Lek Metypred stosowany przez faceta a ewentualna ciąża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Lek Metypred stosowany przez faceta a ewentualna ciąża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Lek Metypred stosowany przez faceta a ewentualna ciąża

Jak w temacie.. czy orientujecie się czy takie sterydy mają jakiś wpływ na płód? Mąż jest po operacji zatok i musi brać te leki.. miało skończyć się na 6 tyg a dziś okazało się, że konieczne jest dłuższe leczenie. A chcieliśmy zacząć starać się o dzidziusia..
Będę wdzięczna za każde info smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lek Metypred stosowany przez faceta a ewentualna ciąża

Po 10 latach na Metypredzie urodziłam zdrowe dziecko. Ja nie mam perspektyw na odstawienie go kiedykolwiek. Jednak, jeśli Twój mąż ma w perspektywie zakończenie leczenia - wstrzymajcie się do tego czasu ze staraniami. Teoretycznie ten lek nie powinien nic plemnikom zrobić ale po co podejmować jakiekolwiek ryzyko?

3

Vinnga dziękuję za odpowiedź.. podejrzewam, że nie zostaje nam nic innego jak przeczekać.. już tyle wytrzymaliśmy to i kilka miesięcy w tą czy w tamtą różnicy nie zrobi..
Skonsultujemy jeszcze z laryngologiem czy to leczenie jest faktycznie konieczne..

4

Nie jestem lekarzem, ale nie wydaje mi się, żeby długotrwałe podawanie sterydów było niezbędne po operacji zatok... Owszem, te leki wszystko potrafią "wyprostować" i dać złudzenie wyleczenia, ale mają tak masakryczne skutki uboczne, że raczej nie stosuje się ich kiedy nie ma absolutnej konieczności. Nie słyszałam, żeby ktoś miesiącami brał Metypred na zatoki. Moja mama jakoś kilka tygodni była nim leczona, właśnie z powodu problemów laryngologicznych.

5

Vinnga ja właśnie nie rozumiem dlaczego mąż musi brać nową serię tych leków.. Skoro już dawkę zmniejszał..
Liczę na to, że szybko je odstawi smile

6

minia23 napisał/a:

Jak w temacie.. czy orientujecie się czy takie sterydy mają jakiś wpływ na płód? Mąż jest po operacji zatok i musi brać te leki.. miało skończyć się na 6 tyg a dziś okazało się, że konieczne jest dłuższe leczenie. A chcieliśmy zacząć starać się o dzidziusia..

Witam,
nie musisz się obawiać. Leki sterydowe stosowane przez mężczyznę nie mają wpływu na spermatogenezę i jakość produkowanych plemników. Co innego, jeśli jest przyjmowany doustnie przez kobietę w czasie ciąży. Wówczas może wywołać zaburzenia u płodu.

Pozdrawiam,
Łukasz Narożny

7

ekspercidcl napisał/a:
minia23 napisał/a:

Witam,
nie musisz się obawiać. Leki sterydowe stosowane przez mężczyznę nie mają wpływu na spermatogenezę i jakość produkowanych plemników. Co innego, jeśli jest przyjmowany doustnie przez kobietę w czasie ciąży. Wówczas może wywołać zaburzenia u płodu.

Pozdrawiam,
Łukasz Narożny

Dzięki smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Lek Metypred stosowany przez faceta a ewentualna ciąża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024