Wzruszająca historia ojca i córki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Wzruszająca historia ojca i córki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-06-30 12:24:58)

Temat: Wzruszająca historia ojca i córki

Chciałabym Was zapytać co myślicie o takim zachowaniu ojca? Ja szczerze mówiąc aż się poryczałam jak oglądałam. I sama nie wiem czy ojciec jednak nie powinien pokazywać dziecku jak wygladają takie randki ale z mamą, a nie z córką. Sama nie wiem - jak myślicie?

niedozwolony link

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wzruszająca historia ojca i córki

Ładnie z jego strony, to taka zabawa ojca z córką, nie doszukuj się jakiś podtekstów , czy nie wiadomo tam czego
Fajnie to wszystko zaplanował i nie pojmuje w jakim celu  tutaj trzeba się dokopywać do drugiego dna ,będąc obruszony  jak ojciec ma śmiałość   pobawić się z kilkulatką w randkę, no doprawdy zgroza no 
Ojciec to pierwszy mężczyzna w życiu córki , dziecko nabiera zarysu wzorca, ma to znaczenie wielkie w przyszłości i dorosłości, wiec dobrze ,ze pokazuje małej  poprzez zabawę co i jak powinno wyglądać ,jak powinna być traktowana i do tego mile spędzając razem czas
To ja już wole nie pisać w co i jak mój mąż się "bawi"z własną córką ,jak spędzają mile czas z sobą ,jak  nawet zabawa w randkę budzi kontrowersje

3

Jak ojciec nauczy córkę czego ma oczekiwać od faceta, to ta nie poleci na pierwszego lepszego co da jej złamanego tulipana i stek obietnic.

4

Obejrzałam filmik. Wszystko pięknie, ładnie.Uważam jednak, że ojciec najlepiej wskaże wzorzec  na przykładzie relacji ze swoją partnerką.
A co, gdy dziecko w przyszłości będzie poszukiwało towarzystwa w  wieku swojego ojca? Na szczęście jedno takie zachowanie  nie wpływa na nic. Jest tylko efektowne.

5

Kobiety często mają partnerów w wieku zbliżonym do ojca nawet jak nie miały takich doświadczeń. Twój argument jest inwalidą.

6 Ostatnio edytowany przez mortisha (2014-06-22 13:01:00)

Summerka napisał/a:

..Uważam jednak, że ojciec najlepiej wskaże wzorzec  na przykładzie relacji ze swoją partnerką.
.

A dopuszczacie do siebie taka myśl, ze ojciec może nie mieć partnerki i być samotnym ojcem? lub  rozwodnikiem, który nie tworzy związku  z matką dziecka ,ani zadną??wtedy zabawa w randkę może pójść z zapomnienie,  z tego powodu, ze mężczyzna nie posiada partnerki, żeby córce zademonstrować wzór jak prawidłowo z szacunkiem randka powinna wyglądać  i to wszystko poprzez zabawe, która uczy wiele , w tym umacnia więzi i relacje
Mój facet jako samotny ojciec przez wiele lat, nie będąc z związku z kobietą dlaczego  nie miałby prawa  odstawić teatrzyk z własną córką pozorując randkę, czy nawet prosząc do tańca traktując łobuza jak damę, aby troszeczkę oglądy nabrała tongue  ?

A co, gdy dziecko w przyszłości będzie poszukiwało towarzystwa w  wieku swojego ojca .

Nie demonizowałabym. To już zbiorowa histeria, dopisując sobie scenariusze, wszystko poprzez to ,ze  tato jako pierwszy mężczyzna w zyciu dziecka, wzór i autorytet uczy dziecko  szacunku do własnej osoby i manier, w tym zarysu jak należy się zachowywać w takich momentach
To jest zabawa kobiety,  rodzic z dzieckiem odgrywa scenki nijak groźne, ani niepokojące, wy byście już opiekę społeczną nasyłały, twierdząc ,ze ojciec  wyrządza jakieś szkody moralne w główce i to co robi jest szkodliwe

Słyszycie siebie i czytacie w ogóle?  ciekawe czy na samotne matki, które wychowują synów tak patrzycie krytycznym okiem, każdy krok jej analizując w co się bawi z synkiem i jakie wzorce mu przekazuje. Nie sądzę, abyscie tak samotne matki braly pod lupe , jak ojców posądzając ich o wyrządzanie szkód własnym córkom

7

Lily89 napisał/a:

Kobiety często mają partnerów w wieku zbliżonym do ojca nawet jak nie miały takich doświadczeń. Twój argument jest inwalidą.

