Mam nerwicę przez JEGO rodzinkę! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mam nerwicę przez JEGO rodzinkę!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Mam nerwicę przez JEGO rodzinkę!

Witam Was kochane.

Powiem tak;jego rodzina jest bardzo trudna, bogata, zapatrzona w siebie i oni są super fajni, małą najładniejsze wszystko nawet szczotkę do czyszczenia WC.

Ja zawsze czułam się u nich ok.naprawdę w porządku, ale od pewnego czasu zaczęła mi działać jedna z siostrzyczek, (można poczytać w innym wpisie), jej wtrącanie itp.
dowiedziałam się niedawno,że się na mnie ta małpa skarży,że mną się nie da rządzić. - a co to jakaś niewolnica ze mnie czy jak?
cholera jestem po studiach, mam pracę sama zarabiam. a ta chce mną rządzić jak jakąś gówniarą! ;/

to jestem jeszcze w stanie zrozumieć, choć nie do końca. ale mnie to nie boli tak bardzo jak:
wczoraj mój M. przyjechał do mnie po tygodniu niewidzenia się i pierwsze co mówi, to musimy pogadać
-o czym?, pytam.
-o tej całej sytuacji, tydzień temu w sobotę twoje zachowanie na grillu skrytykowała MAMA, że jakaś naburmuszona siedziałaś, że obrażona. że masz coś do mojej rodziny!

wkurzyłam się wyszłam do sypialni, przyszedł za mną. powiedziałam mu (starałam się spokojnie, naprawdę),że przecież zachowywałam się normalnie,że nie przekrzykiwałam wszystkich (jak ma to w zwyczaju robić jego siostra) to nie znaczy,że miałam muchy w nosie.
a może jej chodziło,że nie piłam alkoholu jak jej CÓRECZKI? Bo akurat w ten dzień nie miałam ochoty?!

naprawdę słuchajcie zachowywałam się normalnie. a czuje się winna. czuję się,źle bo się tym przejmuje a na dodatek mój M. jest za matką;/

jesteśmy zaręczeni mamy mieszkać u niego po ślubie, póki nie wybudujemy domu.

a ja? a ja mam ochotę to zostawić w cholerę i iść swoją drogą, którą zgubiłam wchodząc w tą rodzinę!

Dziś ma być Grill u niego, i co jak mam się zachowywać? O rany jakie to idiotyczne! głupie!!! nie mam ochoty tam iść. nie mam ochoty! nie mam!
tylko,że znowu będzie awantura a jego MAMUSIA i Siostrzyczka nr 1 będą znowu mnie krytykować!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam nerwicę przez JEGO rodzinkę!

Jaka tam nerwica?
Czysty WKURW...
Nie chcesz - nie idź. JESZCZE nie jesteś ŻADNA rodzina... choć zdaje się, że bardzo byś chciała.
A swoja drogą - jakby tak pozamieniać role? To co by wyszło?

NIE ekscytuj się tak... SPYTAJ czy sam oczu w głowie NIE ma? Czy MOŻE własnego zdania... BO jeśli nie odczuł Twego zachowania jako nietypowego to MOŻE niech SOBIE wierzy. ZNA Cię wszak najlepiej z nich?
I: Spoko - luz. W nerwach rzadko można coś ugrać!
DOBREGO dnia - MIMO wszystko big_smile

3

Anhedonia napisał/a:

Jaka tam nerwica?
Czysty WKURW...
Nie chcesz - nie idź. JESZCZE nie jesteś ŻADNA rodzina... choć zdaje się, że bardzo byś chciała.
A swoja drogą - jakby tak pozamieniać role? To co by wyszło?

NIE ekscytuj się tak... SPYTAJ czy sam oczu w głowie NIE ma? Czy MOŻE własnego zdania... BO jeśli nie odczuł Twego zachowania jako nietypowego to MOŻE niech SOBIE wierzy. ZNA Cię wszak najlepiej z nich?
I: Spoko - luz. W nerwach rzadko można coś ugrać!
DOBREGO dnia - MIMO wszystko :D

taaa, tyle,że on się coraz częściej mnie czepia o WSZYSTKO. Nawet o to,że jego mama twierdzi,że byłam zła.
albo,że nie chce przyjeżdżać do niego.
..

4

drzema napisał/a:

jesteśmy zaręczeni mamy mieszkać u niego po ślubie, póki nie wybudujemy domu.

