Ciąża a zameldowanie. Proszę o poradę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Ciąża a zameldowanie. Proszę o poradę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Ciąża a zameldowanie. Proszę o poradę

Witajcie. Mam mały problem i nie wiem jak go rozwiązac tak aby później nie było problemwi i komplikacji. Mieszkam  z mężem u jego rodziców. Zaraz po ślubie zameldowałam się tam. Jednak ze względu na konflikty z teściem wyprowadziłam się z mężem i wymeldowałam. Mieszkaliśmy natomiast u moich rodziców pól roku. Ponownie wróciliśmy do rodziców męża ale ja już się nie meldowałam. Dlaczego??ze strachu że znów będzie "powtórka z rozrywki". nie zrobiłam tego do tej pory ze względu na brak zaufania wobec teścia. Jest to wybuchowy człowiek zdolny do wszystkiego. Natomiast teraz okazało się że jest w ciąży. I teraz mam dylemat. Mówiąc szczerze nie chciałabym się znów meldowac. A przynajmniej nie przed urodzeniem dziecka. Nie wiem jak to będzie wyglądac. Czy da się u teściów życ. A nie chcę co chwilę się meldowac i wymeldowywac. Wiąże się to ze zmianą dowodu czekaniem itd. poza tym nie będę z siebie robic idiotki. Moje pytanie jest takie jak wygląda to ze względów prawnych?Jeśli mąż ma zameldowanie u swoich rodziców a ja u swoich to gdzie mam zameldowac dziecko??czy to jest jakaś przeszkoda w innych sprawach??nie wiem jak to wszystko zrobic i poukładac. Prosze o poradę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża a zameldowanie. Proszę o poradę

Możesz zameldować dziecko tam gdzie Ty jesteś zameldowana. Jedyną przeszkodą może być Twój mąż, który się może na to nie zgodzić. Żadnych komplikacji prawnych (ani jakichkolwiek innych) później ten fakt za sobą nie niesie.

3

kingajar napisał/a:

Witajcie. Mam mały problem i nie wiem jak go rozwiązac tak aby później nie było problemwi i komplikacji. Mieszkam  z mężem u jego rodziców. Zaraz po ślubie zameldowałam się tam. Jednak ze względu na konflikty z teściem wyprowadziłam się z mężem i wymeldowałam. Mieszkaliśmy natomiast u moich rodziców pól roku. Ponownie wróciliśmy do rodziców męża ale ja już się nie meldowałam. Dlaczego??ze strachu że znów będzie "powtórka z rozrywki". nie zrobiłam tego do tej pory ze względu na brak zaufania wobec teścia. Jest to wybuchowy człowiek zdolny do wszystkiego. Natomiast teraz okazało się że jest w ciąży. I teraz mam dylemat. Mówiąc szczerze nie chciałabym się znów meldowac. A przynajmniej nie przed urodzeniem dziecka. Nie wiem jak to będzie wyglądac. Czy da się u teściów życ. A nie chcę co chwilę się meldowac i wymeldowywac. Wiąże się to ze zmianą dowodu czekaniem itd. poza tym nie będę z siebie robic idiotki. Moje pytanie jest takie jak wygląda to ze względów prawnych?Jeśli mąż ma zameldowanie u swoich rodziców a ja u swoich to gdzie mam zameldowac dziecko??czy to jest jakaś przeszkoda w innych sprawach??nie wiem jak to wszystko zrobic i poukładac. Prosze o poradę

Witaj, mialam podobny problem. Ja na stale mam meldunek u swoich rodzicow z dzieckiem,a tymczasowy u tesciow. Nie dlugo sie konczy bo tymczasowy jest na gora dwa lata. Pamietaj zeby dziecko bylo z toba zameldowane, w twoim przypadku lepiej badz przy swoich rodzicach. Chce tez zwrocic uwage na to ze jak zameldujesz u tesciow dziecko to potem sama juz nie wymeldujesz .

4

Meldunek dziecka automatycznie przechodzi tam gdzie matka ma meldunek.

Kiedyś tak bylo a teraz nie wiem.

5

Należy raz na zawsze podkreślić czym jest obowiązek meldunkowy. Meldunek jest to stwierdzenie zamieszkania w danym miejscu i nic więcej. Jeśli więc osoba w danym miejscu zamieszkuje to jej obowiązkiem jest tam się zameldować. Jeśli nie zamieszkuje to obowiązkiem jest się wymeldować. Tylko tyle i aż tyle.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Ciąża a zameldowanie. Proszę o poradę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024