Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Witam, mam 30 latek no i co tu dużo mówić, skórka już nie ta co kiedyś. Stosuje różne kremy, ale wiadomo - wiek już powoli mnie dopada, że tak powiem i będzie raczej gorzej niż lepiej. Nie stać mnie na jakieś operacje plastyczne czy botks. Wiosna się zbliża i jednak fajnie by było się trochę odmłodzić i zadbać twarz. Znacie jakieś fajne sposoby ?
Gimnastyka twarzy - mało doceniana - potrafi zdziałać cuda. Regularne ćwiczenia twarzy wygładzają zmarszczki i sprawią ,że twarz zachowa młody wygląd i ładne rysy. Mi na przykład robiły się zmarszczki mimiczne od nosa do ust - okropność , ale walczę z nimi tym prostym ćwiczeniem. Wez głęboki oddech, nadmij policzki a następnie wypuszczaj powietrze powoli silnie napinając mięśnie.
Przede wszystkim peelingi , ziarniste i enzymatyczne. Na prawdę są dobre bo usuwają te całe martwe komórki i skórka się odnawia. Druga rzecz to nawilżanie. Tak z zewnątrz (dobre i odżywcze kremiki z witaminami A, E i C ) oraz wewnątrz - zielona herbatka - ja wypijam litr dziennie.
Znam sposób na bardzo dobrą i naturalną maseczkę zwalczającą objawy starzenia. Pół surowego ogórka umyć dokładnie i zetrzeć na tarce wraz ze skórką, dodać dwie łyżki twarogu , łyżkę płynnego miodu , ubite białko, 2 łyżki mleka oraz 10 kropli olejku różanego. Wszystko to mieszamy i nakładamy na twarz na 20 minut. Skórka jest po tej maseczce jak nowa. Stosujemy ją dwa razy w tygodniu.