Zemsta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zemsta

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Zemsta

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Witam chciałbym się was poradzić jakbyście się zachowywali a nawet zemści na matce .
. Nigdy nie mogłem liczyć na kogoś kto mi wskaże drogę czy coś podpowie. A jeżeli to robił/a to dla spełnia własnych interesów.

Background
O sobie mogę powiedzieć ze za tydzień kończę 26 lat .Mieszkam za granicami. Przez większość mojego życia, byłem przegranym grubasem. Matka kochająca pieniądze i patrząca co inni powiedzą dobrała się w 100 % z ojcem, cholerykiem-który zdarzył mi zrobić Limo i naderwać uch nim ukończyłem 13 rok życia. W tym wieku uciekłem z domu.W domu nie brakowało  wyzwisk pod moim adresem ? które koledzy z podwórka i szkoły bardzo szybko wykorzystali. Chłopak bez poczucia własnej wartości jest nikim. Dam przykład ?koledzy? odprowadzili mnie pod klatkę wyzwali od Grubasów etc. A potem gdy w domu płakałem matka spytała o co chodzi gdy nie chciałem powiedzieć, to wkraczał ojciec ?albo powiesz albo w pier...?-miłe między młotem a kowadłem.
Mojemu bratu zawsze było wolno więcej. Nagle matka wymaga szacunku oraz że na emeryturę ja wezmę i pomogę.

Pierwsze potknięcia...
Atmosfera w domu była nie wytrzymania, chciałem  iść do Technikum / by mieć zawód i uciec z tego chorego domu. Ale matka której pomagałem (zakuoy, obiad, pomoc przy chorym dziadku )-wymarzyła sobie że ja też tak nią mam na emeryturę się zajmować. I nie pozwoliła mi iść do technikum tylko LO .Co powiedzą znajomi co powiedzą w pracy !!
Lo- to była masakra zamknąłem się w sobie , szkoła i książki. Rówieśnicy mieli pierwsze miłości , picie etc.
W tym czasie maja matka znalazła sobie córkę sąsiadki (ta zmarła )-i na nią przelewała miłośc rozmowy , nawet wstawiła się za nią gdy wszyło że podczas pobytu w Usa zdradzała swojego chłopaka , a potem się tym chwaliła.
Matka widząc co się dzieje, że jestem jak duch wykorzystała to <w tym czasie pracowałem na budowie, bo wymarzyli sobie dom ,NA KTÓRY NAS NIE BYŁO STAĆ    > zdasz maturę rób co chcesz. Zdałem maturę a tu w domu czekał ojeciec i matka na kanapie leżała (boże ile razy budziłem się z tą sceną zalany potem w nocy)i rezerwację na studia(prawo, socjologia, politologia )!! Gdy podpisałem dok. Zdarzyło się najgorsze Matka powiedziała ?powiedz że chesz iść na studia byś nigdy nie mógł mówić że ciebie zmusiłam ?. Było to drugie kłamstwo poszedłem do bieżmowania a w szkole średniej nie miałem chodzić na religie . (ksiądz się nadmną znęczał tj. wchodzenie ostanim do klasy, wstawanie podczas wyczytywania obecności oraz ?. mówienie z pogardą po nazwisku).

Śmierć duszy i cielesna
Studia to ten sam okres co Lo , szarzyzna gdy inni mieli życie ... Zacząłem myśleć o śmierci, to było obsesyjne. Matka powiedział ?Głupsi od ciebie  mają mgr, lepszy syn martwy z mgr niż ty. ?- Mój brat dziwnym trafem zamiast do lo trafił do technikum.  po zdaniu sesji 17 maja poszedłem się wieszać, zawiązałem na strychu węzeł , taboret ale nie zrobiłem tego. Te 5 minut to było naprawdę fajne chwilę ? do dziś mam duży żal że tego nie zrobiłem.
Pracowałem po studiach na myjni by zarobić na wyjazd do Niemiec. Matka wtedy nie przejmowała się moją kondycją.

Gdy 2 citki pytały co się ze mną dzieje bo w tym wieku to powiniem chodzić na siłownie i imprezy a niesiedzieć w pokoju i być cieniem człowieka. Gdy powiedziałem citoce że się powiesze ta poszła do matki która tylko ze smiechem powiedziała ?tak, tak?.

