Czy dobrze robię wybaczając romans? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy dobrze robię wybaczając romans?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

Temat: Czy dobrze robię wybaczając romans?

Kilk dni temu dowiedziałam się że mój narzeczony miał romans, przez rok, mój świat się zawalił, bardzo mu ufałam i nigdy bym nie pomyślala że to możliwe..
O wszystkim dowiedziałam się od jego kochanki, opisala mi wszystko  , wyslala zdjęcia, znała takie szczegóły że trudno bylo nie uwierzyć..
Powiedziała mi że to ona zakonczyla ten romans nie on , on nadal chcial to kontunuować..
Narzeczony sam się przyznał ale on twierdzi ze wcale nie widywali się aż tak często i przez rok jak napisala tamta dziewczyna.. i że to on zakończył ten romans ..
Nie wiem komu mam wierzyć , na razie sama staram się to wszystko przemyśleć. Chłopak bardzo się stara , ciągle powtarza że to była pomyłka, że mnie kocha itd.
Jestśmy razem od 4 lat i nie wyobrażam sobie życia bez niego, nie potrafię go zostawić, mimo wszystko kocham go i nie chcę zeby zniknął z mojego życia! Czy jednak znowu mnie nie zrani? Nie chcialabym przeżywać czegoś takiego raz jeszcze.
Co myślicie o tej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy dobrze robię wybaczając romans?

Kwiatuszek0607 ja o tej sytuacji myślę tyle, że masz go kopnąć w cztery litery. Póki nie masz z nim dzieci i kredytu na mieszkanie. Dasz radę żyć z nim teraz nie myśląc codziennie czy cię znów nie zdradza? Budować na niepewności, braku zaufania życie dla siebie i ewentualnie przyszłych dzieci?
Za co go kochasz? Za to, że cię zdradził, oszukiwał, naraził twoje zdrowie? A może po prostu boisz się być sama? I stąd te twoje przekonanie, że nie wyobrażasz sobie życia bez niego? Bo ja ci mogę zagwarantować, że takowe życie istnieje i jest o wiele lepsze. A wiesz dlaczego? Bo jest to, życie bez skurw..., który nie potrafi trzymać fiu.. w spodniach. A takie życie jest wystarczająco kuszące by się pozbyć gada.

3

Po pierwsze uwierz kochance, po drugie zerwij z chłopakiem. Przykro mi, ale to najwyraźniej ten typ, który zdradzał, zdradza i będzie zdradzał. Gdyby nie to, że go ta dziewczyna rzuciła, to dalej by dorabiał Ci rogi. Teraz pewnie znajdzie sobie nową pocieszycielkę, a Ty na wyjściową dziewczynę i matkę jego dzieci jesteś pewnie ok, dlatego Cię nie zostawi. Przykro mi...

4 Ostatnio edytowany przez assassin (2014-06-20 22:42:08)

Po pierwsze, masz wielkiego pecha, że coś takiego Cię w życiu spotkało.
Po drugie, masz wielkie szczęście, że dowiedziałaś się o tym przed ślubem, zanim podjęliście wspólne zobowiązania.
Po trzecie, raczej już nigdy nie będziesz miała co do niego pewności i zaufania.

I teraz czy podejmiesz ryzyko czy nie, szklanej kuli nikt tu nie ma, żeby przewidzieć, czy on znowu wywinie Ci jakiś numer... A wybaczyć pewnie wybaczysz, ale nigdy tego nie zapomnisz. Poza tym roczny romans...to nie jednorazowy wyskok...

5

Tez jestem zdania jak poprzedniczki skoro zdradzil cie w nazeczenstwie to w malzenstwie tez jest mozliwe,lepiej zapobiec wczesniej niz martwic sie juz jako zona czy ratowac malzenstwi czy sie rozwiesc.wiem ze ciezjo jest ci to pojac i pewnie bedziesz wmawiac sobie ze a moze mu wybacze ze juz tak nie zrobi ale to jest bardzo zludne. Powiedzial chociaz czemu tak z ciekawosci pytam bo nigdy nie zrozumiem osob ktore zdradzaja...

