Okropna kłótnia z chłopakiem o jego byłą, co mam zrobić. :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Okropna kłótnia z chłopakiem o jego byłą, co mam zrobić. :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Okropna kłótnia z chłopakiem o jego byłą, co mam zrobić. :(

Hejka, nie miałam gdzie tego napisać i komu wylać swój żal. Mój chłopak nie odzywa się do mnie od wczorajszej nocy, wg mnie - powinien mnie po tym rzucić na dobre. Zaraz napiszę, po czym. Od dłuższego czasu gdy tylko pomyślę o jego byłej, jestem strasznie zazdrosna i czuję się jak śmieć.  Jest w Jego wieku, był z nią 4 lata, czyli tyle, co teraz ze mną. Ale napisałam, że jest w Jego wieku, ponieważ ja jestem od Nich o 5 lat młodsza. To mój pierwszy chłopak. Oni nie mają żadnego kontaktu, ale ja po prostu, czuję że On przez nią nie jest do końca Mój. Wiem, mam coś z głową. Do rzeczy: Wczoraj wypiliśmy trochę, oglądaliśmy serial. W pewnym momencie facet powiedział coś o seksie ze swoją byłą. I zaczęłam swoje. Mój chłopak nienawidzi, gdy o niej wspominam, uważa, że to przeszłość, która była beznadziejna i że to zamknięty rozdział. Ale ja musiałam zacząć ZNÓW temat. Kiedyś już po alkoholu miałam takie akcje. Zawsze mi wybaczał. Jednak tym razem przegięłam i powiedział mi coś, o ich seksie, coś, co mnie zabolało. Wpadłam w furię. Uderzyłam Go. Powiedział, że chce iść do domu (był u mnie). Nie pozwoliłam Mu. sad Ja na Niego krzyczałam, a On robił coś w telefonie i mnie olewał. Wkurzyłam się, zaczęłam okładać Go pięściami. Zadawać Mu intymne pytania o nią. Nie kontrolowałam tego. Powiedział więcej przykrych rzeczy, ale nic o niej. Siedzieliśmy tak chyba z 3 godziny (nie pozwoliłam Mu wyjść) nie mogąc się dogadać, chciałam się nawet zabić. A On tylko iść do domu. Nie chciałam żeby sobie poszedł, chciałam, żeby mnie przytulił i pogodził się ze mną. Ale mimo to dalej robiłam wszystko, żeby miał mnie dość. To może się teraz wydać dziwne, ale ja Go naprawdę szanuję, kocham i uważam za swojego przyjaciela (JEdynego). Czasem jednak mam wrażenie, że Go również nienawidzę. Gdy myślę o tym, że może chciałby być znów z tamtą, mam ochotę rzucić się pod pociąg. Nasz związek ma czasem okropne upadki, ale gdy jest zwykle dobrze, jesteśmy dla siebie najlepsi na świecie, planujemy wspólną przyszłość. Nie chcę Go nigdy stracić, co mam zrobić, żeby mi wybaczył wczorajszy napad. sad Aha dodam, że mam jakieś problemy z psychiką, czytałam o tym dużo w internecie. On jednak uważa, że to wymyślone problemy. A ja myślę, że źródło Naszych. Mam wrażenie że nie jestem dla Niego zbyt dobra, choć On powtarza mi, że jestem Jego ideałem. sad( Uważam, że dużo brakuje mi do ideału. Proszę, nie zakrzyczcie mnie, że jestem okropna, bo Go szczerze kocham i On o tym dobrze wie. Tylko nie panuję nad sobą, czuję, że mam tylko Jego, że jest jedyną taką osobą na świecie, a mimo to Go ranię. Martwię się tym, że wczoraj Go biłam. ;( Jest mi z tym okropnie, tak bardzo tego żałuję. sad Czasem nienawidzę samej siebie i chciałabym umrzeć. ;(

On teraz chyba jeszcze śpi. Napisałam Mu już pełno sms-ów, wiem, że to niedobrze. Powinnam dać Mu czas na przemyślenia i odpoczynek.  Nie wiem, jak to rozegrać. Proszę, niech ktoś inteligentny się wypowie i mi pomoże. sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Okropna kłótnia z chłopakiem o jego byłą, co mam zrobić. :(

Skoro zdajesz sobie sprawę z tego, że masz problemy z psychiką, zadzwoń i umów się na pierwszą wizytę u psychologa. Przejdź psychoterapię, a następnie próbuj naprawiać swój związek. To jedyna właściwa kolejność, w przeciwnym razie będziesz wciąż powtarzać takie zachowania jak wczorajsze.

