koleżanka chłopaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » koleżanka chłopaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: koleżanka chłopaka

Witam,
otóż od stycznia spotykam się z chłopakiem. znamy się od grudnia 2013 roku. Jest ok. chłopak nie mówi o uczuciach, ale ja widze gesty które on robi.. otóz zrobi obiad i wgl smile
jednak kilka miesiecy temu przez przypadek- bo jego tel ciagle dzwonil.. zauważyłam,  smsy od koleżanki. przeczytałam kilka dowiedziałam się, że w jego rodzinnym mieście się spotykają. następnie, przeciez nie powiedziałabym że przeczytałam jego smsy to zmyśliłam niestety sad że dowiedziałam sie od KOGOŚ i KTO TO jest ta dziewczyna z ktora sie spotyka. A on, że to jego koleżanka TYLKO i wyłącznie, spotykaja sie czasem jak jest w swoim miescie, ale to tylko zwykłe wyjścia... no dobra niech będzie. kilka dni temu, bo 3 miesiące się nie widzielismy, otn jest jeszcze w innym miescie w szkole wojskowej na wakacje, ja jestem u siebie. Pojechaliśmy w góry, wszystko było okej, ale znowu zobaczyłam jego smsy, i fakt faktem ma dużo wiecej ode mnie ale od niej też ma. Zobaczyłam, że właśnie do niej napisał, że do nd jest u siebie, ona, że też itd więc sie spotkają......

od pazdz mamy razem zamieszkać w akademiku bo akademiku, ale zawsze razem... ALE TA MYSL Ze on spotyka sie z ta dziewczyna mnie zabija od środka, boje się, że mnie zdradza. Zwlaszcza ze on jest na maxa zamkniety w sobie... napisałam do niego ostatio czy moge mu ufac, to odpisał tylko: skad takie pytanie i NIC WIECEJ. no moze nie wie o co chodzi. Tylko ja jestem panikarą, wiem, że chciałabym, żeby tylko za mną się oglądał, najlepiej żeby zamknąć go w klatce i nie miałby styczności z innymi dziewczynami...
Ale jak widzę zdjęcia tej dziewczyny to mnie to rozwala, zwłaszcza, że widać, że jakaś inteligentna i w ogóle, znają sie od liceum. Także szmal czasu .... teraz ma 23 lata.
Pociesza mnie jedynie myśl, że skoro znają sie tyle lat to dlaczego razem nie byli skoro juz tyle sie spotykają?

Co robic i myslec pomozcie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: koleżanka chłopaka

Witam Cię koleżanko, taka już nasza kobieca natura że kiedy czujemy się zagrożone z bardziej lub mniej wyjaśnionych przyczyn zaczynamy być zazdrosne. Jeśli chłopak mimo znajomości z nią jest z Tobą a ona wie o waszym związku ( chyba wie co? ) to możesz być spokojna choć wiem że i tak będziesz się wkurzać kiedy będą się spotykać, może zaproponuj żeby Ci ją przedstawił i wtedy po jego reakcji będzie można wyciągnąć jakieś wnioski. Kiedy stwierdzi że to świetny pomysł to wiesz że nie masz się o co martwić a jeśli zacznie się od tematu wymigiwać to możesz zacząć nabierać słuszniejszych podejrzeń bo tak na dobrą sprawę to nic nie wiesz...

Zaproponuj zaproszenie jej kiedy będziecie już mieszkać razem w akademiku, powiedz że chętnie ją poznasz skoro jest jego przyjaciółką. Bo chyba Twój ukochany nie ma nic do ukrycia, co ? wink Zawsze warto spróbować... Sama kiedyś szukałam pomocy na forum, miło że kolejne osoby opisują swoje problemy bo e-rozmowa uspokaja.

3

Po co robisz problem i lamentujesz?

4

A cóż możesz zrobić?
Zabronisz mu, oszalejesz z zazdrości , to on się od Ciebie zniechęci...
Nie ma sposobu żebyś poznała tą koleżankę? Może nie jest taka straszna?:) Może okaże się spoko dziewczyną?