6

,,Powiedziała mi że to ona zakonczyla ten romans nie on , on nadal chcial to kontunuować.. ,,
nie wybaczaj i zostaw go ale zrobisz jak zechcesz

7 Ostatnio edytowany przez Lexpar (2014-06-21 00:40:35)

Skoro zdradzał przez rok to nie był to jakiś błąd tylko świadome postępowanie.
On przez cały rok z premedytacją Ciebie oszukiwał.
To nie był jednorazowy skok w bok.
Czy masz tego świadomość?
Gdzie szacunek do Ciebie, gdzie jego miłość do Ciebie?
Teraz zapewne będziesz się zastanowiała w czym ona była lepsza, a Ty gorsza.
Cały czas będziesz zadawać sobie pytanie dlaczego.
Zapewnia, że nie uzyskasz na nie odpowiedzi.
A to drąźy umysł jak rak i zżera mózg.
Chcesz tego?
Ja Ciebie nie namawiam abyś kopnęła go w doopę.
To jest Twoje życie i to jest Twoja decyzja.
Dlatego Ty ją musisz sama podjąć.
Ja będąc na Twoim miejscu kopnąłbym go w 4 litery i powiedział, że teraz ma szansę naprawić relację ze swoją kochanką, bo to on zakończył ( według niego) a ona przyjmie go z rozwartymi ramionami.
Zapamiętaj, że zdradzacz zawsze będzie zdradzaczem.
Życzę powodzenia w podjęciu mądrej decyzji.

8

Ale ona napisała że to ona zakończyła romans, ale on twierdzi że to on to zakończył , ona tez mówi  że spotykali się często przez cały rok, on powiedzial że to było kilka spotkań..
A może to ona kłamie?
Powiedział że zdradził bo byłam chłodna, brakowało mu czułości i seksu .. Dlaczego nigdy mi tego nie powiedział??
Byłam z nim 4 lata, kocham go i nie jest mi łatwo go zostawić, i też widzę że o bardzo chce mnie odzyskać.

9 Ostatnio edytowany przez szczęście111 (2014-06-21 09:46:35)

4 lata bycia razem, w tym rok romans, hmm UPSSSS
przed ślubem gdzie dopiero powinno być gorąco, hmm UPSSS
romans w narzeczeństwie hmm UPSSS
Niestety kochana ale historia lubi się powtarzać,
Wiesz co będzie po ślubie? To samo.

Ja bym go zostawiła, zobaczysz co wtedy zrobi, czy stanie na głowie za Tobą.

10

Co za różnica kto skończył? Liczy się sam fakt, że jednak coś trzeba było skończyć...

11

To strasznie przykre co ciebie spotkało ale...dziewczyno opamiętaj się twoja siła jest w tym żebyś potrafiła to zakończyć nie łudź się że romans który trwał rok to był przypadek i jednorazowy wyskok tego...pana, aż się słowa cisną na usta. Ciesz się że o wszystkim się dowiedziałaś i wyciągnij wnioski. Masz wybór bo na szczęście jesteś/byłaś narzeczoną a nie żoną, nie licz że po ślubie coś się zmieni  wtedy jeszcze trudniej będzie  odejść więc podejmij rozsądną decyzję. Jak facet który uważa się za narzeczonego może żyć jednocześnie z drugą kobietą wracać do swojej narzeczonej i patrzeć jej w oczy bez mrugnięcia twierdzac ze kocha..odpowiedź sobie sama. trzymaj sie powodzenia.

