Siemanko! Piszę do Was gdyz często wyczytuję na tym forum zdania typu "poznałam chłopaka przez internet, rozmawialiśmy przez internet, umówiliśmy sie przez internet" i zachodzę w głowę na JAKICH portalach/stronach poznajecie NORMALNYCH ludzi?
Bo strony typu Sympatia, Fotka to jak dla mnie to strony gdzie są same gimbusy w okresie dojrzewania
Ja swojego narzeczonego poznałam na Facebook`u
zaadoptuj faceta ^^
Ja swojego narzeczonego poznałam na Facebook`u
No tak ale na pewno to nie było na zasadzie że patrzysz na profil jakiegoś gościa i już gadacie ze sobą
Teo, ja nie zamierzam nigdy adoptować FACETA- dziewczynę to co innego
Lepiej poznawać ludzi w realu
Lepiej poznawać ludzi w realu
Ja wolę w biedronce nie no, joke
Wiem, ale chodzenie po ulicy i zagadywanie na siłę dziewczyn mi się jakoś nie podoba, a poza tym ja mam niestety szczęście do idiotek w realu
Możesz i w Tesco
Nie musisz zagadywać do przypadkowych dziewczyn na ulicy, jest wiele miejsc gdzie można poznać ciekawe osoby.
Mówisz, że masz szczęście do idiotek ... Hmmm, myślę, że na necie jest ciężej ustrzelić kogoś sensownego (na tego typu portalach) trzeba mieć fuksa, choć niektórym się udaje, nie mówię, że nie.
Jeśli byłbyś kobietą to nie ważne na jakim portalu byś się zarejestrował, chętnych by było dużo.
Z kolei jako facet, to nie ważne gdzie się zarejestrujesz i tak będzie ciężko by poznać dziewczynę przez neta.
Sympatia, Badoo, Fotka, E-Darling, Zaadoptuj Faceta, Polish Hearts- min innymi te portale już zwiedziłem.
Powiem ci że nie warto, lepiej poznawać w realu, założyłem raz dla jaj konto kobiety, opisu nie dałem, tylko sexi fotkę i dziennie miałem ok 50 wiadomości i weź tu się przebij przez te nawałnicę.
Tylko real, internet zostaw tylko do Youtube i Net-Kobietek
No i redtube, jak juz swiatła zgasną
Jack nie oszukuj się że poznawanie kobiet na ulicy Ci się nie podoba ale że się boisz bo taka może być prawda , zmierz się z tym lękiem i podchodz do kobiet najpierw pytając o godzinę o poradę co masz kupić koleżance na urodziny aż po zapytanie o nr telefonu. No i nie męcz ptaka bo go szkoda. Wielu facetów tlumaczy to sobie że skoro nie ma dziewczyny to moze to robić. Nie do końca tak jest nie dlatego męczą ptaka że nie mają dziewczyny tylko nie mają dziewczyny właśnie dlatego że męczą biedne ptaszysko. Nie twierdzę że tak robisz ale warto się nad tym zastanowić. Pozdrawiam
Jack nie oszukuj się że poznawanie kobiet na ulicy Ci się nie podoba ale że się boisz bo taka może być prawda , zmierz się z tym lękiem i podchodz do kobiet najpierw pytając o godzinę o poradę co masz kupić koleżance na urodziny aż po zapytanie o nr telefonu. No i nie męcz ptaka bo go szkoda. Wielu facetów tlumaczy to sobie że skoro nie ma dziewczyny to moze to robić. Nie do końca tak jest nie dlatego męczą ptaka że nie mają dziewczyny tylko nie mają dziewczyny właśnie dlatego że męczą biedne ptaszysko. Nie twierdzę że tak robisz ale warto się nad tym zastanowić. Pozdrawiam
Hahaha tu mnie pozytywnie rozwaliłeś XD XD
Powiem ci że nie mam najmniejszych problemów by zagadać do obcej panny i pogadać ale tu z kolei mam inny problem który obszernie opisałem tu: http://www.netkobiety.pl/t72582.html
Tom94 bardzo ci dziękuję za uzmysłowienie w 100% że takie portale to są gunwo warte
Już dam sobie z tym spokój!
