Oświadczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Oświadczyny

Witam,
nie wiem co zrobić! Mam 18 lat i się uczę. Chce iść na studia, a potem zająć się karierą. Mam chłopaka już dwa lata. Jakoś tak wyszło, że mieszkamy razem pół roku. On ma 22 lata i nigdy nie ma go w domu, jest wiecznie w delegacji. Dobrze zarabia i mnie utrzymuje. Zawsze mi na wszystko pozwalał i nie żałował na nic. Ostatnio się to zmieniło. Ograniczył mi wydatki, nasze wyjścia i zakupy. Zdenerwowałam się, nie rozumiałam dlaczego tak robi. Chodzi o to, że swoim rodzicom i rodzinie dawał drogie prezenty, a mi wszystkiego zaczął odmawiać. To trwało 3-4 miesiące. Wiedziałam też, że odkłada pieniądze i denerwowałam się bo nie miał potrzeby tak dużo odkładać. Przez ten czas dużo się kłóciliśmy, dojść do porozumienia było trudno przez telefon. Chciałam zerwać z nim, jak przyjedzie, ale się dowiedziałam, że on te pieniądze zbiera bo chce mi się oświadczyć!! Jestem w szoku!! Jestem za młoda na takie poważne deklaracje-bo tym są dla mnie zaręczyny- i czy musiał być dla mnie taki niemiły, oschły i doprowadzać mnie do szału?? On nie chce rozmawiać, kiedy zaczynam nieprzyjemne tematy. Co robić?
Chciałam zapytać też o to jak mam mu wytłumaczyć, że miłość to nie pieniądze. Zawsze żeby mnie uciszyć i nie rozmawiać o ważnych sprawach kupuje mi coś. Podobało mi się to dopóki nie zrozumiałam czemu to robi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oświadczyny

Aby wytłumaczyć mu, że miłość to nie pieniądze, przestań być roszczeniowa, zejdź z jego utrzymania i zacznij sama na siebie zarabiać.
Na oświadczyny nie musisz się zgadzać, możesz odmówić, możesz z nim również porozmawiać. Natomiast nie możesz mu mówić co on ma robić ze swoimi pieniędzmi.

3

Odp: Oświadczyny

Dam Ci jedną dobrą radę - znajdź sobie jakąś robotę, zacznij zarabiać własne pieniądze. Przestań być pijawką.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024