Przed Kim Ostrzega nas Jezus co o tym sądzicie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Przed Kim Ostrzega nas Jezus co o tym sądzicie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Przed Kim Ostrzega nas Jezus co o tym sądzicie

Na Co mamy uważać
Na Papieża i księży?Czy zastanawialiście sie o jakich ludzi tu chodzi??

Ewangelii św. Mateusza 7: 15-16

Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w odzieniu owczym, wewnątrz zaś są wilkami drapieżnymi!

Ewangelii św. Mateusza 23: 6-10

Lubią też pierwsze miejsca na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach. I pozdrowienia na rynkach i tytułowanie ich przez ludzi: Rabbi. Ale wy nie pozwalajcie się nazwać rabbi, bo jest tylko jeden - Nauczyciel wasz, Chrystus, a wy wszyscy jesteście braćmi. Nikogo też na ziemi nie nazywajcie swoim ojcem; albowiem jeden jest Ojciec wasz, Ten w niebie

Ewangelia św. Marka 12: 38-41

I mówił w nauczaniu swoim : Wystrzegajcie się uczonych w piśmie, którzy chętnie chodzą w długich szatach i lubią pozdrowienia na rynkach. I pierwsze krzesła w synagogach i pierwsze miejsca na ucztach. Którzy pożerają domy wdów i dla pozoru długo się modlą: tych spotka szczególnie surowy wyrok.

To tyle cytatów, teraz jak ja to rozumiem, zacznę od przytoczonej Ewangelii św. Mateusza, który ostrzega nas przed fałszywymi prorokami lubiącymi pierwsze miejsca w synagogach i na ucztach, oraz pierwsze miejsca w kościele. Wedle mojej opinie (nie obrażając nikogo) jest to opis księży osobiście nic mi zlego nie zrobili no ale o kogo moze tu chodzić, Kawałek dalej św. Mateusz wspomina, aby nie nazywać nikogo ojcem, bo Ojciec jest tylko jeden, a przecież papieża nazywamy Ojcem Świętym. Święty Marek kontynuuje temat, pisząc abyśmy wystrzegali się uczonych w piśmie, chodzących w długich szatach ..
O co tak naprawde chodzi...
co o tym sądzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przed Kim Ostrzega nas Jezus co o tym sądzicie

Mysle, ze ostrzega przed omylnoscia i falszem ludzkim. Chce, zeby pamietac ze kaplani to tylko ludzie i zeby nie przeyjmowac bezkrytycznie wszystkiego, co mowia, a takze patrzec na to, co robia.

3

Odp: Przed Kim Ostrzega nas Jezus co o tym sądzicie

ostrzega nas przed wszechotaczającym złem, nie przed złymi ludzmi, bo według jezusa nie ma złych ludzi, są tylko zagubieni. wiec musimy przestrzegac wszelkich zasad,a wiec przykazań i modlic się aby w jakis sposób łaczyc sie z jezusem.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Przed Kim Ostrzega nas Jezus co o tym sądzicie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024