Według mnie to nie ma znaczenia czy na portalu randkowym np. typu sympatia, badoo itp. rejestruje się facet, czy kobieta. Na takich potralach ogólnie jest bardzo trudno znaleźć kogoś sensownego. Myślę, że wynika to z tego, że jest tam mnóstwo ludzi, którzy tam szukają jedynie łatwego seksu. Nie chce im się tak naprawdę nikogo poznawać, liczy się jedynie wygląd. Inni siedzą tam z uzależnienia od przeglądania fotek jednak w realu nie zamierzają się z nikim tak naprawdę umówić.
Jest też grupa osób, którzy stworzyli sobie jakąś nierealną listę oczekiwań od potencjalnego kandydata i trzymają się tej listy tak jakby niemalże mieli kupować gotowy produkt. Czyli chcieliby aby dana osoba była taka jaką sobie wymyślili. Nie są zainteresowani tworzeniem relacji, poznawaniem tej drugiej osoby, inwestowaniem czasu w budowanie jakiś więzi.
Często te ich wymagania są po prostu nierealne i wynikają z jakiejś ogólnej niedojrzałości, egoizmu, wygodnictwa. Paradoksalnie trafia tam też dużo ludzi uprzedzonych do związków, sfrustrowanych, przekonanych o swojej nieomylności, zadufanych w sobie.
I to co jest najważniejsze zarówno kobiety (tu akurat jest to jakoś tam uzasadnione), jak i mężczyźni (co akurat mnie dziwi) czekają na to, że ktoś ich zaczepi, że ktoś okaże im zainteresowanie, że ktoś coś zainicjuje. W rezultacie każdy na coś czeka nie robiąc tak naprawdę NIC. I dlatego mało kto poznaje tam kogoś sensownego.
Ludziom nie chce się pisać, nie są ciekawi do kogo piszą, nie są niczego ciekawi odnośnie osoby, którą mogliby poznać.
Jakoś wydaje mi się bardzo trudnym poznać kogoś przez takie portale. Jednak niektórym się udało. Może to kwestia szcześcia? Czyli nie tyle ważne jest miejsce, sposób tylko po prostu szczeście aby trafić na kogoś odpowiedniego. Tak samo jak trudno jest kogoś poznać idąc w drodze do pracy, a i takie rzeczy się zdarzają.
I to co jest najważniejsze zarówno kobiety (tu akurat jest to jakoś tam uzasadnione), jak i mężczyźni (co akurat mnie dziwi) czekają na to, że ktoś ich zaczepi, że ktoś okaże im zainteresowanie, że ktoś coś zainicjuje. W rezultacie każdy na coś czeka nie robiąc tak naprawdę NIC. I dlatego mało kto poznaje tam kogoś sensownego.
Ludziom nie chce się pisać, nie są ciekawi do kogo piszą, nie są niczego ciekawi odnośnie osoby, którą mogliby poznać.
Oj tu akurat się nie zgodzę, bo był czas że wbrew mojej naturze często pisałem do interesujących dziewczyn czy chcą nawet popisać i bez rezultatu- natomiast spójrz sobie na konta dziewczyn ze zdjęciem z cyckami wychodzącymi prawie na wierzch- tam zobaczysz LEGION polubień, prywatnych wiadomości, zaczepek itp.
Jack Orlando
Owszem takie dziewczyny, o których piszesz będą zaczepiane przez mnóstwo facetów, głównie z powodu tego, że wysyłają takim zdjęciem jasny komunikat, że są chętne, łatwe w obsłudze, nastawione na zabawę, przygodę, na przygodny seks. Jeżeli faktycznie tego szukają mogą przebierać w ofertach, jeśłi zaś szukają kogoś sensownego nie tylko do seksu to myslę, że mogą być ogromnie rozczarowane wiadomościami jakie otrzymują od tych Panów.
A może chcą jedynie potwierdzenia, że są atrakcyjne? Nie wiem. Ogólnie ładna dziewczyna, z cyckami niemal na wierzchu zawsze przyciągnie uwagę facetów, choćby na chwilę ale przyciągnie uwagę.
Ciekawe czy takim samym powodzeniem na portalach cieszą się dziewczyny ładne ale prezentujące się jako spokojne, czy może nawet jako takie szare myszki, czy też niekoniecznie jako szare ale takie, które nie wydają się być łatwe, szybko chetne do zabawy?