12

Kwiatuszek0607 napisał/a:

O wszystkim dowiedziałam się od jego kochanki, opisala mi wszystko  , wyslala zdjęcia, znała takie szczegóły że trudno bylo nie uwierzyć..

bezinteresownosc ludzka nie zna granic, skonczyc i jeszcze doniesc.......
Ale ja jak zwykle zastanawiam sie inaczej

13 Ostatnio edytowany przez Darkness (2014-06-21 18:10:03)

Teo50 każdy kij ma dwa końce jeśli tu są pokrzywdzone dwie strony kochanka oraz żona. Nie dziwota że jak jeden element zawiódł w jego misternie przygotowanym planie to reszta efekt domina..
Każde kłamstwo tej wagi (romans) ma krótkie nogi i prędzej czy później wyjdzie na jaw. Zepsuć zawsze łatwo ale naprawić najczęściej już się nie da ze względu na stan psychiki zdradzonego nawet pomimo dużej chęci naprawy co jednak jest dojść rzadkie u zdrajców.

14

Ale ona napisała że to ona zakończyła romans, ale on twierdzi że to on to zakończył , ona tez mówi  że spotykali się często przez cały rok, on powiedzial że to było kilka spotkań..
A może to ona kłamie?

A kto ma powody żeby kłamać ?
kochanka ?
ona się na niego wkurzyła bo olał ją i chce się z Tobą ożenić.
Jemu bardziej zależy na tym, zeby to przestawić jako "niewinne co nieco"
- On taki macho, który sam decyduje z kim romansuje a z kim bierze ślub.
Poza tym :
- Jaka to różnica 1 raz, 10 razy czy 100 ???
- jak to róznica kto zerwał ?

Powiedział że zdradził bo byłam chłodna, brakowało mu czułości i seksu .. Dlaczego nigdy mi tego nie powiedział??
Byłam z nim 4 lata, kocham go i nie jest mi łatwo go zostawić, i też widzę że o bardzo chce mnie odzyskać.

No to już znasz jeden powód dla którego pozwala sobie na zdradę.
Jakie jeszcze ?
- bo zupa byla za słona ?
- bo skarpetki nie uprane na czas ?

Zapamietaj sobie, to że byłas tak lub inna, to powód do rozmowy, do pracy na dzwiązkiem - ale to on musi powiedzieć co mu nie odpowiada.
Widać nie dorósł do roli partnera, tak naprawdę.
A te śmieszne tłumaczenia ... ma czelność jeszcze na Ciebie zwalać winę...
Poza tym..najprawdopodobniej chodziło mu tylko o fajne bzykanko na boku, połechtanie jego ego.
Nie ma szacunku ani do kochanki ani tym bardziej do Ciebie.

Chyba za wcześnie na podejmowanie decyzji.
A tym bardziej o ślubie.

Jak podda się tylko Twojej decyzji, bez prób tłumaczenia sie, bez prób zwalania na kogokolwiek winy, bez prób umniejszania ,
kiedy zrozumie ze 1 raz to o jeden raz za duzo, zrozumie ze oszukał Ciebie, skrzywdził i nie on ma teraz cokolwiek do powiedzenia.
To może wtedy ?

15

Niestety, ale moim zdaniem również powinnaś go zostawić.
Człowiek, który już w narzeczeństwie zdobywa się na coś takiego - nigdy się nie zmieni.
To już nie jest błąd, chwilowe zapomnienie - to jest sposób na życie, podwójne życie.
Szukaj szczęścia gdzie indziej, w jego ramionach go nie zaznasz...

16

Nie potrafiłabym wybaczyć i przez całe życie dźwigać tak ogromnego ciężaru na swoich barkach.
To męczarnia, nie życie. Choć zapewne są takie co wybaczyły i są szczęśliwe...Aczkolwiek czy do końca szczęśliwe?

Pomyśl czy potrafiłabyś na 100 % zapomnieć, zaufać i żyć z taką osobą.
To jest monstrualne brzemię.

17

a o to krótki film o zdrdzie, czy warto wybaczac -chyba warto
https://www.youtube.com/watch?v=Zc2-in4DBe4

18

Nie wiem co zrobić.. Bardzo wiele nas łączyło, wszyscy uwarzali nas za idealną parę .. Na pewno już nikogo takiego nie spotkam .