No tak, trochę źle się wyraziłam. Invalide jak nic:)

Teraz się wytłumaczę. Nie mam nic przeciwko przyszłym wyborom partnerów w wieku ojca, tyle, że uważam, że ojciec powinien być ojcem, a nie bawić się w randki z córką.

8

Summerka napisał/a:

uważam, że ojciec powinien być ojcem, a nie bawić się w randki z córką.

A w cos w ogóle ojciec może się bawić z córką ??czy jednak ojciec powinien być ojcem nie bawiąc się z córką ,bo to oznacza ze już nie jest ojcem ? Czy ojciec jako rodzic nie ma prawa  bawić się z własnym dzieckiem, bo to  degraduje go z roli ojca
Zabawa z własnym dzieckiem ojca  to jest czyms karygodnym? o matce tez byś tak pisała w stosunku do syna ,kiedy bawi się z własnym dzieckiem?

9

mortisha napisał/a:
Summerka napisał/a:

A w cos w ogóle ojciec może się bawić z córką ??czy jednak ojciec powinien być ojcem nie bawiąc się z córką ,bo to oznacza ze już nie jest ojcem ? Czy ojciec jako rodzic nie ma prawa  bawić się z własnym dzieckiem, bo to  degraduje go z roli ojca
Zabawa z własnym dzieckiem ojca  to jest czyms karygodnym? o matce tez byś tak pisała w stosunku do syna ,kiedy bawi się z własnym dzieckiem?

Ależ skąd:) Niech  się bawi, tylko niech nie zapomina o roli ojca.
O matce bym napisała, niech pozostanie w roli matki wobec własnego syna. Niech się bawi, dlaczego nie, ale niech nie zapomina, że jest też matką.

Była kiedyś taka tendencja, że rodzice traktowali dzieci jak rówieśników. Prosili, żeby dzieci mówiły im po imieniu itp. Czy było   złe? Nie wiem.  Uważam, że dziecko oprócz kolegów  i koleżanek  potrzebuje kogoś, kogo może uważać za swój autorytet, rodziców. Czasem jedno drugiemu przeszkadza czasem nie, granice muszą być zachowane.

Spotkałam się kiedyś z tym, że z okazji Dnia Kobiet tatuś ofiarował kwiaty i składał życzenia nie tylko mamie, ale i swojej malutkiej córeczce. Było to bardzo miłe.

10

Summerka napisał/a:
mortisha napisał/a:
Summerka napisał/a:

Ależ skąd:) Niech  się bawi, tylko niech nie zapomina o roli ojca.
O matce bym napisała, niech pozostanie w roli matki wobec własnego syna. Niech się bawi, dlaczego nie, ale niech nie zapomina, że jest też matką.

Była kiedyś taka tendencja, że rodzice traktowali dzieci jak rówieśników. Prosili, żeby dzieci mówiły im po imieniu itp. Czy było   złe? Nie wiem.  Uważam, że dziecko oprócz kolegów  i koleżanek  potrzebuje kogoś, kogo może uważać za swój autorytet, rodziców. Czasem jedno drugiemu przeszkadza czasem nie, granice muszą być zachowane.

Spotkałam się kiedyś z tym, że z okazji Dnia Kobiet tatuś ofiarował kwiaty i składał życzenia nie tylko mamie, ale i swojej malutkiej córeczce. Było to bardzo miłe.

Ale kto powiedział, że ojciec bawiąc się z dzieckiem zapomina o roli ojca i tylko  jego rola na zabawie się zaczyna jak i kończy ?? Poprzez zabawę tez jest wychowanie, wpajanie zasad, manier, obycia -szacunku do drugiej osoby .Poza zabawą jest też czas na normalne codzienne życie, pokazywanie świata ,poznawanie jego i uczenie 