Jeśli natomiast Ty zaczepiasz dziewczynę na zasadzie: "Cześć, chciałbym z Tobą popisać" to w ten sposób oczekujesz od tej dzieczyny, że to ona bedzie Ci zadawać pytania, ona ma wymyślić temat do rozmowy. Czyli to ona ma załatwić całą sprawę za Ciebie. Jeśli wysyłasz wiadomość to napisz coś o sobie, zadaj jej jakieś pytania - wyjdź z inicjatywą konwersacji!
Kolejna kwestia może powinieneś pomysleć o swoim opisie aby było w nim coś co przyciągnie uwagę potencjalnej panny.
Rajt rajt. Dobry profil, dobre foty, dobrze dobrany target i umiejętne prowadzenie rozmowy. Na początek trzeba czymś przyciągnąć, tak jakbyś sie starał o kobiete, a nie wypytywał o to kim ona jest, jaka wspaniała (to zaniza wartosc) bo nie dosc, ze polecialeś na jej wyglad to jeszcze dowiadujesz sie o niej wszystkiego. Jakbys nie miał nic do zaoferowania i kobiecie sie nie chce rozmawiać. Pozniej mozna wzbudzic zaufanie i zobaczyc czy ma jakies emocje w tej rozmowie, ciekawosc, moze poczucie humoru. Wtedy pytasz o numer i jedziesz. Niektore dają same, jesli fajnie sie gada i to na zupełnie darmowych portalach.
Kurde Jack wyglądasz na wygadanego gościa i jak nie masz problemów żeby podejść ,pogadać z dziewczyną to czemu nie pociągniesz tego dalej , jakieś zaproszenie na kawę a jak nie może to : fajnie się z Tobą gadało, co możemy zrobić żeby dokończyć rozmowę i bierzesz tel, maila gg czy inne i się umawiasz. Net jest niby spoko ale chyba lepiej poznawać panny na żywca kiedy widzisz na żywo jej reakcję na Twoje słowa , gesty. Ja kiedyś miałem straszne opory żeby podejść pogadać a Ty już masz to za sobą więc tylko to pociągnąć . Pozdrawiam . Aha też lubiłem tą grę
Te nasze pokolenia im nowsza generacja tym większe wymagania a gówno od siebie. Mam konto na sympatii i nie wiem po co 90 % kobiet tam konto chyba są takie zgorzkniałem że już na żywo każdy ich unika. Ja nie jestem w stanie spełnić większości tych wymagań i już mi się odechciało tych spotkań. Zresztą dużo lasek ciula zdjęciami praktycznie większość moich spotkań to randki w ciemno.
Ja osobiście mam jakąś uraze do poznawania ludzi przez internet, zdecydowanie wolę robić to na żywo gdzie się dana osobę widzi normalnie można zobaczyć jak się zachowuje i kim jest. Było kilka sytuacji że pisałam z kimś a potem jak przyszło do spotkania to albo dana osoba się wykręcała, albo to były jakieś żarty...
Z resztą panie Dżek, pan piszesz, że jest pan grzeczny, potulny i spuszczający wzrok. Jak więc podrywać w takim stanie? Moim zdaniem się nie da.
Kurde Jack wyglądasz na wygadanego gościa i jak nie masz problemów żeby podejść ,pogadać z dziewczyną to czemu nie pociągniesz tego dalej , jakieś zaproszenie na kawę a jak nie może to : fajnie się z Tobą gadało, co możemy zrobić żeby dokończyć rozmowę i bierzesz tel, maila gg czy inne i się umawiasz. Net jest niby spoko ale chyba lepiej poznawać panny na żywca kiedy widzisz na żywo jej reakcję na Twoje słowa , gesty. Ja kiedyś miałem straszne opory żeby podejść pogadać a Ty już masz to za sobą więc tylko to pociągnąć . Pozdrawiam . Aha też lubiłem tą grę
Powiem ci jak to jest z moją naturą- ja wszystko podświadomie wolę robić od razu
No i nie wiem czy po takiej luźniej pogadance (w stylu "ładna dzis pogoda nie?") od razu wyskakiwać z numerem telefonu i kolejnym spotkaniem...
