Jak dostać pracę w sieciówce? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Jak dostać pracę w sieciówce?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak dostać pracę w sieciówce?

Pracowałam trochę w supermarkecie na kasie ale zrezygnowałam ponieważ organizacja pracy była fatalna przy 1/4 klientów były problemy z kodami, które nie wchodziły, pracownicy działów nie odbierali telefonów, często trzeba było siedzieć na kasie gdzie telefon albo taśma były popsute, i wiele jeszcze rzeczy można byłoby wymieniać. W każdym bądź razie stwierdziłam, że więcej na kasie pracować nie chcę.
Chciałabym dostać pracę w jakiejś sieciówce w galerii handlowej wysyłałam już wiele cv nikt jednak nie odpowiedział. Więc moje pytanie brzmi jak napisać CV aby pracodawca był zainteresowany moją kandydaturą? Poza pracą w supermarkecie nie mam żadnego innego doświadczenia. Nie mam też już statusu studenta więc już z tego powodu mogę być na wstępie odrzucana, ale przecież nie tylko studenci pracują w takich sklepach.
Jeżeli ktoś pracuje lub pracował w sieciówce bardzo proszę o udzielenie jakiś porad.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez cisowianka (2014-10-14 22:58:57)

Odp: Jak dostać pracę w sieciówce?

Nie pracowałam nigdy w galerii.

Ale z tego co zauważyłam i wiele moich koleżanek które jednak pracuja mogę śmiało stwierdzić ze status studenta również jest kryterium w podjęciu pracy, nastepnie wygląd również biora pod uwagę najlepiej taka lalusie z markowymi ciuszkami na sobie nastepnie fajnie jest jak pochodzi tam gdzie znajduje sie sklep.

3

cisowianka napisał/a:

Nie prasowałam nigdy w galerii.

Ale z tego co zauważyłam i wiele moich koleżanek które jednak pracuja mogę śmiało stwierdzić ze status studenta również jest kryterium w podjęciu pracy, nastepnie wygląd również biora pod uwagę najlepiej taka lalusie z markowymi ciuszkami na sobie nastepnie fajnie jest jak pochodzi tam gdzie znajduje sie sklep.

Wiadomo jak ktoś chce zatrudnić studenta to nic na to nie poradzę. Jednak przeglądając ogłoszenia status studenta nie zawsze jest konieczny. Myślę, że nie jestem jakimś pasztetem i mam miłą aparycję więc to też nie powinien być problem. No i fakt mieszkam w innym mieście niż staram się o pracę ale dojazd mam bardzo dobry więc to raczej też nie powinien być problem.
Bardziej mi chodzi o to co wpisać w CV, co ja mogę zrobić aby zainteresować pracodawcę. Jak wygląda "portret" idealnego pracownika? No bo wiadomo mają tam jakieś swoje wymagania. A tak naprawdę to uważam, że to żadna filozofia skasować klienta, wyłożyć towar, pomóc w wyborze czy poszukać odpowiedniego rozmiaru.

4

Wiesz przecież nie okłamiesz i nie napiszesz w cv nie wiadomo czego co by pracodawca chcial przeczytać.

Doświadczenie masz ze sprzedażą wiec masz większe szanse na podjęcie takiej pracy.

Kursy jakieś masz ?
Zainteresowania ?

5

cisowianka napisał/a:

Wiesz przecież nie okłamiesz i nie napiszesz w cv nie wiadomo czego co by pracodawca chcial przeczytać.

Doświadczenie masz ze sprzedażą wiec masz większe szanse na podjęcie takiej pracy.

Kursy jakieś masz ?
Zainteresowania ?

Nie chodzi mi o to żeby kłamać z premedytacją, ale o to jakich cech osobowości np. pracodawca oczekuje - komunikatywność, kultura osobista etc., być może ja nawet nie pomyślałam o tym żeby coś wpisać, a dla pracodawcy jest to ważne, albo może pewne rzeczy można lepiej ubrać w słowa.
Kursów żadnych nie mam, a zainteresowania średnio pasują do pracy w sklepie z ciuchami.

6

No wiesz zainteresowania również są istotne, jednak pracodawca chce wiedzieć z kim ma do czynienia.
A wpisanie byle czego jednak świadczy o osobie.

Mozesz wpisać ze interesujesz sie modą, juz jakiś plus byś zlapala.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Jak dostać pracę w sieciówce?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024