Tabletki antykoncepcyjne i inne pytanie. Czy mogę być spokojny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Tabletki antykoncepcyjne i inne pytanie. Czy mogę być spokojny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Tabletki antykoncepcyjne i inne pytanie. Czy mogę być spokojny?

Witam.

Pisałem tutaj kiedyś o radę kiedy jakiś czas temu poznałem moją dziewczynę.
Przyznam że nasza znajomość bardzo dobrze się układa, zaczęła się praktycznie od tego seksu i jest cudownie.
Na początku była prezerwatywa, teraz ona zaczęła brać pigułki antykoncepcyjne, przyznam że mam delikatne obawy przed kończeniem "w środku" i zazwyczaj staram się wytrzymać lub stosuje coś w stylu stosunku przerywanego (wiem że to słabe zabezpieczenie)  ona jest o to spokojna i namawia mnie na kończenie w środku.
Myślę że moje obawy wynikają z tego że to moja pierwsza partnerka seksualna, widujemy się bardzo często gdyż mieszkamy praktycznie obok siebie i wszystko bardzo szybko się toczy, częsty seks itp...

Czy tabletki jeśli jest skrupulatna i konsekwentna w ich stosowaniu są dobra metodą zabezpieczania? W sieci czytam że najlepszą, ale chciałbym usłyszeć to od Was kobiet.
Zdarzyło się nam że uprawialiśmy seks po jej chorobie (4 dni antybiotyku, grypka) wiem że to obniżyło skuteczność antykoncepcji, ale nie brała jego pełnej dawki tylko mniejszą niż zalecana (nasi lekarze chyba na wszystko przepisują antybiotyk). Czy takie rzeczy bardzo obniżają skuteczność działania pigułek?

PS. Mam widzę itp, chce tylko o tym porozmawiać żeby ktoś rozwiał moje wątpliwości, dziecko nie było by katastrofą, ale ze względów finansowych chcemy z tym czekać.

Mam jeszcze drugie pytanie.
Ile traw przeciętny Wasz seks? Dziwne pytanie ale to moja pierwsza partnerka i chciałbym wiedzieć czy nasze kontakty nie są zbyt krótkie lub zbyt długie. Wiem że każda osoba jest inna, ale to takie ogólne pytanie.

Drogie Panie jestem facetem ale chce wiedzieć jak najwięcej wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tabletki antykoncepcyjne i inne pytanie. Czy mogę być spokojny?

żadna metoda nie daje 100% ale prawdą jest, że hormony chronią przed ciążą najlepiej, jeśli stosowane są prawidłowo oczywiście. także możesz być spokojny, kończ sobie gdzie chcesz.
prawdą jest również, że antybiotyki obniżają działanie tabletek hormonalnych, nie wiem jednak na ile stają się mniej skuteczne. może warto byłoby spytać ginekologa czy przy terapii antybiotykowej nie stosować dodatkowej antykoncepcji w postacji prezerwatyw na przykład.

3

Ja wiem że nie ma metody która daje 100% ale każdy człowiek decydując się na seks musi brać pod uwagę ryzyko zostania rodzicem, czasami mniejsze czasami większe. 
Poprostu chciałem się kilka rzeczy dowiedzieć.
Dzięki za informacje. Mam nadzieje że jeszcze ktoś mi coś napisze...

4

antybiotyki obniżają skuteczność i najlepiej jest, przez cały czas trwania terapii antybiotykiem, zabezpieczać się dodatkowo gumką. a także 7 dni po zakonczeniu antybiotyku. zależy też jaki jest to antybiotyk, bo wiem od lekarza, że niektóre są bezpieczne. poczytaj na ten temat. wystarczy wpisać pare haseł w google.

5

Na ulotce antybiotyku zapewne jest napisane, czy może obniżyć skuteczność pigułek. Wystarczy poczytać.
Przeciętny stosunek (przeciętny!) trwa ok. 11 minut.