Co do mowienia po imieniu, to ja akurat  na to nie wyrażam zgody, choćby nawet w żartach i razi mnie to  jak małolata do ojca podczas wygłupów wali po imieniu, czy w luźnych tematach,  mąż zaś nie widzi nic w tym zlego i karygodnego, traktuje to żartobliwie i bez wrogiego nastawienia- jego wola i opinia. Wtym temacie jestem rozbieżna poglądowo z nim, a jak zwracam  młodej uwagę to mi odszczekuje ,ze nie moja sprawa ,niech sobie zatkam uszy  jak mi cos nie pasi

W zabawie w randkę z córką to właśnie ojciec wypracowuje sobie autorytet, szacunek ,On jest przecież tym mentorem i wyznacznikiem osoby podciągającej pod obraz  ideału i to jest jak najbardziej wporządku

11

Zabawa z ojcem jest w porządku, ale stylizacja filmowa na randkę z tatusiem już mi się nie podoba.

Ojciec może nauczyć córkę, czego ma oczekiwać od  przyszłego partnera na przykładzie swoim i matki.  Wtedy dziecko może zaobserwować, jak się zachowuje także matka.

12

Summerka napisał/a:

.

Ojciec może nauczyć córkę, czego ma oczekiwać od  przyszłego partnera na przykładzie swoim i matki.  Wtedy dziecko może zaobserwować, jak się zachowuje także matka.

Ale ja już zadałam pytanie wcześniej , co w  sytuacji kiedy dziecko nie ma matki, a ojciec nie ma żadnej partnerki, jak wtedy taka nauka ma przebiegać? jak dla mnie warto podczas zabawy ją zaprezentować i to przyniesie korzyści ,szkód nie widzę

13

mortisha napisał/a:
Summerka napisał/a:

.

Ale ja już zadałam pytanie wcześniej , co w  sytuacji kiedy dziecko nie ma matki, a ojciec nie ma żadnej partnerki, jak wtedy taka nauka ma przebiegać? jak dla mnie warto podczas zabawy ją zaprezentować i to przyniesie korzyści ,szkód nie widzę

Co w tej sytuacji? Uczą, że tatuś przychodzi tylko na randki, jeśli matka sama wychowuje dziecko:)

A tak na poważnie to też szkód nie widzę, ale i nauki żadnej też.  Nie podobają mi się takie zabawy.

14

Widzę, że zdania podzielone, ja tez mam mieszane uczucia. Niby z jednej strony to super, ale z drugiej jakoś mi nie pasuje. Z mojego punktu widzenia lepiej by było jakby tak na przykład postąpił w dzień urodzin tej małej smile

15

Mnie się to podoba.
To przecież tylko taka zabawa ojca z córką, gdzie mała może się poczuc wyjątkowo, jak księżniczka.

16

O co wielkie hallo robicie dziewczyny? siejecie dramaturgie ,robicie z tego faceta dewianta wręcz
Piszecie ,ze facet powinien pokazywać córce jak wyglądają randki, ale z mamą, a żadna z was mi nie odpisała, ( ani jedna osoba)  jak ma pokazywać ,jeśli  mężczyzna nie ma takiej możliwości
Piszecie ,że zabawy ojca z córką są zle, a są jakieś dobre /dozwolone ,ktore nie obudziły by waszego przewrażliwionego kobiecego  przesadyzmu dopatrując się chorego podtekstu ? ? zabawy misiami,  czy zaproszenie do tańca  traktując jak królewnę tez jest dla was  jakimś karygodnym wykroczeniem?

Ja inaczej pojmuje role ojca, może dlatego ze mój maż był przez mase czasu samotnym ojcem, wiem jak to wyglądało i wygląda dotychczas i już się nauczyłam zagryzać nie raz język za zębami jak mocne i bezpośrednie relacje miedzy corką a ojcem występują, aby  ludzie  nie mieli pretekstu do oskarżycielskich ,czy wręcz haniebnych pomówień (  choćby nagość dziecka  przy tacie już jest doskonałym pretekstem do  bulwersa, czy klepnięcia  żartobliwego w tylek...  pruderia  zdruzgotana wręcz : )

17 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-06-23 02:01:02)

Eeee!  Przesada w drugą stronę. Wcale nie muszą mi się podobać takie zabawy. Napisałam, że szkód nie widzę, ale i nauki żadnej też nie.

A czy ojciec ma obowiązek pokazywać maleńkiej  córeczce, jak wyglądają randki? Wystarczy trochę wiary we własne dziecko.  Dzieci mają różne charaktery i niekoniecznie takie zabawy muszą budzić ich zachwyt.