Nie mialaś/nie masz kolegi , z którym nic by Cię nie łączyło?:)

Ja miewałam takich kumpli:) Mam np.: sąsiada , świetny chłopak,śmieszny, wesoły smile I nawet gdybym się z nim widywała bardzo często ( jak byliśmy młodsi to tak było) to nijak by mnie do Niego nie ciągnęło...Tak samo koledzy ze studiów. Jeden jest bardzo inteligentny, często gadaliśmy itp. Ale też nic by z tego nie było:)

Rozumiem,że boli CIę ,że się spotykają, piszą ,mają super kontakt. Bo to pewnie kumpela z dzieciństwa:) Znają się SZMAT czasu i tyle:)

Może zapytaj czy mogłabyś ją poznać:) Albo zaproponuj żeby zaprosił ją do miasta ,w którym przebywacie:) Zobaczysz jak zareaguje i czy uda się to doprowadzić do skutku:)

5

iLoveMyLambs napisał/a:

dlaczego od razu lamentuje ? dziewczyna sama nie wie o co kaman, pewnie nie ma problemu ale szuka umocnienia w przekonaniu...

6

Nataliii napisał/a:
iLoveMyLambs napisał/a:

dlaczego od razu lamentuje ? dziewczyna sama nie wie o co kaman, pewnie nie ma problemu ale szuka umocnienia w przekonaniu...

No bo dla mnie to lament, koleś niczego nie ukrywa, powiedział jej, że ma koleżankę z którą czasami się widuje, znają sie długo i nic więcej ich nie łączy. Nie ukrywa tego faktu przed nią więc po co szaleć i od razu podejrzewać o zdradę?

7

iLoveMyLambs przyznaje Ci razje ale może czuje się zagrożona, może ma niską samo ocenę, napisała że jej chłopak jest zamknięty w sobie co oznacza że pewnie nie mówi za dużo o ich spotkaniach a to pewnie powoduje dopisywanie niepotrzebnych czarnych scenariuszy. Uważam że poznanie tej dziewczyny to dobry pomysł, nie skreślać jej i na starcie już jej nie lubić. Z wyczuciem i delikatnie... wtedy może się uspokoi i zaufa w pełni chłopakowi a o koleżankę będzie spokojna.

Porozmawiaj tak po prostu smile

Nie warto udawać, owijać w bawełnę bo później jest tylko gorzej hmm
Ty się dręczysz, on nie wie o co Ci chodzi...więc powiedz, po prostu powiedz, że boisz się że możesz go stracić a bardzo Ci na nim zależy smile Zapytaj o koleżankę, niech Cię z nią pozna, będziesz widziała jak się przy niej zachowuje smile

A skoro nigdy ze sobą nie byli to chyba oznacza że w takim sensie ich do siebie nie ciągnie, tylko są na stopie koleżeńskiej smile

Pozdrawiam!

9

Widzisz ? Wszyscy Ci radza tak samo, DO DZIEŁA !!!!!!

10

Razem macie zamieszkać w jednym pokoju? W każdym razie, jeżeli chłopak jest zamknięty w sobie to w żadnym razie nie radziłbym z nim się wiązać. Takie osoby mogą mieć naprawdę duże ukryte zaburzenia i sprawić wiele kłopotów. Dyskretnie utrzymuj go na na dystans aż do momentu gdy stanie się otwarty.

11

Wiesz, możesz spróbować mu zaufać albo tego nie ciągnąć. Ale ja proponuje zaufanie. Z czasem może powoli ją wyeliminujesz skoro macie mieszkać razem w akademiku big_smile

12 Ostatnio edytowany przez kejter (2014-09-18 14:34:36)

Myślę, że autorkę tutaj zaniepokoiło to, że chłopak sam z siebie nie poinformował jej o tej koleżance, kontaktach i spotkaniach, tylko musiała się tego dowiedzieć 'na lewo'. Bo gdyby nie zajrzała mu do telefonu, to by dalej o niczym nie wiedziała. Chłopak jest skryty, ok, ale raczej o bliskich osobach w swoim otoczeniu się wspomina, a on tego nie robił. Mogła pomyśleć, że skoro mają takie intensywne relacje, a ona nic nie wie, to że coś może być nie tak.

13

jestem w szoku, że tyle opinii jest, żeby mu zaufać. chyba tak zrobie, co nie wyklucza, że cały czas się boję. W sumie pociesza mnie to, ze faktycznie znaja sie 'kupe' czasu ale nie byli i nie są ze sobą...

oczywiście spytałam sie jego CZEMU mi nic o niej nie powiedział, że widuje się z jakąś koleżanką, a on że nigdy nie pytałam o jego znajomych z rodzinnego miasta- to prawda...

14

ale sam też mógł by Ci opowiedzieć coś o tym... To chyba normalne.. tak sądze.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » koleżanka chłopaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024