Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-03-06 21:17:41

barbadozi
Gość

Jak odmłodzić twarz ?

Witam, mam 30 latek no i co tu dużo mówić, skórka już nie ta co kiedyś. Stosuje różne kremy, ale wiadomo - wiek już powoli  mnie dopada, że tak powiem i będzie raczej gorzej niż lepiej. Nie stać mnie na jakieś operacje plastyczne czy botks. Wiosna się zbliża i jednak fajnie by było się trochę odmłodzić i zadbać twarz. Znacie jakieś fajne sposoby ?

#2 2008-03-06 21:29:16

junika
Gość

Re: Jak odmłodzić twarz ?

Gimnastyka twarzy - mało doceniana - potrafi zdziałać cuda. Regularne ćwiczenia twarzy wygładzają zmarszczki i sprawią ,że twarz zachowa młody wygląd i ładne rysy. Mi na przykład robiły się zmarszczki mimiczne od nosa do ust - okropność , ale walczę z nimi tym prostym ćwiczeniem. Wez głęboki oddech, nadmij policzki a następnie wypuszczaj powietrze powoli silnie napinając mięśnie.

#3 2008-03-06 21:33:12

gosiaczek
Gość

Przede wszystkim peelingi , ziarniste i enzymatyczne. Na prawdę są dobre bo usuwają te całe martwe komórki i skórka się odnawia. Druga rzecz to nawilżanie. Tak z zewnątrz (dobre i odżywcze kremiki z witaminami A, E i C ) oraz wewnątrz - zielona herbatka - ja wypijam litr dziennie.

#4 2008-03-07 19:41:31

Vausti
Moderator
Od: Kraków

Znam sposób na bardzo dobrą i naturalną maseczkę zwalczającą objawy starzenia. Pół surowego ogórka umyć dokładnie i zetrzeć na tarce wraz ze skórką, dodać dwie łyżki twarogu , łyżkę płynnego miodu , ubite białko, 2 łyżki mleka oraz 10 kropli olejku różanego. Wszystko to mieszamy i nakładamy na twarz na 20 minut. Skórka jest po tej maseczce jak nowa. Stosujemy ją dwa razy w tygodniu.

Ein Tropfen Liebe ist mehr als ein Ozean Verstand

Stopka forum