wodę i śmiem twierdzić, że podołaliśmy.
Ogólnie bardziej przerażeni byli ludzie wokół nas niż my sami smile
W każdym razie będę do końca życia dziękowała Bogu i mojemu mężowi wink za takiego psikusa smile

23

Prześliczne córeczki macie.
Podziwiam i gratuluję.
Życzę miliardów cudownych chwil.

24

gratuluje:) ślicznotki

25

Gratulacje. ???? a jak malenstwa maja na imię?

26

Fajne dziewczynki wink Gratulacje, podziwiam za to że sobie radę dajesz z tą trójeczką wink

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Trojaczki...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024