Widać że żałuje, bardzo sie stara zeby mnie odzyskać , też jest załamany. Ciągle powtarza że żałuje, ze nie może mnie stracić i że już nigdy nie popełni takiego błędu..
Bardzo cierpię przez to co zronił ale nadal go kocham i nie potrafię tak przekreślić tych 4 lat bycia razem.. Nie wiem co zrobić.

19

Kwiatuszku,
Nie będę oryginalna....UCIEKAJ !!!

20

Na pewno już nikogo takiego nie spotkam .

A liczysz na to, że jak od niego odejdziesz to masz nadzieję trafić na kolejnego zdradzacza? Tylko o takich facetach marzysz? Tak słabo się cenisz?
Nie wrzucaj do worka tych facetów, dla których związek z kobietą jest czymś świętym, razem z takimi jak twój facet, który teraz próbuje cię ugłaskać i zwalać winę na ciebie za to, że się pieprz.. z jakąś laską przez rok.

Masz rację: zostań z nim. Rozwód po 15 latach z dwójką dzieci i kredytem jest zdecydowanie lepszą alternatywą, niż spakowanie mu teraz ciuchów i zabraniem kluczy od mieszkania. Później będzie ciekawiej.

A tak na marginesie: zrób badania.

21

Uciekaj póki możesz.
Z premedytacją oszukiwał Cie kilka miesięcy.
Teraz, gdy kochanka kopnęła go w tyłek, oczywiście będzie się starać, bo jeśli Ty również go kopniesz zostanie sam.

Widać bardzo wiele was łączyło ale tylko z Twojego punktu widzenia, on znalazł w tym wszystkim jeszcze miejsce na kochankę.
Cóż z tego, że wszyscy widzieli w was idealną parę? To co zrobił Twój narzeczony ten ideał przekreśla.

22

Jeśli chcesz sobie ułatwić podjęcie decyzji na NIE, to po prostu wtajemnicz w całą sprawę swoją rodzinę...

23

kwiatuszek
i dlatego ze tyle was łączy to lepiej wybaczyć. To typowy zdradzacz, będzie Cię zdradzał na bank, będziesz cierpieć...chcesz tego? Szkoda życia, wierz mi, swoje przeszłam.

24

Pytasz czy dobrze robisz wybaczając romans. Myślę, że robisz dobrze. Nie ma co żyć z urazą. Ale myślę, że zasługujesz na miłość. Tłumaczenia twojego chłopaka są jak dla mnie głupie i nie rokują dobrze na przyszłość. Ok, zrobił to. Wybaczasz mu. A jemu mówisz do widzenia. Nie rozumiem z jakich powodów z tobą był jeśli brakowało mu czułości, seksu, byłaś chłodna. Co was łączy?

25 Ostatnio edytowany przez złamana_róża (2014-06-22 13:36:35)

Kwiatuszek mogę jedynie powiedzieć tak jak moi poprzednicy. Odejdź. Wiem że to trudne.Wiem bo byłam w takiej samej sytuacji. Tylko ja popełniłam ten błąd że wybaczyłam wzięłam ślub( mimo że zdradzał mnie przed ślubem), a potem jak zdradzał tak zdradzał,nie raz i nie dwa. Długo trwało zanim odeszłam, żyłam tak przez kilka lat. Jeśli zdradził Cię przed ślubem będzie nadal zdradzał,to że wybaczysz i zostaniesz będzie dla niego zielonym światłem ,że cokolwiek zrobi Ty i tak zostaniesz i mu wybaczysz.

