Chorobliwa zazdrość i ciągłe kontrolowanie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Chorobliwa zazdrość i ciągłe kontrolowanie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Chorobliwa zazdrość i ciągłe kontrolowanie...

Jestem ze swoim narzeczonym od 3 miesięcy. Myślimy bardzo poważnie o tym związku planujemy nawet ślub itp. Jednak ostatnio dziwnie się zachowuje.. Najpierw chodził smutny a na pytania " co się dzieje?" odpowiadał, że boi się, że mnie straci, że go zranię, zostawię lub zdradzę. Nie daje mu żadnych powodów by musiał się niepokoić. Gdy tylko możemy widujemy się, chodzimy na spacery do kina.. I nawet te napady smutku bym przetrwała ale.. wczoraj zrobił okropną rzecz! Pisał do mnie na gg jako mój były chłopak! Nie przyznałam się wtedy, że wiem iż to on ale poznałam po sposobie pisania.. Mój były chłopak był zupełnie inny, nie używał zwrotów, które padły podczas rozmowy! Za to obecny te słówka często stosuje. Wiele szczegółów świadczyło, że to właśnie on a nie były! Dla pewności skontaktowałam się z byłym chłopakiem i wiem, że nie mógł do mnie pisać, bo po prostu go nie było w tym czasie przy komputerze! Nawet w domu w tym czasie go nie było. A mój obecny odkąd się znamy ma obsesję na punkcie mojego byłego! Jest pewien, że mogłabym go zdradzić lub to już zrobiłam! I do tej pory upiera się, że to nie on.

Co ja mam robić???? Pomocy proszę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chorobliwa zazdrość i ciągłe kontrolowanie...

Szczypta zazdrości - może jedynie dodać ostrości do związku,chorobliwa zazdrość -przeradzająca sie w obsesję- może go zabić.Związek - to przede wszystkim zaufanie.Musisz o tym porozmawiać- szczerze i otwarcie.Skoro jesteś z Nim- to znaczy,że dokonałaś konkretnego  wyboru .Szukanie dziury w całym - według mnie -źle Wam wróży na przyszłość.

3

Jeżeli chcesz by ten związek przetrwał lata to musisz jak najszybciej opanować tą zazdrość zanim przerodzi się w coś gorszego. Wiem , jak obsesyjna zazdrość potrafi zniszczyć związek, mój chłopak był tak zazdrosny, że niemal non stop bałam się, że zrobię coś nieodpowiedniego, przez przypadek na kogoś spojrzę albo ktoś się do mnie uśmiechnie i awantura gotowa. Bałam się tak bardzo, że prawie nie wychodziłam z domu, był zazdrosny nawet o koleżanki. A zaczęło się bardzo podobnie jak u Ciebie. Wyjaśnij mu , że musi mieć do Ciebie zaufanie, bo brak zaufania zabija każdą miłość

4

Przede wszystkim- rozmowa. Długa, szczera i chyba w tym wypadku... niejedna. Może uświadom mu (nawet jeśli tak nie uważasz) że przez takie coś może Cię stracić. To was może zniszczyć- prędzej czy później. Albo będziecie oboje nieszczęśliwi.
On- bo będzie sobie wkręcał różne dziwne rzeczy
Ty- bo bedziesz się ciagle bała co moze jeszcze wymyślić...
Kochana, działaj szybko i stanowczo.

5

jeśli szybko tego nie opanujesz, to możesz potem nie byc szczęśliwa
porozmawiaj z nim, dlaczego tek się zachowuje, powiedz, co ty czujesz
jak jest ci źle, czujesz się z tym okropnie
wychodzi na to, że on ci nie ufa, a to nie wróży dobrze dla związku

6

Zwłaszcza, że zaszło to już tak daleko, że podszywa się za Twoich ex...
Jeśli rozmowy nie podziałają, może i Ty bądź taka przez tydzień. Kontroluj go, wszystko sprawdzaj- koniecznie wynajduj coś do czepiania się... nie przyjmuj zbyt tłumaczeń. Może przejrzy na oczy?

7

Kiedy tylko spotkałam się z nim to.. przeprosił i przyznał sie do wszystkiego!! Dlatego Przeprowadziłam poważną rozmowę, powiedziałam, że jeszcze jeden taki numer mi wykręci a nie będzie już miał czego naprawiać. Spytałam czemu to zrobił a on odpowiedział, że z zazdrości pomimo, że żadnych powodów mu nie daje! Czuję, że coś między nami pękło.. Brak zaufania i to, że już mu po prostu nie wierzę sprawiły, iż między nami pojawiła się niewidzialny lecz wyczuwalna bariera... wszystko już jest inne... takie obojętne! sad

8

irminka01 napisał/a:

Jestem ze swoim narzeczonym od 3 miesięcy. Myślimy bardzo poważnie o tym związku planujemy nawet ślub itp. Jednak ostatnio dziwnie się zachowuje.. Najpierw chodził smutny a na pytania " co się dzieje?" odpowiadał, że boi się, że mnie straci, że go zranię, zostawię lub zdradzę. Nie daje mu żadnych powodów by musiał się niepokoić. Gdy tylko możemy widujemy się, chodzimy na spacery do kina.. I nawet te napady smutku bym przetrwała ale.. wczoraj zrobił okropną rzecz! Pisał do mnie na gg jako mój były chłopak! Nie przyznałam się wtedy, że wiem iż to on ale poznałam po sposobie pisania.. Mój były chłopak był zupełnie inny, nie używał zwrotów, które padły podczas rozmowy! Za to obecny te słówka często stosuje. Wiele szczegółów świadczyło, że to właśnie on a nie były! Dla pewności skontaktowałam się z byłym chłopakiem i wiem, że nie mógł do mnie pisać, bo po prostu go nie było w tym czasie przy komputerze! Nawet w domu w tym czasie go nie było. A mój obecny odkąd się znamy ma obsesję na punkcie mojego byłego! Jest pewien, że mogłabym go zdradzić lub to już zrobiłam! I do tej pory upiera się, że to nie on.

Co ja mam robić???? Pomocy proszę

Uciekaj gdzie pieprz rośnie!
Dopiero 3 miesiące jesteście razem...wyobraź sobie co będzie za 10 lat.On ma obsesję a to się leczy.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Chorobliwa zazdrość i ciągłe kontrolowanie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024