Jak dbacie o swoje włosy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak dbacie o swoje włosy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Jak dbacie o swoje włosy?

Macie jakieś sprawdzone sztuczki, sposoby?:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak dbacie o swoje włosy?

Sama miałam problem z włosami, ale na początku roku postanowiłam powalczyć o nie. Odstawiłam suszarkę i prostownicę. Postawiłam na suplementację kolagenu naturalnego Noble Medica- włosy szybciej rosną i są zdrowsze. Nie farbuję włosów i nawilżam je olejem kokosowym raz w tygodniu. W końcu mogę pochwalić się świetną fryzurą: )

3

Jeśli chcesz je wzmocnić polecam raz w tygodniu odżywkę: nafta kosmetyczna + żółtko + sok z cytryny: trzymaj tak ze 2-3 godziny i umyj włosy. Dobrze na włosy działa też ich olejowanie. Ponadto odeszłabym od kosmetyków naszpikowanych chemią, a uśmiechnęła się w kierunku kosmetyków naturalnych smile

4

Ja stosuję odżywkę do włosów, do tego raz na jakis czas olejek rycynowy smile przed ich prostowanie spryskuje je mgiełką ochraniającą

5

Myję sodą oczyszczoną, mniej mnie potem swędzi skóra głowy niż po myciu jakimś szamponem z SLSem.

6

Soda oczyszczona? Pierwsze słyszę. Czy to ma jakieś działanie lecznicze? I czy wysusza włosy?

7

Ja używam jedwabiu Biosilk (tzn. bardziej odżywki z jedwabiem do spłukiwania) i mieszam ją na ręku z paroma kropelkami kwasu hialuronowego i mleczka pszczelego, później spłukuję, czekam aż lekko wyschną i spryskuję całe jedwabiem w płynie. Od czasu do czasu nałożę jakąś maseczkę. Tyle mi wystarczy, włosy są lśniące i nie puszą się (a mam kręcone) smile

8

Temat rzeka tongue
Wiadomo olejowanie (raz na jakiś czas), używam ogólnie kosmetyków biovax (są bez SLS, parabenów itd.), suszę tylko wtedy, gdy chcę ładnie wymodelować włosy na szczotce, nie prostuję, szamponem myję tylko skalp (nie katuję długości), gdy są mokre rozczesuję je bardzo delikatnie grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami i spłukuję je zawsze zimną wodą (domyka to łuski włosów: są bardziej błyszczące i mniej podatne na szkodliwe czynniki). smile

9 Ostatnio edytowany przez Martusia1991 (2014-07-24 13:38:53)

ma ktoras z was grzywke czy raczej bez grzywki? smile

10

K.T. napisał/a:

Soda oczyszczona? Pierwsze słyszę. Czy to ma jakieś działanie lecznicze? I czy wysusza włosy?

Właśnie chodzi o to, że nie wysusza skóry głowy i włosów, bo nie wymywa jej tak mocno jak SLS. Po umyciu włosy wydają się dalej lekko tłuste.

11 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-07-24 15:25:18)

ZaubererDE napisał/a:
K.T. napisał/a:

Właśnie chodzi o to, że nie wysusza skóry głowy i włosów, bo nie wymywa jej tak mocno jak SLS. Po umyciu włosy wydają się dalej lekko tłuste.

Przecież działanie sody polega na tym  że rozchyla luski wlosa usuwa z wlosów wszystko - znacznie wiecej niż tradycyjny szampon i jak najbardziej wlosy wysusza. Nie

Nie stosuje jej sie tez samej tylko miesza z lagodnym szamponem i nie zaleca stosowania czestszego niz raz - dwa razy na tydzien.

Jezeli ktos ma krotkie wlosy to czeste mycie soda pewnie jego wlosy zniosa, ale dla wlosow dlugich to moze byc tortura

mycie szamponem z dodatkiem sody zalecane jest raz na jakis czas by pozbyc sie resztek kosmettkow  glownie silikonu i brudu "cywilizacyjnego" z glebszych warstw wlosa.

12

Iceni napisał/a:

Przecież działanie sody polega na tym  że rozchyla luski wlosa usuwa z wlosów wszystko - znacznie wiecej niż tradycyjny szampon i jak najbardziej wlosy wysusza. Nie

Nie stosuje jej sie tez samej tylko miesza z lagodnym szamponem i nie zaleca stosowania czestszego niz raz - dwa razy na tydzien.

Jezeli ktos ma krotkie wlosy to czeste mycie soda pewnie jego wlosy zniosa, ale dla wlosow dlugich to moze byc tortura

mycie szamponem z dodatkiem sody zalecane jest raz na jakis czas by pozbyc sie resztek kosmettkow  glownie silikonu i brudu "cywilizacyjnego" z glebszych warstw wlosa.

Jakoś w moim przypadku nie wygląda to tak drastycznie...

Myję włosy dwa razy w tygodniu, 1/3 sody 2/3 wody. Mam trochę dłuższe włosy i jakoś nie ma to nic wspólnego z torturą. Nie są wysuszone po myciu, przecież to czuję.

Miałem nieporównywalnie bardziej wysuszone włosy po myciu jakimś Head&Shoulders albo Garnier. Totalne siano na głowie.

Ale myję głównie samą skórę głowy, w same włosy tej mieszanki sody nie wcieram.

13

Umycie wlosow szamponem pokrzywowym ewentualnie brzozowym smile i mam bardzo ladne wloski smile gęste smile

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak dbacie o swoje włosy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024