Nowa próba życia
Znalazłem dziewczynę przez neta i wyjechaliśmy do Niemiec. Czułem i czuje się opluty musząc  pracować na sprzątaniu (nie znałem jezyka) i ciągłe docinki mojej dziewczyny matki (sama była w tylu związkach że każdy facet odchodził )Bo Politologia to G.... nie studia etc/ dziś kontynuują to media. Ale ja nie przeimprezowałem ani jednego dnia , z listy książek czytałem 95-100% lektur oraz zaliczałem examiny na niezłym poziomie.
Potem słyszałem że po pracy (męczyła mnie strasznie , duży poziom stresu )mam chodzić na fuchy a w niedziele tylko na chwilę odpocząć. Do tego dziewczyna  zaczęła się zachowywać jak jej matka. Przychodziłem z pracy, słyszałem 25(minut do końca serialu), samemu robiłem kawę (tu słyszałem dla mnie herbatę )- a mi ręce się trzęsły od pracy .i jeszcze jej pies nie wyprowadzony na spacer. Ledwo człowiek wrócił już miałem opier... za rozsypaną kawę (ręce trzęsły mi się jak u alkoholika. ), potem po zakupy i zasypiałem ze zmęczenia słysząc o sobie złe rzeczy/ Nikt nie miał litości , ja pomagałem jej zawsze. Od niej nigdy , potrafiłem ją zawołać bo obsunęła mi się drabina a ona PO CO !! do tego w pracy zmienił mi się szef na jugola który stworzył Obóz pracy. Ja w niedzielę szedłem do pracy o 8 rano a ona wracała z imprezy i tak co weekend.  W wyniku tego dostałem nerwicy żołądka. !!!
Usłyszałem tylko stres i stres.

Przebudzenie
Pojechałem na przystanek woodstock ? paru starych znajomych powiedziało to nie ty stary. Tu doszło do przebudzenia z mojej strony.
Po powrocie zacząłem wymagać szacunku do mnie i mojej pracy. Potrafiłem powiedzieć jestem zmęczony, tego nie zrobię. Dziewczyna zerwała ze mną. Była moją pierwszą ja jej 2 . Lubiła mówić że nie mam porównaniaL a ja ją kochałem .

Przyjechałem do Polski na obecne święta przez Internet poznałem  dziewczynę. Byłem w szoku. Gdy inni patrzą co nas łączy my patrzyliśmy co nas dzieli(raptem 2 pierdoły). Spędziliśmy raze supper sylwestra i ostatnio wesele. Jej rodzina mnie akceptuje.
Ale ... Powiedziałem to akceptują ja i jej przeszłość ale czasem to ciężkie dla mnie...:
Ze zacząłem  późno współżyć
Nie miałem czasu na imprezy
Na życiowe pomyłki
Ciągłe słyszenie o sobie że jestem nikim
A ona no cóż ma o czym poopowiadać , chlanie , imprezy. Potem miała chłopaka z Nigeri (czarnego) oraz uprawiała przyjacielski seks.
Akceptuje to !!! Pogodziłem się z tym że jestem nikim , frajerem. !! Ale czasem nie wytrzymuje jak opowiada co z nimi robiłą. Dam przykład powiedziałem ze będę chciał się kochać w Aucie (ona nie nie mało miejsca jak to robiłam z.....), na plaży (nie nie nie , piasek wchodzi), potem że na zajęciach swojemu  byłem zwaliła....
Mówiłem jej że mnie to nie interesuje a ona ostatnio powiedziała widziałam Twoją była ale jak mogłeś być z takim brzydalem !! Po czułem się jakby kolejna osoba mi spilę dawała. Kocham ją widzę ze przy mnie się zmienia (ze złośliwej).

Rozmawiałem z nią o tym i razem do szliśmy do porozumienia że mamy biały papier gdzie razem piszemy nasze życie ALE TO MNIE BOLI. Myślę o tym o tych kolesiach jako o wygranych ja jako przegrany.OStatnio jeszcze przyłapałem ją na kłamstwie gdy porównała mnie do przygodnego kolesia z którym poszła tylko do łóżka bo była zdesperowana. Oszukała mnie tu w sprawie intymnej nie chce o tym pisać. I zdałem jej pytanie jak może ja się staram (wyprawiłem jej uważam mega urodziny, kolacja przy świecach i muzyce, kąpiel w pianie....).

