Hej, witam wszystkich, mam pewne obawy co do ciąży mojej dziewczyny, we wtorek( 09.09) kochaliśmy się ze swoją dziewczyną bez gumek(wiem, że głupota, ale ona chciała) i już pod koniec chyba z niej wyszedłem, jednak mam tylko 80% pewności, że nic nie zostało w niej, ona po seksie od razu poszła się dokładnie tam wymyć. Na drugi dzień, około 10 rano miała ból brzucha taki jak podczas miesiączki, tylko, że do niej ma jeszcze 20 dni, czy to jest możliwe żeby komórka jajowa tak szybko zaczęła się zagnieżdżać, stąd ten ból? Wczoraj miała ona mdłości, wymioty i silny ból brzucha(bardziej w miejscy żołądka niż jajników), tylko tutaj też biorę pod uwagę chorobę i to, że była na antybiotyku przez 2 tygodnie, no i ciągle jest chora, jakaś grypa czy coś co mogło się przyczynić do mdłości. No i dziwne żeby mdłości były już po 6 dniach od tego dnia. Nie wiem co o tym sądzić, 100% pewności będziemy mieli gdy dostanie okresu, a do tego czasu zjada mnie stres, bo dziecka w wieku 20 lat nie mam jak utrzymać.
za wcześnie na objawy po 6 dniach od stosunku. Mdłości z innego powodu a ból brzucha może świadczyć o owulacji.
A w sprawach seksu trzeba być odpowiedzialnym także zastanów sie następnym razem czy nie lepiej zamiast zabawy wybrać szklankę wody
bo dziecko to również wielka odpowiedzialność i obowiązek.
Za szybko na objawy ciąży.
Nie mozna wykluczyć ciąży w 100 % seks bez zabezpieczeń jest ryzykowny.
Musicie poczekac do jej okresu.
Na dzień dzisiejszy za wczesnie jest mówic o ciąży.
Za wczesnie na takie objawy jakie ma Twoja dziewczyna.
4 2014-09-16 12:27:30 Ostatnio edytowany przez Emilia (2014-09-16 12:29:19)
"Wiem, że głupota, ale ona chciała" - a jakby chciała skoczyć z 10. piętra, to byś jej pozwolił, bo chce? To nie tylko głupota, ale brak wyobraźni i odpowiedzialności.
A teraz meritum: skoro do miesiączki zostało 20 dni od stosunku, to był to tak średnio 8. dzień cyklu, tak? Owulacja następuje najczęściej 14 dni przed miesiączką, plemnik może przeżyć w macicy 72 godziny (czyli 3 dni). 14 + 3 = 17. 28 - 17 = 11. Od 11 dnia cyklu powinniście się zabezpieczać. O ile miesiączki są regularne i występują w podanym powyżej czasie. Jeśli tak właśnie jest, to ryzyko ciąży jest minimalne. Implantacja następuje zazwyczaj po tygodniu i może się objawić lekkim plamieniem, ale nie wymiotami i bólem brzucha. Na wymioty przyjdzie czas dużo później, o ile będzie to ciąża. Dokładne wymycie się po seksie może jedynie sprawić, że plemniki zostaną spłukane z zewnątrz. 80% pewności to i tak dużo, zwłaszcza że w preejakulacie plemniki też się znajdują. Czyli nie musisz skończyć w niej, żeby mogła zajść w ciążę. Antybiotyk może zablokować owulację, przyspieszyć, tudzież rozregulować cykl. Dlatego w takim czasie koniecznie powinniście używać gumki i następnym razem w podobnej sytuacji pozostań głuchy na zachcianki twojej dziewczyny. Zwłaszcza, że jak napisałeś ciąża w wieku 20 lat to nie jest szczyt marzeń.
Nie prosiłem was o umoralniane, bo wiem, że tak tego robić nie powinniśmy. Brzuch moją dziewczynę boli już 3 dzień, dziś brzuch na dole jest lekko opuchnięty, ale nie wydaje mi się by były to objawy ciąży.
Nie musiałeś prosić - umoralniamy gratis!
Witam. Kochalam się z chlopakiem 5 dni przed okresem, z prezerwatywa (ale nie mam co do niej nigdy pewności). I dostalam ten okres w terminie, bylo widać ze to nie tylko krew ale tez zluszczone endometrium i objawy okresu tez mialam. Ale czy w takim wypadku można byc w ciąży ? Jest to wgl możliwe?