Panie thepass, ja podałem pojedynczy przykład bo ja jestem niestety zmienny jak cholerny kalejdoskop- ale jak bierzesz na ruszt tę sprawę z innego topica to poiwiedz mi co ty byś zrobił? Ale tak serio, serio- gapiłbyś sie na nią cały czas?
21 2014-07-23 00:20:25 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-07-23 00:21:29)
Zalezy jaka kobieta. Nie będe mówił, że jestem bardzo silny psychicznie, ale jednak jak juz kobieta patrzy i nie z całkiem bliska to jednak staram sie patrzeć do momentu aż to ona nie spuści wzroku. A jak nie spuszcza bardzo długo to mozna podejść i zażartować z tej sytuacji. Pamietam jednak była taka dziewczyna, że nie mogłem wiecej niz 3 sekund patrzeć jej w oczy, bo ona wpatrywala sie, jakby chciała mnie zjeść. Za duzo wtedy miałem takich wiesz jakich myśli o niej, wiec gdzieś blokada i mysle ze też mnie oceniła pozniej słabo (ale próba sił dawała mi jakis taki wyrzut testosteronu, że nic tylko od razu ja zdobyć):D Wspominam to naprawde dobrze, bo do dzis nie moge jej zapomnieć.
Polecam mydwoje
Napisze z właśnego doświadczenia jak to wygląda. Niestety dziś poznawanie drugiej połowy w sieci to bardzo skomplikowany i złozony proces. W dobie telefonów komórkowych za 800 pln które posiadają już nawet 12-latkowie, internetu nie ma ten kto chyba nie chce..
Można kupić kartę plus, orange doładować i już..dlatego też stało się to tak powszechne że to że jakaś panienka otrzyma od Ciebie wiadomość na badoo, sympatii czy fotce nie jest już niczym ciekawym. Co innego dawniej w latach 2006-2009, wtedy można było poznac konkretne osoby i to całkiem normalne, ale nie teraz..
Najlepsze portale to wg mnie edarling - tam trzeba słono płacić za wszystko, bo bez opłaconego abonamentu nie można praktycznie nic..jeste test osobowości a nie szukanie z katalogu ludzi którzy kompletnie do Ciebie nie pasują.
Ciekawy jeste też portal przeznaczeni.pl ale to raczej dla ludzi wierzących, z wartościami.
W wielu miastach np w Poznaniu są miejskie serwisy randkowe na stronach miast. Ewentualnie czat i szukanie kogoś odpowiedniego ale tutaj po pierwsze nie widać osoby i ciężko trafić w gust, po drugie też jest sporo tych osób mniej odpowiednich.
Pamiętaj też że poznawanie w sieci to złozony proces, możesz z kimś rozmawiać, kontaktowac się telefonicznie a i tak do spotkania nie dojdzie. Także sukces w poznawaniu ludzi w sieci to moment gdy spotykacie się na żywo a nie tylko rozmowy i pisanie 20 wiadomości dziennie.
Natomiast w realu polecam kluby sportowe, fitness, siłownie...kursy tańca, kursy językowe, poznawanie w pracy lub imprezy zamknięte, jakieś domowe, mogą być też tzw szybkie randki.
Nie polecam z kolei imprez masowych w mieście, w klubach, poznawania w centrach handlowych czy gdzieś w kinach czy restauracjach. Przeważnie w takich miejscach poznawanie jest niemal niemożliwe.
Także mitem jest fakt, że poznasz kogoś na imprezie na dyskotece czy w centrum handlowym.
Nie, nie poznasz i to mogę z doświadczenia potwierdzić że nie jesteś wstanie. Każdy się gdzieś spieszy, a na imprezy przychodzi w ekipach 5-6 osobowych i ma gdzieś innych. Nikt na dyskoteke nie przychodzi sam jak do dentysty..tak samo kino..
Także mając już swoje lata powiem tylko tyle że idealny okres do pozanwania kogoś w sieci to jakieś 7-8 lat temu gdy ktoś kto miał internet był kimś i kolejki do internet cafe na pół kilometra a dzisiaj..to już nie to samo..szkoda ale takie czasy..