Filmik był przecież tylko stylizowany na zabawę w randkę.

Uważam, że samotny tatuś też tak,  jak samotna mama może wychować mądrze swoje dzieci. Jest na to mnóstwo przykładów.

18

Hmmm... może powinien ten film mnie wzruszyć, ale wg mnie to zupełnie normalne wyjście ojca z dzieckiem na spacer. Tak jak robi miliony ojców, ale się nie ubierają w garnitur przy tym.

Nawet śmiem twierdzić, że to jest ojciec po rozwodzie, więc czasem, "od święta" się z córką widuje.

Podsumowując -- nie podoba mi się, ale może ta dziewczynka za 30 lat wspomni to jako wspaniałe chwile z tatą.

19

Ja też tam nie widzę niczego szczególnego, na takie spacery i kolacje mój mąż wychodzi z córką kilka razy w tygodniu.

Nie widzę tam też żadnej pożytecznej nauki, bo dziecko za małe i randka to dla niej abstrakcja. ALE! myślę, że gdyby więcej ojców w formie takiej czy innej zechciało pokazać córkom pewne podstawy kontaktów damsko-męskich, to by nie było tylu topików na forum: "On mnie nie szanuje, ale ja go taaak kocham!"

20

Ja nie rozumiem tylko, dlaczego to spotkanie ojca z corką nazywac randką? Podoba mi sie film nawet, pokazuje wiez i blikosc miedzy ojcem i corką. Ale tak to przeciez wyglada normalnie w zyciu, w zdrowych ukladach - ojcowie spedzaja czas z corkami, wychodza z nimi sami, interesuja sie ich sprawami, okazuja im szacunek, -moze tylko garnitur czesciej zostaje w szafie wink.

Ale randka bym tego nie nazywala, - na randce bliskosci towarzyszy erotyka.

21

BabaOsiadła napisał/a:

... ALE! myślę, że gdyby więcej ojców w formie takiej czy innej zechciało pokazać córkom pewne podstawy kontaktów damsko-męskich, to by nie było tylu topików na forum: "On mnie nie szanuje, ale ja go taaak kocham!"

BINGO .
AMEN
Czym skorupka za młodu nasiąknie nasiąknie tym...  niech każdy sobie dokończy  roll

22 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-06-23 15:51:56)

Zupełnie nie
rozumiem dlaczego to nazwane jest randką i o co to wielkie halo?

Że to pomoże dziewczynce zrozumieć lepiej jak powinna być traktowana przez mężczyznę?

Równie dobrze może ją to nauczyć  że POWINNA być tak traktowana przez mężczyzn i wyrośnie na królewnę, żyjącą w przekomaniu, że facet ma sobie dla niej żyły wypruwać  bo przecież jej się NALEŻY jako kobiecie. Coreczki tatusia to utrapienie a nie wzorzec do naśladowania.

Albo może nauczy  że kobiecie należy się taka atencja tylko z okazji randki, a na co dzień to się może spodziewac co najwyżej dżinsów i podkoszulka. I nie daj Boże jeszcze da sobie wmówić, że skoro facet się dla niej tak postarał, to przecież powinna to docenić i się odwdzięczyć... hmm

Nie gloryfikowałabym tak tej sytuacji, zwłaszcza  że pewnie jednorazowa.

23

Klip mocno kontrowersyjny, intencją autora było przedstawienie znaczącej roli ojca w życiu swoich pociech przy okazji dnia ojca. Myślę że gdyby ktoś zlecił nakręcenie podobnego klipu osobom z różnych rejonów świata, każdy miałby inny wydźwięk. Zachodnia kultura (szczególnie anglojęzyczna) znana jest z przekraczania pewnych granic. W naszej kulturze do niedawna nie stosowało się takich metod wychowawczych. Przesada w jedną czy drugą stronę nie jest dobra. Ojciec powinien być autorytetem dla swoich dzieci. Czy autorytetem staje się osoba odgrywająca rólki na pokaz, czy raczej taka która na codzień wykazuje się szacunkiem i odpowiedzialnością ?
Ktoś dywagował na temat stanu cywilnego ojca, nie wiem czy zauważyliście obrączkę na jego palcu.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Wzruszająca historia ojca i córki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024