Całe życie cięzko pracowałem (dla rodziców ) , w pracy ...ale czuje że mnie ktoś oszukała nagle mam 26 lat i mam się stabilizować a tamci mają do czego się uśmiechać. Nigdy nie miałem pewności u rodziców czy jutro mnie nie wyrzucą. Mój brat teraz ostro imprezuje, skończył moje technikum.
Ja tego nie miałem , ktoś mi co ś zabrał i mam tego dość
By wogóle nie zwariować , schudłem waże 82 kg, chodzę na siłownie , jestem pewny siebie , ale gdzieś są rysy ....
Matka jak przyjeżdzam to wrzuca na mnie bez powodu czyta źle , pracuje źle , gdy zwóricłem uwagę że podważa moje zdanie to stwierdziała ?to gościność nauczono mnie w domu?, tylko obceność mojej połówki nie pozwoliła mi się kłócić. Podbnie z samochodem, gdy sprzedawałem dostałem dobrą cene,  to słyszałem no u mnie w pracy to koledzy....nie wytrzymałem powiedziałem ?Spociłaś się na ten samochód??, to oburzona bo chce dobrze i jak smiem do MATKI teraz matki !! Typowa toksyczna osoba.

Mam mętlik w głowie musiałem się z tym podzielić
Dzięki za wszystko rady , rozmowę , cokolwiek
Pozdrawiam

p.s. Oczym marzyłem ? O Techikum potem studiowaniu chemii, uprawianiu sportu  a dziś ? Sam nie wiem
Wszyscy mnie zawiedli rodzice, partnerzy....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zemsta

Hej shylock:)
Troche uśmiechu na dzień dobry...przeczytałam twoja historie jednym tchem..masakra ze ktoś tak może zranic drugiego człowieka a najgorsze ze w tym wszystkim jest wlasna matka,dziewczyna ojciec...sami najbliżsi...aj szkoda,wydajesz się bardzo sympatycznym człowiekiem trochę po przejściach ale nadal mającym nadzieje na lepsze zycie...ja trzymam kciuki z calych sil...a co do zemsty to na serio?

3

Nie musisz mysleć o zemscie . Zemsta to juź będzie ,  jak przy kazdej okazji będziesz przypominał Mamie jakie błędy popełniali w przeszłosci . A teraz juź Cię nie musi pouczać.

4

Bardzo smutne masz życie.... jak można tak wyżywać się na innym człowieku, to nie do pomyślenia! Widzieli, że jesteś słaby i się to wszystko na Tobie odbija i na tym bazowali. A jak wyglądają relacje brata z matka?

5

Brat-Matka to czysty biznes ty zrobisz to ja tamto. Ty kupisz Chleb a ja Ci pożyczę 50 zł. Brat obstawał przy ojcu i wsumie dostawał co chciał. Pomimo że to urodzony majsterkowicz to poszedł do mojego technikum / gastronomia, a potem na Kryminalistykę płatną .Dodam że gdy ja studiowałem to jak raz zawisł nademną warunek 500 zł do zapłaty powiedziałem Matce jej odpowiedz była JA CI NIE DAM !! najśmieszniejsze że powiedziałem " a prosiłem i tak bym nie wziął". dodam że brat to jest jak wnuczek traktowany .

Zemsta własnie chodzi mi o przypomnianie ale ona uważa że jest świeta i jak się zwracam do matki

Przepraszam za mój Polski ale od 3 i pół roku mieszkam za granicą .

6

Jest mi przykro że pomagałem matce a zostałem bez niczego technikum, podrózy.
Moja ex jeździła do byłego na Ukrainę , zazdroszczę jej odwagi....

7

Tylko idioci się mszczą.

