Co o tym myślicie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Co o tym myślicie ?

Hej jestem tu nowa nie wiem czy dobrze zamieszczam ten post nigdzie nie znalazłam dość podobnego tematu a chciałabym wiedzieć co o tym sądzicie.

Zaobserwowałam w swoim otoczeniu że dziewczyny po szkole zawodowej bez pracy są uważane za ,,gorszę,,.

Podam przykład mojej znajomej bo chciałabym jej pomóc a nie wiem jak..

Dziewczyna 20 lat mieszka na wsi skończyła szkołę zawodową teraz robi sobie szkołę średnią nie ma pracy na stałe. Od czasu do czasu gdzieś się załapie a to praca chałupnicza a to jak na wsi bywa jakaś praca w polu z zawodu jest kucharką więc także chodzi po jakiś przyjęciach i gotuję  i na jej wydatki pieniędzy jej starcza nie ,,ciągnie,, kasy od rodziców nawet sobie zaoszczędzi i wyjeżdża na wakacje..

Pokój dzieli z siostrą gdzie stoi tylko jedno łóżko śpią we dwie.. nie jest to rodzina gdzie brakuję strasznie pieniędzy ale nie mogą sobie pozwolić na tak duży wydatek żeby dostawić od razu jakiś pokój. Jest on bardzo atrakcyjną osobą i nie ma problemu z facetami .. Co nie znaczy że jest osobą puszczalską jest porządną dziewczyną.

Ale problem tkwi w tym że jeżeli spotyka się z jakimś facetem i on dowie się że jest to osoba bez pracy w jednym pokoju z siostrą a na dodatek bez szkoły średniej to od razu się wycofują... Co jest nie tak czy taka osoba jest gorsza od takiej co skończyła ,,lepszą,, szkołę.?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co o tym myślicie ?

Nie, nie jest to w żadnym wypadku gorsza osoba. Jakichś "gorszych" chłopaków widocznie poznaje. Istotny jednak jest tutaj stosunek owej koleżanki do obecnego stanu rzeczy. Jeśli chce ona coś zmienić w swoim życiu i dąży do tego, to sądzę że prędzej czy później znajdzie odpowiedniego mężczyznę dla siebie.

3

Co tu dużo mówić, jest jakieś takie przekonanie, że jak zawodówka, tzn że nieuk, nierób itd... Jak się dowie, że w domu też przepychu nie ma to od razu stereotypowo widzi patologię, a z prawdą ma to często niewiele wspólnego. Wychodzi na to, że dziewczyna stara się coś zmienić w swoim i życiu, tylko po prostu nie trafiła jeszcze na nikogo, kto faktycznie miałby w głowie coś więcej... To przykre, aczkolwiek prawdziwe.

4

nie spotkała odpowiedniego faceta który to zrozumie.. ale jest to rzecz normalna przynajmniej w moim otoczeniu wiele moich koleżanek mimo takich warunków mają chłopaków narzeczonych.. nie zawsze mogą się u nich spotkać spotykają się co 2 tygodnie lub  na zmiane z siostrą <jeden przyjedzie w sobotę drugi w niedziele> albo razem gdzieś jadą albo on zabiera ją do siebie jedna z tych dziewczyn pracuję druga nie  wink będzie dobrze wink

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024