Ja bym się tym na Twoim miejscu martwiła, jeśli ta siostra również tam mieszka. Bo jeśli już teraz chce Tobą rządzić, to w domu rodziców będzie mieć większe pole do popisu - ona będzie u siebie, Ty u kogoś. Jeśli ona ma takie podejście, to ciężko to widzę. A do tego jeszcze mama, która będzie się skarżyć, jak jej się Twój humor nie spodoba.

5

No i się rozstaliśmy ;]
zadzwonił  i mówi jedziemy do .... bo jadą wszyscy z domu ode mnie, a ja mówię,że nie chce z nimi jechać dlaczego nie możemy czegoś innego robić tylko z JEGO RODZINKĄ.
Pokłóciliśmy się więc powiedziałam,że to nie ma sensu,że to koniec, bo ten związek nie ma przyszłości.
kazał mi tylko zrobić test ciążowy, (jak by to miało coś zmienić).

ja go nienawidzę, naprawdę go nienawidzę, tak mnie zawodzi. tak zniszczył to co było takie nasze i piękne ;(

wybrał rodzinę. teraz trzeba odwołać ślub. oddać pierścionek i żyć! żyć.... boże daj mi siły.

6

Jeżeli Twój "byt" w tej rodzinie miałoby  istnieć na takich zasadach jak dotychczas, to chyba lepiej że rozstaliście się już na tym etapie. W każdym razie dla Ciebie, to na pewno zdrowiej. On wybrał, co chciał. Może wróci do Ciebie jak "dorośnie"... wink

7

wybrał. szkoda,że klękał,że prosił żebym została jego żoną. szkoda,że wtedy wierzyłam mu tak bardzo. gdyby tylko to tak nie bolało.

8

drzema napisał/a:

wybrał. szkoda,że klękał,że prosił żebym została jego żoną. szkoda,że wtedy wierzyłam mu tak bardzo. gdyby tylko to tak nie bolało.

SKORO to była tylko taka "zabawa w teatr" to nie szkoda.Oboje chcecie rządzić, żadne nie chce być rządzone... to jak niby inaczej miało się skończyć?
Lepiej wcześniej niż ZA PÓŹNO. Wtedy oprócz pierścionka może być i długoletnie chodzenie po sądach
Trzymaj się...

9

Dasz sobie kochana radę. W swoim pierwszym poście napisałaś wszystko. Twoje odczucia cię nie zawiodły, ufaj im - było ci w tej rodzinie źle, dali ci powody! A zachowanie twojego byłego narzeczonego jest żałosne.

Odpoczywaj, pisz do nas, zajmuj się sobą.

10

tylko ja mu ufałam, wierzyłam byłam za nim. jak mnie o coś poprosił to to robiłam, mógł liczyć na mnie zawsze.
a np. wczoraj był pogrzeb mojej babci to on z  pytaniem; jak nie pójdę to będziesz zła?
co miałam powiedzieć, powiedziałam 'nie' ale przykro mi się strasznie zrobiło.
później wieczorem do mnie przyjechał to wyskoczył z tekstami mamusi, a później chciał się ze mną kochać.

najgorsze,że mi zależy na nim. ale nie mogę się dać. nie tym razem.

11

Mieliście wziąć ślub.
Rozstaliście się (bezpośrednio) dlatego, że nie chciałaś jechać na spotkanie z jego rodziną.
Jego reakcją był nakaz zrobienia testu ciążowego.

Tak obiektywnie... masz czego żałować?

Wiem, że boli, że Ci na nim zależy itp., ale czy po kimś, z kim miałaś się związać w założeniu na całe życie, nie powinnaś oczekiwać więcej po rozstaniu, niż tekst o teście ciążowym?

12

zawsze byś była na drugim miejscu po jego rodzinie. Ty, twoja rodzina i twoje potrzeby nie byłyby ważne, ważne by było to co chce i myśli jego mamusia. Tak wyglądają związki z "chłopcami" którzy nie potrafią odkleić się od mamusinej spódnicy

13

wiem. tylko kiedyś tak nie było. kiedyś mu zależało, kochał. nie wiem już sama co mam myśleć.\
najlepiej to nie myśleć.
żałuje,że mam urlop, bo za dużo czasu zmarnowanego na głupie rozmyślenia.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mam nerwicę przez JEGO rodzinkę!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024