Zasługujesz na miłość i szczęście,ale nie wiem czy będziesz potrafiła zapomnieć. Uwierz nie zapomnisz w najmniej oczekiwanym momencie będzie wracać to do Ciebie.......Ale decyzja należy do Ciebie

26

On powiedział że ona nic dla niego nie znaczyła, że to był tylko seks ! Ze mnie kocha, łączą go ze mną wspomnienia, miłośc, wspólne pasje.. a z tamtą dziewczyną tylko seks nic więcej,, On mnie na pewno kocha , faktycznie ostatnio w naszym związku brakowało seksu, nie byłam tak czuła jak powinnam , myślę że to wszystko mogę naprawić?
On się badzo stara zebym od niego nie odchodziła

27

Masakra...

28 Ostatnio edytowany przez złamana_róża (2014-06-22 13:48:16)

On powiedział że ona nic dla niego nie znaczyła, że to był tylko seks ! Ze mnie kocha, łączą go ze mną wspomnienia, miłośc, wspólne pasje.. a z tamtą dziewczyną tylko seks nic więcej,, On mnie na pewno kocha , faktycznie ostatnio w naszym związku brakowało seksu, nie byłam tak czuła jak powinnam , myślę że to wszystko mogę naprawić?

Ale u mnie było tak samo, to tylko sex i nic poza tym.Starał się po tym jak się dowiedziałam ( na 2 tygodnie przed slubem), mówil że kocha tylko mnie itp a potem co jakiś czas dowiadywałam się o kolejnej kochance, kolejnym skoku w bok. A ja głupia wybaczałam. obwinaiłam siebie. Zrobisz jak zechcesz, ale to nie był jednorazowy sex, kilka spotkań lub rok nigdy nie dowiesz się prawdy. Daj mu szansę  jak chcesz tylko nie obwiniaj za to siebie ,to on zdradził, zawiódł Twoje zaufanie i teraz to on musi naprawiać to wszystko nie Ty.

29

jaka kobieta musisz byc by nie zostac zdradzoną. Słodka idiotka. Kura domowa. wampem. herod baba. sex kobieta. aniołem. nianka. swietnym kumplem? Bo każda z nich trudno zostac, zawsze któraś nie będziemy. 
Każdy rodzaj nadaje się do czego innego i odmiennymi sposobami zatruwa facetowi życie.

30

Nie wierze w to co czytam, Ty się jeszcze zastanawiasz? ze to był sam sex tylko pare razy? to jest normalne? sex to najbardziej intymna strona zycia która łączy ludzi, a tu koles sobie poszedł do innej bo w domu jego kobiecie się nie chciało? co za wyrozumialosc z twojej strony. Ja nigdy w zyciu bym nie wybaczyla, nawet pocałunku.

a jak zdradzil już to dalej będzie zdradzać a ty wtedy co dalej będziesz się zastanawiać czy przypadkiem cie jutro nie zdradzi jak mu dzisiaj odmowisz sexu? paranoja

31 Ostatnio edytowany przez Agatan43 (2014-06-22 15:40:15)

Po co Ty wogole tutaj napisałaś ? Jak zwykle napiszesz po opinie , ale Ty nie chcesz opinii . Ty go usprawiedliwiasz . To nie był skok w bok jednorazowy ,którego naprawdę można wtedy żałować . To był rok , to bardzo długo . Wszyscy zdradzacze powinni robić badania na HIV . Decyzja należy do Ciebie .

32

Zaczynam skłaniać się ku temu, że wątek jest dziełem trolla, bo w głowie się nie mieści, że można być aż tak naiwną osobą...

33

Assassin
też mam taką nadzieję...:)

34

a ja mysle ze to nie troll, a dziewczyna tak go kocha ze wjdzie za niego za maz, a potem będzie placz bo ja będzie zdradzal, niezależnie od tego co wszyscy tu napiszą,
dziewczyna tylko szuka potwierdzenia ze nic takiego się nie stało, ze kocha tylko ja, a tamto to był ,,tylko seks,, , a wogole ta kochanka to jest wszystkiego winna, bo uwiodła, a do tego doniosla jej o wszystkim,

35

Kwiatuszku, zobacz co w tym momencie robisz. Bronisz go próbując za wszelką cenę okłamać nas, a przede wszystkim SIEBIE, że to faktycznie był tylko seks i ona nic nie znaczyła. On Ci mówi to co chcesz usłyszeć, a Ty właśnie takiej odpowiedzi od niego oczekujesz.
Błędne koło kłamstw i paranoi.

