Hej:) mam 20 lat więc stosunkowo jestem młoda ale mam zdecydowanie sentymentalną duszę
ostatnio w moim życiu dużo się podziało niekoniecznie dobrego i chociaż mam przyjaciół czuję się bardzo samotna i nie mam z kim o tym porozmawiać. Chciałabym rozpocząć z kimś znajomość, nieważny wiek płeć ani nic takiego. Zależy mi jednak na tym żeby znajomość opierała się na listach, ponieważ mam dość tych wszystkich komunikatorów, które tylko powodują że odechciewa mi się z kimkolwiek rozmawiać. Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam ![]()
Hej, a ja myślałam że tylko ja mam takie staarodawne pomysły. To może być fajna przygoda z tym pisaniem. Ja jestem jak najbardziej za. Napisz mi maila ze swoimi danymi i możemy zacząć korespondować. Jestem ciekawa czy jeszcze umiem pisać listy.
Pozdro
Julia
W pokaźnym lesie, na skraju laczki mieszkały sobie dwa różne zajączki,
jeden był młody i pełen wigoru, a drugi stary i skakał z pozoru,
najczęściej siedział, czytał i pisywał, nawet czasami na basenie pływał,
i nawet kupił E - fajkę, by w puszczy rozgonić chmary komarów z nad uszu,
bo przeszkadzały, skupić się nie dały, wstrętne, natrętne insekty bzzz...czaly,
z tego bzyczenia nawet puchły uszy, a w puszczy czasem puchacz się napuszy.
Mozna posłuchać ptaszków świergotania, czasem po łączce stąpa jakaś ?ania,
przeleci pszczółka, a nawet motylek wygrzewa w słonku skrzydełka na tyle,
by moc odlecieć w pogoni za szczęściem, a sezon krotki, i " takie klimaty ",
ze trzeba wiele zrobić za poświaty.
Stary zajączek co już się naskakał, chętnie ogląda ten świat przeuroczy, niby niezmienny,
zawsze coś zaskoczy, jak teraz słowa młodego zajączka co pisać chciałby i nie patrzyć w oczy,
poruszyć temat, czasami dogłębnie, lub powierzchownie, poskakać po wierszach, zmienić, poprawić,
natchnąć i rozproszyć, dmuchać zefirkiem, czasami pomrozić, by w epilogu jakiś klimat stworzyć.
- Chętnie popisze i odpowiem Tobie, podejmę probe w każdym prozy tonie,
ku temu teraz Babie Lato wonie, zapachem ziemi, minionych upałów, kolorem nieba i ciepłym powietrzem,
a potem sloty nadejdą jesienne, ale co czynić, są cztery sezony i każdy jeden ma swoje uroki, jesienne liście, deszczysko i wiatr są zawsze z nami, bo taki jest świat.
Cześć, chętnie też bym z wami korespondowała, tak dawno już nie pisałam listu... A szkoda bo pamiętam jak bardzo cieszyłam się z każdej takiej wiadomości
Możecie w mailu podać mi swoje dane, odwdzięczę się tym samym ![]()
Paulitta