3

Znam te stany.. niestety swoimi akcjami sama zwracasz mu uwagę na byłą, sama pokazujesz jakim jesteś furiatem i że czujesz się gorsza od niej, a to rzeczywiście jego przeszłość i niepotrzebnie się nakręcasz( przez takie akcje w końcu rzeczywiście zacznie Cię porównywać w swojej głowie do niej bo np. z nią aż tak nie miał).Tak, masz problem pogodzić się z tym że ktoś prócz Ciebie kiedyś był u jego boku, ale to normalne,życie i musisz się z tym pogodzić i żyć teraźniejszością i przyszłością, nie karaj jego i siebie za to,że zanim byłaś Ty był z kimś innym, miał z nią źle skoro się rozstali, twierdzi że jesteś cudowna że chce z Tobą być itd.. więc musisz zrobić wszystko żeby go w tym upewniać swoim zachowaniem a nie odstraszać! A problem jest w Tobie, w Twojej głowie i tutaj byłaby wskazana wizyta u psychologa i to nie jedna,żeby pomógł Ci poukładać sobie co nieco i zaakceptować to że nie byłaś pierwszą kobietą ale jesteś tą jego jedyną,najlepszą..

4

Dzięki, poly28, takich słów potrzebowałam. Naprawdę, poczułam się po nich lepiej, masz pewnie rację, myślę tylko o sobie. sad Współczuje Mu, że na mnie trafił. I nie chcę żeby myślał o Niej, ale naprawdę sama to wywołuję. sad

Co do psychoterapii- boję się, że i tak nic nie da i że zawsze już taka będę. Byłam kiedyś już u dwóch psychologów z innym problemem i te wizyty W OGÓLE mi nie pomogły. A te osoby chyba same potrzebowały pomocy...

5

wera944 napisał/a:

Co do psychoterapii- boję się, że i tak nic nie da i że zawsze już taka będę. Byłam kiedyś już u dwóch psychologów z innym problemem i te wizyty W OGÓLE mi nie pomogły. A te osoby chyba same potrzebowały pomocy...

Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz. Swoją drogą nie oczekuj, że jedna czy dwie wizyty pomogą i sprawią, że wszystko w Twojej głowie magicznie zacznie się układać. Psychoterapia to proces, często długotrwały, który w dodatku opiera się na Twojej ciężkiej pracy nad sobą, a nie na tym, że psycholog daje Ci gotową receptę na poradzenie sobie z problemami.

Ale jeśli nie chcesz udać się po profesjonalną pomoc, to mogę mieć dla Ciebie tylko jedną radę - po prostu przestać zachowywać się tak jak się zachowujesz, skoro widzisz i wiesz że jest to niewłaściwe i fatalne w skutkach. Nie jest to proste, prawda?

6

Anemonne napisał/a:

jeśli nie chcesz udać się po profesjonalną pomoc, to mogę mieć dla Ciebie tylko jedną radę - po prostu przestać zachowywać się tak jak się zachowujesz, skoro widzisz i wiesz że jest to niewłaściwe i fatalne w skutkach. Nie jest to proste, prawda?

Wydaje się to proste, przez ostatni miesiąc udawało mi się zachowywać prawie idealnie i wspominam ten czas tak: *_*

Jednak nadszedł piękny dzień w którym znów pomyślałam o niej z Nim, a On wkurzył się i wszystko pogorszył swoim chamskim tekstem o ich wspólnym pożyciu. (nawet teraz się wkurzam;( ) Wtedy straciłam nad sobą panowanie. Nie powinien tego mówić, ale ja Mu się nie dziwię. Długo to wszystko znosił. Nigdy nie będę na Jego miejscu, więc nigdy nie dowiem się, jak to jest być wcześniej z kimś innym tak długo. sad

7

Tylko że to właśnie to myślenie jest źródłem problemu, zachowanie jest tylko jego przejawem. To nad swoimi myślami i podejściem musisz w pierwszej kolejności zapanować, a zmiana zachowania pójdzie za tym.

