lekki szok, albo totalny szok - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » lekki szok, albo totalny szok

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: lekki szok, albo totalny szok

odkryłam dzisiaj, że od 13 lat jestem zdradzana, prawdę mówiąc spodziewałam się, że kiedyś spojrzy mi to w oczy, dzisiaj zajrzało i to głęboko i,
nie wiem co z tym zrobić, ratować siebie, czy trwający od 13 lat układ finansowy, przecież mam już prawie 60 lat.

wstydzę się sama przed sobą, że nie potrafię nic zrobić, może nawet nie chcę. Dlatego potrzebuję strzał w twarz, tak z buta, dla opamiętania.
K.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: lekki szok, albo totalny szok
kobietaPRL napisał/a:

Dlatego potrzebuję strzał w twarz, tak z buta, dla opamiętania.

13 letnia zdrada to za mało ?

3

a zobowiązania wobec rodziny, dzieci, wnuków, wobec banków i czy warto to robić na te parę lat?

4

kobietaPRL napisał/a:

a zobowiązania wobec rodziny, dzieci, wnuków, wobec banków i czy warto to robić na te parę lat?

A gdzie w tym wszystkim jesteś Ty? Zabrakło miejsca dla Ciebie?

Ale  dlaczego niby musisz od razy z tym coś robić?
Zrób bilans zysków i strat i rozważ czy to aby na pewno Ci się opłaci. Mi się wydaje, że w wieku prawie 60 lat zysk jest żaden, a strata duża. Trwałaś w pustym związku przez wiele lat, a przez fakt, że się dowiedziałaś o romansie nic się nie zmieniło, to niby czemu miałabyś dokonywać jakiś radykalnych zmian w swoim życiu z tego powodu?

6

kobietaPRL napisał/a:

odkryłam dzisiaj, że od 13 lat jestem zdradzana, prawdę mówiąc spodziewałam się, że kiedyś spojrzy mi to w oczy,

Spodziewałaś się... a czy dzisiejsza pewność naprawdę coś zmieniła?
Na pewno nie warto podejmować zbyt pochopnej decyzji... Musisz sobie odpowiedzieć, czy ten układ, jak nazywasz swój związek, warto utrzymywać?  Jeśli do tej pory nic nie zmieniłaś... to czy teraz musisz? I jak radzi szarlotka, po prostu zrób bilans.

7

Na Twoim miejscu zaczelabym szukać sobie kogoś na boku, a w układzie żyj dalej.

8

Ja na Twoim miejsu bym juź nic nie zmieniała , tym bardziej , źe nie jest , to źadna nowość dla Ciebie chyba . Udawaj jak do tej pory i  będziesz zdrowsza . Ale radziłabym Ci , tak na wszelki wypadek w sekrecie przed nim , zabezpieczyć się finansowo .

9

kobietaPRL napisał/a:

nie tylko Ty masz zobowiązania wobec dzieci, wnuków i banków.
To również jego dzieci, wnuki i zobowiąznia bankowe.

Ty zadbaj o siebie.
O swoją kondycję psychiczną i fizyczną.
Jeżeli masz dowody jego zdrady - możesz uzyskać od niego alimenty do końca życia.
Spytaj prawnika, co możesz zrobić dla siebie w tej sytuacji, nie martw się o dzieci, wnuki.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » lekki szok, albo totalny szok

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024