36

Kwiatuszku.. czyś Ty kobieto do reszty zwariowała??
" tylko sex" ???
nie przeszkadza Ci, że ( powiem brutalnie) jeździł po innej przez ROK?
Boże, dziewczyno, wiesz, co będzie za jakiś czas? Zwiążesz się z nim " świętym węzłem małżeńskim", zablokujesz sobie drogę do bycia z kimś, kto Cię poszanuje, kto będzie chciał rozwiązywać Wasze problemy z Tobą ..a nie pod kołdrą z inną babą.
To kochanka mówi prawdę.

Dziewczyno, to, co sama sobie robisz jest niebywałe, krzywda na całe życie.
Okres narzeczeństwa to powinny być najpiękniejsze lata, najpiękniejsza miłość, szaleństwo na swoim punkcie, dbanie o siebie, robienie wspólnie fantastycznych rzeczy.
A on walił Cię po rogach już wtedy???
Rutyna? Ty zimna???

szanuj się kobieto, inaczej nikt Cię nie poszanuje. A już na pewno taka szuja jaką masz przy boku.

37

Na  twoim miejscu  uwierzyłam bym  tej kochance twojego faceta. Facet możliwe że chce zamydlić Ci oczy. A i jeszcze jedno  zdradził raz to i zrobi to drugi . Na twoim miejscu nie wybaczyłam bym mu tego w życiu. hmm

38

Kwiatuszku, albo jesteś głupią ci#ą albo przeczytasz wpisy wszystkich co tu się wypowiedzieli.
Każdy z naszych mężów raczył nas słowami.
Zimna byłaś, nie maiłaś dla mnie czasu, ona nic nie znaczy, kocham tylko ciebie, to tylko sex.

Uciekaj zanim zrobisz sobie z nim dzieciaka i weźmiesz z nim kredyt.
4 lata razem w tym rok z kochanką bo już mu nie wystarczałaś.

A ty jeszcze się tłumaczysz.
Ech...
Masz szanse na uczciwy związek, a ty co wolisz gnój i rozpacz.

Wydaje ci się ze nie ucieknie jak się problemy zaczną. Jak utyjesz jak będziesz zmęczona, on ucieka jak jeszcze śliczna jesteś co będzie potem.
Wiesz mój M zdradził mnie pierwszy raz jak w byłam w ciąży z drugim dzieckiem, ...bo ty taka gruba byłaś, nie chciałaś wychodzić na miasto, nie atrakcyjna byłaś...

Moja kochanka nr 3 do mnie regularnie dzwoni, mąż mówi prawdę, ona kłamie - też się tak oszukiwałam.

Uciekaj zanim minie ci 10-15-20 rocznica ślubu.
smile
smile

wiesz
Jak się kocha to się nie zdradza, nie zadaje się bólu, kocha się troszczy opiekuje całuje przytula, przychyla świata do stóp...

39

Gdybym dowiedziała się o zdradzie przed ślubem nie wybaczyłabym. Teraz jestem prawie 8 lat po, 5 letnie dziecko z drugim w ciąży i ciągle w głowie siedzi mi myśl...dlaczego nie zrobił tego przed ślubem. Może teraz byłabym z kimś kto by mnie kochał na tyle żeby nie pójść do łóżka z jakąś gówniarą. Decyzja należy do Ciebie, pomysł tylko, że to trwało tyle czasu, patrzył Ci w oczy i kłamał, szedł do łóżka z Tobą a jednoczesnie pieprzył inna...

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy dobrze robię wybaczając romans?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024