6

Dzięki za odpowiedzi. Ciekawe w jakim stopniu obniża skuteczność antykoncepcji. Ten który brała na pewno obniżał tylko nie wiadomo w jakim stopniu bo tego tam nie pisało. Czyli teoretycznie uprawiałem seks dużego ryzyka gdyż nie zabezpieczaliśmy się dodatkowo po zakończeniu brania antybiotyku, mam nadzieje że nie doszło do zapłodnienia...

Ogólnie z tego co czytam tabletki antykoncepcyjne są bardzo bezpieczne. Jak to jest wśród was? Wasi partnerzy stosują dodatkowo prezerwatywę? (Pytanie do kobiet które biorą tabletki).

11 minut no to krótko, myślałem że dłużej, więc spoko smile pytałem tak tylko z ciekawości.

7

Ja źle się czułam po pigułkach, miałam migreny i ciągłe biegunki. Po zmianie na inne było to samo, więc dałam spokój.
Teraz pozostajemy przy gumkach, a w razie czego mam zawsze Escapelle w szufladzie.

8 Ostatnio edytowany przez HG18 (2014-08-26 17:09:12)

Nigdy bym nie namawiał mojej kobiety do Escapelle, w sumie nawet nie wiem jeszcze jakie jest jej podejście do tego.
Początkowo miała trochę skutków ubocznych hormonów opisanych w ulotce no ale ponoć to normalne. Były skutki uboczne więc chyba coś działało...
Ja jestem zwolennikiem prezerwatywy ale jeśli ona chce pigułki to myślę że to jest wystarczającym zabezpieczaniem, biorąc pod uwagę że to dość poważna osoba czyli o regularność brania jestem dość spokojny że np nie zapomni kolejnej itp.

Jedyne obawiam się tego seksu podczas jej przeziębienia kiedy brała ten antybiotyk hmm ale nic... trzeba poczekać mając nadzieje że pigułki dały radę.

9

HG18 napisał/a:

Nigdy bym nie namawiał mojej kobiety do Escapelle, w sumie nawet nie wiem jeszcze jakie jest jej podejście do tego.
Początkowo miała trochę skutków ubocznych hormonów opisanych w ulotce no ale ponoć to normalne. Były skutki uboczne więc chyba coś działało...
Ja jestem zwolennikiem prezerwatywy ale jeśli ona chce pigułki to myślę że to jest wystarczającym zabezpieczaniem, biorąc pod uwagę że to dość poważna osoba czyli o regularność brania jestem dość spokojny że np nie zapomni kolejnej itp.

Jedyne obawiam się tego seksu podczas jej przeziębienia kiedy brała ten antybiotyk hmm ale nic... trzeba poczekać mając nadzieje że pigułki dały radę.

A co jest takiego strasznego w Escapelle? Ma za zadanie uniemożliwić zapłodnienie, jeśli już jesteś w ciąży i weźmiesz Escapelle, to podtrzyma ciążę. Ta pigułka to po prostu progesteron.

10

Aha rozumiem. No to w sumie nie ma w tym nic strasznego. Myślałem że to coś gorszego. Jestem facetem więc jeszcze mało wiem smile ale dzięki za informacje.

A pigułki anty jeśli weźmie się je w pierwszy dzień okresu zabezpieczają od razu?
Czytałem opakowanie to jeśli dobrze zrozumiałem wychodzi na to że tak, ale wole zapytać.

11

HG18 napisał/a:

Aha rozumiem. No to w sumie nie ma w tym nic strasznego. Myślałem że to coś gorszego. Jestem facetem więc jeszcze mało wiem smile ale dzięki za informacje.

A pigułki anty jeśli weźmie się je w pierwszy dzień okresu zabezpieczają od razu?
Czytałem opakowanie to jeśli dobrze zrozumiałem wychodzi na to że tak, ale wole zapytać.

Tak.

12

Hm... zastanawiam się co jeszcze chciałbym wiedzieć.
Dziękuje jak narazie za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Tabletki antykoncepcyjne i inne pytanie. Czy mogę być spokojny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024