8

Tak a co mam podziękować ? Zemsta jest napojem Bogów

9 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-09-07 13:35:01)

shylock napisał/a:

Jeśli chcesz się zniżyć ich poziomu, to się mścij. Ale pamiętaj, że tylko idioci się mszczą. Chcesz być idiotą? Twoja sprawa.
Zemsta jeszcze nigdy nikomu w niczym nie pomogła. Po chwilowej uldze kiedyś przychodzą wyrzuty sumienia. Po co się w to bawić.
Nie lepiej zacząć nowe, lepsze życie?

10

Zemścij się olewając ją kompletnie, rozprawiając się ze swoim żalem i problemami, a potem mając fenomenalne życie.

11

shylock napisał/a:

Może i jest ale ty nie jesteś Bogiem big_smile

Po pierwsze popełniasz podstawowy błąd - skupiasz się na swojej krzywdzie, na tym czego doświadczyłeś i co Cię w życiu ominęło. Kłopoty i problemy w życiu są po to, żeby je rozwiązywać tylko wtedy odniesiesz sukces i zmienisz swoje życie, jeśli skupisz się tylko na poczuciu krzywdy - klęska murowana.

Poszukaj dobrego psychologa, z którym "przepracujesz" własne uczucia i żal. Zmień siebie i zadbaj o siebie. To co nas spotyka w życiu jest konsekwencją naszych wyborów i decyzji. Nie miałeś wpływu na dzieciństwo i rodziców ale na obecne życie już masz. Jeśli tkwisz w toksycznym związku to go zakończ, jeśli masz kiepska pracę poszukaj innej. Zmieniaj siebie i otaczającą rzeczywistość na taką w jakiej będziesz szczęśliwy, nie na wszystko mamy wpływ w życiu ale na szczęście dużo zależy od nas samych smile

Zamiast szukać sposobu jak się zemścić na rodzicach, spróbuj odnieść sukces w życiu prywatnym i zawodowym, naucz się jak być szczęśliwym. Nie pielęgnuj żalu w sobie, bo zabijasz siebie od środka.
Masz dopiero 26 lat i to co najlepsze przed Tobą, nie zmarnuj przyszłości smile

12

Zemsta jest słodka ale krótko cieszy a na samym końcu pojawiają się wyrzuty sumienia bo staliśmy się tacy sami co osoba która nas skrzywdziła.

13

Zemsta musi być i nie będę się litował nad ludźmi którzy nie mieli dla mnie litości !!
Ktoś musi beknąć za chamstwo za protactwo. Za to że gdybym był po technikum to za granicą gdzie mieszkam miałbym pracę a nie sprzątanie (co to znaczy dla faceta, poniżenie )za śmieszne pieniądze a firma oszukuje to jest wypadkowa tego wyboru . JEszcze ta osoba nie ma wstydu czuje się świeta.

14

witam ja mam tak z mezem w ostatnim roku wiecej ma focha niz nie psychicznie mnie wykancza zapisalam sie do psychiatry

15

shylock napisał/a:

Zemsta musi być i nie będę się litował nad ludźmi którzy nie mieli dla mnie litości !!
Ktoś musi beknąć za chamstwo za protactwo. Za to że gdybym był po technikum to za granicą gdzie mieszkam miałbym pracę a nie sprzątanie (co to znaczy dla faceta, poniżenie )za śmieszne pieniądze a firma oszukuje to jest wypadkowa tego wyboru . JEszcze ta osoba nie ma wstydu czuje się świeta.

Współczuję sad

Dojrzałość to umiejętność radzenia sobie z emocjami i problemami. Umiejętność zmieniania siebie i rzeczywistości na lepsze. Jest w Tobie dużo złości i goryczy a to już nie jest wina rodziców tylko Twoja. Dokonałeś wyboru, złego wyboru a to równia pochyła. Najbardziej poszkodowanym będziesz Ty nie oni. Współczuję i radzę terapię u psychologa. DOBREGO psychologa NATYCHMIAST.

16

A jaki wybór powienienm wybrać miłosierdzie i patrzeć jak moi opracwcy cieszą ze mna jak bawią moje dzieci

17

Shylock, powinieneś odciąć się od stresora (w tym wypadku rodziców) i skoncentrować na swoim rozwoju a nie żalu i w ogóle olać resztę. Sam baw swoje dzieci.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zemsta

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024