Potrzebuje po prostu wsparcia! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Potrzebuje po prostu wsparcia!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Potrzebuje po prostu wsparcia!

Witajcie,
szukałam w internecie informacji jak sobie poradzić po odejściu męża i trafiłam tu do Was.

3 tygodnie temu mój mąż ogłosił mi przy niedzielnej porannej kawie, że mnie nie kocha i chce odejść. Dzień wcześniej wróciliśmy z wakacji.
Znamy się 12 lat, 10 lat po ślubie i 3-ka dzieci. Nigdy nie było kolorowo jak to jest w filmach. Ale bardzo go kochałam. Pozwalałam się obrażać, wyzywać itp. Z czasem moja miłość powoli zanikała i nie była już taka jak kiedyś. Ale to zawsze był mój mąż, sądziłam, że dzieci podrosną to wszystko wróci do normy. A tu mąż oświadcza, że szuka miłości...
Zabił mnie. Ot tak po prostu.
Najpierw myślałam, że dam radę, że potrafię rozejść się z godnością ale nie umiem. Rośnie we mnie taka chęć zemsty, upokorzenia go, utrudniania wszystkiego. Po czym dostaje histerii i wyje jak małe dziecko. Nie umiem jednak błagać aby wrócił. Tylko zaproponowałam dlaczego nie chce po prostu walczyć o rodzinę. Ale błagać nie będę. Nie jestem w stanie. Usłyszałam tyle złych słów. Jaką byłam złą żoną i matką. To bardzo boli. Nie wiem co dalej. Nie potrafię powiedzieć nikomu, że mąż chce odejść. Mamy dom, mieszkamy jeszcze razem bo nie wiem jak to powiedzieć dzieciom? Z drugiej strony jego obecność w domu doprowadza mnie na przemian do szału i do rozpaczy.
Co robić? Wyprowadzić się? Gdzie? Do rodziców? I tam słuchać wszelkich rad? Czy wygonić go z domu? Skoro żona i dzieci nie są mu potrzebne?
Błagam pomóżcie mi, doradźcie coś? Bo już nie mam siły.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzebuje po prostu wsparcia!

Zapraszam do poczytania moj wątek,  zaczyna się podobnie,  2 kara temu.  Tytuł mąż chce odejść,  2 małych dzieci.

3

wsukiencebezszpilek napisał/a:

Rośnie we mnie taka chęć zemsty, upokorzenia go, utrudniania wszystkiego.

Nie ma to sensu, kiedyś wróci to do Ciebie i chciałabyś, aby ktoś się mścił na Tobie?

Odnośnie wyprowadzki. Skoro chce odejść to on powinien się spakować i wyprowadzić. Nie Ty.

4 Ostatnio edytowany przez Lulla_Lee (2014-09-22 13:12:17)

Siłą go nie zatrzymasz... ale z tego co piszesz to nawet tego nie chcesz. Upokarzał Cię i ranił wielokrotnie.
Niech on się wyprowadzi. A jeśli nie, to Ty wyprowadź się do rodziców jeśli masz taką możliwość. Wysłuchuj ich rad, ale decyzje podejmuj własne - oni chcą dla Ciebie jak najlepiej. A przebywanie z nim w jednym mieszkaniu nie ma sensu, będzie Ci to wszystko utrudniało. Z dala od niego uspokoisz się i zaczniesz myśleć logicznie.
Trzymaj się!

5

Skoro macie dzieci i dom i to jego pomysł z rozstaniem to zapytaj go kiedy i gdzie się wyprowadzi. BĄDŹ SILNA!  Dla tych małych dzieciorów. Masz kogo kochać. Tylko nie napawaj dzieci nienawiścią do ich taty, bo to je skrzywdzi.

6

nie wiem czy to ma sens bycie z kimś takim. siłą i perswazją męża nie zatrzymasz. daj mu trochę czasu by to wszystko przemyślał. może ta decyzja jego jeszcze nie jest tak do końca przemyślana?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Potrzebuje po prostu wsparcia!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024