zdrada czy poszukiwanie wrażeń... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zdrada czy poszukiwanie wrażeń...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: zdrada czy poszukiwanie wrażeń...

Przed wieloma laty zostałem upokorzony (zdradzony?) zwał jak zwał . Pewnym jest i to po upływie kilku lat zrozumiałem że gdy w związku jest miłość , harmonia i zrozumienie , szczerość (swoją drogą od cholery tego musi być) Nie ma prawa zdarzyć się nic nieprzewidywanego a jednak...
Moja była żona (dziś wiem że na szczęście że była) zdradziła mnie z lekka rzecz ujmując debilem. Za to miał owłosione plecy, nie umiał sklecic poprawnie zdania w języku ojczystym , ważył 2 razy tyle co ja nie pracował i nie miał żadnego wykształcenia. Wtedy był to dla mnie szok . Dziś wiem że nie wystarczy stworzyć złotej klatki. Związek to nie szmal a rozmowy, nie wspólni znajomi a podobne zainteresowania. I to coś co powinienem zauważyć że brakuje.
Dziś jestem w związku któremu daleko do pełnej harmonii choć
I właśnie zaangazowałem się w związek z ... mężatką . Pisała że jest wolna że wszystko już wygasło, rozwód tuż tuż a tu dupa . Związek jest  jaki jest szału nie ma dupy nie urywa jak mawiała nasza noblistka ale JEST!!!
A ja dziś sie nie umiem z tego wycofać. I jestem jak dziwka na każde zawołanie . ( wżaden sposób nie jestem uzależniony przez cokolwiek !!) ale nie umiem .
Krzywdzę Rodzinę czy daję szczęście jednostce jedynie?
Blecko

Zobacz podobne tematy :
Odp: zdrada czy poszukiwanie wrażeń...

Czyli jak dobrze zrozumiałam: ona Ci nakłamała, że zaraz bierze rozwód, a tak naprawdę prowadzi normalne życie z mężem, za to Ty jesteś teraz jej zabaweczką na urozmaicenie wieczorów? I Ty to związkiem nazywasz? To nie żaden związek, a jakiś cień tego, imitacja, miraż. Nie ma sensu żyć w takim układzie, "bo jest".
Piszesz, że nie jesteś od niej uzależniony, ale jednocześnie nie potrafisz się z tego wycofać. Dobrze, może finansowo uzależniony od niej nie jesteś, ale emocjonalnie na pewno. Zastanów się, czego od życia oczekujesz, w jakim związku tak naprawdę chciałbyś żyć. Na razie stoisz w miejscu i krzywdzisz przede wszystkim siebie.

3

Ja nie umiem zrozumiec osoby po przejsciach zwlaszcza zdrady malzenskie ktore koncza sie rozwodem a pozniej osoba zekomo pokrzywdzona robi to samo tylko drugiej rodzinie tzn.ze nie jestes lepszy i niczego cie tamto doswiadczenie nie nauczylo a powinno,bo zakonczyles cos co bylo trwalsze niz twoj romans terazniejszy ktory ciagniesz nie wiadomo po co. Podnies swoja samoocene tylko na mezatke cie stac...? Dalej tkwisz w zdradzie.

4

Niewątpliwie coś jest w tych odpowiedziach , zarówno w tym że może powinienem podniść swą samoocenę? ale i w tym że chyba poszedłem na łatwiznę. Czy krzywdzę tamtą rodzinę? To na pewno nie jest szczęśliwy związek , choć mam świadomość że nie przyczyniam się do jego poprawy (nie mam w tym interesu) i emocjonalnie uzależniony ... fakt jestem .
Asertywność się kłania .

5

Nie szukam pocieszenia hihihi mam świadomość tego co robię , I pewne plany odnośnie dalszego postępowania, szukałem jedynie chyba potwierdzenia że to faktycznie bez sensu

6

niunia82 napisał/a:

Ja nie umiem zrozumiec osoby po przejsciach zwlaszcza zdrady malzenskie ktore koncza sie rozwodem a pozniej osoba zekomo pokrzywdzona robi to samo tylko drugiej rodzinie tzn.ze nie jestes lepszy i niczego cie tamto doswiadczenie nie nauczylo a powinno,bo zakonczyles cos co bylo trwalsze niz twoj romans terazniejszy ktory ciagniesz nie wiadomo po co. Podnies swoja samoocene tylko na mezatke cie stac...? Dalej tkwisz w zdradzie.

Nie szukałem zemsty !!

Szukałem partnerki po upływie 7 lat od rozwodu. Mój błąd polegał na tym że nie sprawdziłem Kogoś , ale czy powinienem zakładać żę ktoś od początku oszukuje?? Nie czuję się z tym dobrze. I tak ostatnio ciągle się łapię na tym że zaczynam się zachowywać conajmniej irracjonalnie i wszystko jest dla mnie w związku podejrzane

7

Jak to mowia przewaznie chcac czegos innego w zwiazku jakiejs odmiany to powinno sie zmienic tok myslenia i szukac w miejscach gdzie wvzesniej bys nie szukal bo tak zawsze wychodzi ze znalazlo sie ale cos co ma wiele wspolnego z tamtym zyciem.

8

blecko69 napisał/a:

I właśnie zaangazowałem się w związek z ... mężatką .Blecko

Brawo !!
Pamiętasz swoje uczucia, kiedy zostałeś zdradzony?
Pamiętasz złość, strach, upokorzenie?
Jeśli pamiętasz to pomyśl, że osoba z którą teraz jesteś będzie się czuła dokładnie tak samo.
A swoją drogą...dziwne te twoje związki. Zastanowiłabym się na twoim miejscu, bo coś jest nie tak.
Pomyśl jakie robisz błędy bo jestem pewna, że robisz.

blecko69 napisał/a:

Blecko

Laska szuka wrażeń, a ty jak gówniarz big_smile
Nie licz absolutnie na nic i pamiętaj...karma wraca.

9

Dziś wiem że nie wystarczy stworzyć złotej klatki. Związek to nie szmal a rozmowy, nie wspólni znajomi a podobne zainteresowania. I to coś co powinienem zauważyć że brakuje.
I właśnie zaangażowałem się w związek z ... mężatką .

Nie rozumiem tu wielu rzeczy.
Niby tak mądrze piszesz a jednak brak tu sensu, logicznego myślenia. Wybacz nie oceniam Cię tylko kłóci mi się wszystko w Twej wypowiedzi...

No i wyszło z deszczu pod rynnę...

( w żaden sposób nie jestem uzależniony przez cokolwiek !!)

A tu o czym piszesz?

A gdzie tu Twoje szczęście? Po co się zastanawiasz?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zdrada czy poszukiwanie wrażeń...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024