8

Może być ciężko. Tak czy inaczej, dzięki za Twoją opinię.

9

Ale ja wiem że to jest trudne i ciężkie, dlatego doradziłam Ci psychoterapię smile Nie za bardzo rozumiem, czemu się przed nią tak wzbraniasz. Na logikę rzecz biorąc, jeśli naprawdę chcesz się zmienić i przestać krzywdzić swojego partnera (i siebie przy okazji), powinnaś wykorzystać każdą możliwość.

hej Wera smile powiem ci szczerze ze nie jestes sama w takich sytuacjach. Mój chłopak jest starszy ode mnie o 18 lat(wiem dużo) i mial przede mna duzo innych dziewczyn a jesli chodzi o mnie to nie jest moim pierwszym ale tez nie mialam tych facetów az tyle. w kazdym razie to z nim chcę założyc rodzine itd. Moja sytacja jest nawet troche gorsza jak twoja dlatego ze ciągle wpadamy na jego jedna byłą która jest z tej samej wioski co ja. Na zakupach , przy bankomacie wszedzie ona. A teraz w dodatku wyszła za mąż i JEST W OGROMNEJ CIĄŻY. I oczywiscie podczas zakupów moj facet sie na nią patrzył bo podziwiał brzuch. i zrobiłam mu o to ogromną awanture zaraz po wyjsciu ze sklepu. wypar sie wszystkiego. Było trudno ale w koncu sie dogadalismy. Tez jestem zazdrosna ze to kiedys z nia sypial i o nia sie troszczył. pociesza mnie fakt ze sie roztali bo to ona go zdradzała. W sumie on ja tez ale twiedzi ze to daltego ze sie zakochał( nie wie mnie tongue jeszcze) wiec nie byli sobie nic dłuzni. Druga jego była jest teraz jego przyjaciółka co tez mnie niesamowicie wkurza ale nic na to nie poradze. byli ze soba jak byli młodzi. nawet miał jej imię wytatuowane na ramieniu ale usunął lecz blizna została. Wiec widzisz ze nie masz najgorzej. Też jestem okropnie  zazdrosna ale zeby sie opanowac to myśle sobie ze JA JESTEM a ONE BYŁY. Przypominam sobie szczęsliwe chwile razem z nim spędzone i troche mi przechodzi. Wizyta u psychologa tez nie wiele pomoze bo przeciez nie wymaże tej laski nie? moze ewentualnie pokazać ci w jaki sposób możesz zapanować nad tymi swoimi wybuchami. ale musisz mu tez pokazac ze TO TY jestes lepsza ze ma szczescie ze trafił własnie na CIEBIE. a ona jest tylko cieniem odchodzącym w zapomnienie. Mam nadzieje ze pomogłam i choc troche pocieszyłam tongue jak sama widzisz ktos moze mieć gorzej smile

11

Skoro to zamknięty temat, skoro on nie ma z nią kontaktu to polecam Ci, tak jak jedna z osób, wizytę u psychologa smile bez obrazy, ale to może Ci sporo pomóc smile

12

Doskonale Cię rozumiem wydaje mi się,że tak samo jak ja jesteś trochę niedowartościowana i szukasz akceptacji i zapewniania przez faceta,że jesteś ta jedyną idealną i najwspanialszą. Niestety gdy On tego nie robi włącza Ci się agresor i wszystko już samo idzie dalej. Każdy radzi psychologa, ja się wzbraniam przed tym bo nie potrafiłabym zaufać obcej osobie nie potrafiłabym się otworzyć.
życzę Ci jak najlepiej trzymam kciuki żeby się ułożyło.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Okropna kłótnia z chłopakiem o jego byłą, co mam zrobić. :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024