Hej, mamy po 19 lat przyjaźnimy się od 13 lat. Ona zawsze była dziewczyną grubszą z powodu cukrzycy ale czystą. z biegiem czasu schudła bardzo dużo, wyrobiła jej sie figura i byłoby wszystko okej gdyby nie to, że całkowicie przestała o siebie dbać ! Włosów nie myję, chodzi w tłustych prawie cały czas, nie uczesana, ma problemy z owłosieniem i z przykrością muszę powiedzieć, że nic sobie z tego nie robi, brode jako taka goli i nie dopuszcza by włosy były widoczne ale brzuch, okolice łonowe i nogi to po prostu tragedia! Na brzuchu ma takiej długości włosy ze aż zaczeły sie kręcić i nie jest to jeden rządek włosów ona ma te włosy na całym podbrzusiu, jest to obrzydliwe. Zębów nie myje. no nie wiem co sie z nia stało. chciałabym jakoś delikatnie zwrócić jej uwagę na to ale zupełnie nie wiem jak ! szkoda dziewczyny bo na prawdę jest przyjemną i miłą panną. pomóżcie!
Może zaproponuj wspólne wyjście do salonu piękności/na depilację. Powiedz, że masz ochotę spróbować takich zabiegów, ale sama się boisz tak iść i żeby poszła z Tobą. A jak już bedziecie "po", to pochwal, że bardzo ładnie wygląda, calkiem inaczej. Może to zadziała?
Nie zadziała, mam depilator i depilowałam ją jakiś rok temu, opowiedziałam jak to działa i wgle była zachwycona. Po depilacji zaproponowałam że mogę przychodzić kiedy chce i robić jej to za free ale do tego czasu nie wyraziła chęci na to, mimo moich propozycji które dosyć często ponawiam. ;/ salon odpada bo powie , że szkoda pieniędzy ![]()
4 2014-10-03 18:32:21 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-10-03 19:28:57)
Może wpadła w depresję z powodu tego owłosienia i jej wszystko jedno? Była u endokrynologa?
Zrozumiałam, że na brzuchu ma za dużo owłosienia.
A jakim cudem Ty wiesz o jej owłosieniu łonowym? Oglądałaś czy co?
Może wpadła w depresję z powodu tego owłosienia i jej wszystko jedno? Była u endokrynologa?
Zrozumiałam, że na brzuchu ma za dużo owłosienia.
Nie była u lekarza, bo nic sobie z tym nie robi. nie widać po niej jakichkolwiek objawów depresji. zresztą ona sie z tym owłosieniem nie krępuję, siedzimy załóżmy w 4 przy kawie i ciastku a ona chodzi po domu bez koszulki i pokazuje każdemu ten brzuch. obrzydzenie łapie.
tak ma za dużo owłosienia stanowczo.
A jakim cudem Ty wiesz o jej owłosieniu łonowym? Oglądałaś czy co?
Widzę to jak się przebiera na wf w szkole czy w pracy. Widać jak jej owłosienie wystaję z majtek, albo założy jakieś stare siwo-białe majtki przez które wszystko prześwituje.
Problem polega jeszcze na tym, że każdy chłopak z którym pozna sie w necie po pierwszym spotkaniu zrywa kontakt a ona pyta mnie sie dlaczego tak sie dzieję, co jest z nią nie tak itp. znam powód, dlaczego każdy ucieka ale nie potrafię jej tego powiedzieć z grzeczności.
Skoro znacie się tyle lat i jesteście ze sobą tak blisko, to nie widzę powodu, by milczeć "z grzeczności". Na litość, to Twoja przyjaciółka! A Ty przecież nie masz na celu obrażenia jej, tylko wręcz przeciwnie - pomoc. Jeśli ona pyta wprost, czemu faceci nie chcą utrzymywać z nią kontaktu, na Twoim miejscu powiedziałabym jej prawdę. Bycie grzeczną nikomu tutaj nie pomaga - ani Tobie, ani tym bardziej jej.