niezgodność charakterów. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » niezgodność charakterów.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: niezgodność charakterów.

Hej ja i mój partner jesteśmy ze sobą 8miesięcy jesteśmy dla siebie pierwszą miłością. On jest ambitny i żyje przyszłością, studiuje, pracuje ja natomiast się uczę, mam praktyki, jestem ambitna tylko żyje teraźniejszością.

Jestem bardziej wesołą energiczną dziewczyną wszędzie mnie pełno dusza towarzystwa, żyje z dnia na dzień nie uważam, że nie dorosłam do związku. Mam 18lat mój chłopak 22 jesteśmy młodzi, ale bardzo często kłócimy się o to, że ja żyje z dnia na dzień, a on żyje dniami głębiej w przyszłość cały czas planuje życie nie potrafi się skupić na dniu dzisiejszym co ma swoje PLUSY jak i MINUSY.

Zabija to nasze uczucia bo on boi się, że ja nie żyję realny życiem ja boję się tego, że w nasz związek będzie nudny, neutralny tak codzienność, (a wcale nie musi tak być).
Przykład wczoraj byliśmy na basenie On: leży na kocu, zje, wejdzie do wody, wróci na koc poleży, zje poleży i chce iść do domu.
Ja: wejdę na basen rzucę wszystko rozglądnę sie za znajomymi podejdę pogadam wskoczę do wody pływam bawię sie z innymi wrócę na koc odpocząć, zjem ide do wody bawię się ciągle zabieram  mojego chłopaka do zabawy on nie  chce ja sie irytuje i on .. i z takich błahych problemów sa poważne kłótnie. 

Ja patrze na życie inaczej i on inaczej ja to wszystko próbuję pogodzić i widzieć same plusy, on zwraca tylko uwagę na minusy Kocham go, ale jak widzę, że on czasem irytuje się moim zachwianiem i poglądami, a ja również  irytuje sie jego sceptycznym zachowaniem tyle, że ja próbuje wszystko akceptować jednakże on chyba tego nie przełknie i boje się, że ten związek się zakończy, a chciałbym mu uświadomić, że możemy dobrze się dopełniać, ale nie wiem jak mam mu na to oczy otworzyć on jakoś niechętnie jest nastawiony odnoszę takie wrażenie.

2

Odp: niezgodność charakterów.

Nie ma ideałów - zawsze są różnice do pokonania. To co piszesz wskazuje, że jesteś młoda, uczysz się, ale życie Cię jeszcze dość mocno "nie zmęczyło" - oczywiście ludzie są różni, ale dostrzegam że osoby najbardziej luzackie i zrelaksowane w większości nie mają zbyt wiele na głowie, robią co lubią, kiedy chcą, kredyt im jeszcze na konto nie wszedł ani dzieci gdzieś tam nie piszczą.

Twój chłopak wydaje się być po prostu dojrzalszy, fakt, że myśli o przyszłości to też bardzo dobrze - facet powinien myśleć, a nie czekać co los przyniesie.
Jednak Ciebie to jego "tonowanie" ewidentnie męczy - możesz go zachęcać do większego luzu, a czas pokaże jak Wam to wyjdzie w praniu.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » niezgodność charakterów.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024