Poznawanie w sieci to tak troche jak rozsyłąnie CV do pracy, jeśli już ktoś się odezwie to może się okazać że coś tam jednak brakuje. Tak samo ciężko znaleźć wymarzoną pracę ok 3000 pln na rękę itd..tak samo nie myśl że zaraz na portalu randkowych znajdziesz blondynkę super wyksztaconą miłą 90-60-90...
Nie zapomnij też o dobrej reklamie w sieci..przy kiepskich zdjęciach i desperacko-nudnych opisach (jestem jaki jestem, napisz a się przekonasz, po prostu ja..) szanse na znalezienie kogoś sensownego w sieci maleją prawie do 0,1%.
Jezeli marzysz o naprawde nietuzinkowej kobiecie to moze sprobuj na portalu: World of Tanks
To juz lepiej Forum Football Managera :-D
Jacenty. Odnosnie tego portalu to rozmawiasz z jego wieloletnim znawca i mowie Ci, tam nie ma pan Ale prawda jest, ze kobieta z takiego miejsca to bylby skarb!
Nie luźna gadka o pogodzie do niczego nie doprowadzi, miałem na myśli jasne intencje w stylu : spodobałaś mi się jesteś ładną kobietą i zwyczajnie chciałbym się przekonać czy Twój charakter idzie w parze z urodą. Jedna na 20 da Ci numer ale po czasie będzie 5/20
Tak potwoerdzam poryale gdzie sie sporo placi sa najlepsze chodz tak jak faceci taj i niektore kobiety nie chca placic ale jednak jak komus zalerzy na powaznie kogos poznac to tam zaplaci i jest ja z doswiadczenia wiecej poznalem kobiet na wlasnie takich platnych bardziej jak edarloink czy my dwoje niz sympatia czy inne.
Powiem ci że nie warto, lepiej poznawać w realu, założyłem raz dla jaj konto kobiety, opisu nie dałem, tylko sexi fotkę i dziennie miałem ok 50 wiadomości i weź tu się przebij przez te nawałnicę.
Jakbyś dał seksi męską fotkę to też byłby spory odzew (choć część na pewno z pytaniem czy to na pewno Twoje zdjęcie), a przecież są kobiety które a) Pod jakim kątem by nie robiły nie wyjdzie im seksi fotka, b) obawiają się wstawienia seksi fotki w obawie co to będzie o niej mówić (poza tym że jest seksi).
Trzeba jeszcze zauważyć, że niektórym się udaje - co jakiś czas dochodzą słuchy że jakaś para poznała się przez internet. Przy czym wcale nie uważam że jest łatwiej, no i polecałabym ewentualnie nienormalne portale - bo im normalniejszy się wydaje tym gorzej...
Wiele ciekawych osób poznałam przez spam] Rampa. Portal adresowany jest przede wszystkim do osób niepełnosprawnych, ale każdy może się zarejestrować, pisać na forum i zawierać nowe znajomości. Jeśli obawiacie się niedojrzalych, braku kultury czy traktowania ludzi powierzchownie, to spokojnie - tu coś takiego nie ma racji bytu polecam serdecznie
Nie ma reguły Można wszędzie poznać fajnego chłopaka
Jest wiele portali randkowych bp. badoo, sympatia, zaadoptujfaceta, be2 poczytaj sobie na stronie opinieinfo informację dotyczące każdego z nich. Fajnie opisane są plusy i minusy korzystania z serwisu
))
32 2017-09-11 12:15:27 Ostatnio edytowany przez Rerka (2017-09-11 12:17:08)
Też myślę, że nie ma jednego takiego miejsca, które z góry da gwarancję na "normalność" użytkowników. Właśnie spotykam się z kimś poznanym na tej okrytej złą sławą Sympatii. Przed nim na tym samym portalu też poznałam kilka osób, które mi się wydały normalne.
Autor pytał o to w 2014 r., ale co tam
Autor pytał o to w 2014 r., ale co tam
teri9 nie wierzy w jego siły i ocenia, że na pewno do tej pory nikogo nie poznał
Edarling i My Dwoje.
Jezeli marzysz o naprawde nietuzinkowej kobiecie to moze sprobuj na portalu: World of Tanks
Ale na którym tierze szukać?