Depresja i wszystko sie wali - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Depresja i wszystko sie wali

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Depresja i wszystko sie wali

Witamjcie od pewnego czasu nie radze sobie w zyciu mam depresje i nie cieszy mnie juz nic.
Mam 20lat chodze do szkoly i jednoczesnie ucze sie na hotelarstwo.
W szkole mam same paly nie wszystkie wiekszosc i czesto mnie brakuje nie widze sensu w tym co robie.W szkole jestem cicha i zamknieta w sobie na poczatku roku prawie zawsze siedzialam sama na przerwach to takie smutne dodam ze mieszkam na zachodze wyjechalam 5 lat temu z mama i malym bratem do niemiec.
Na poczatku bylo bardzo cieszko teraz wcale nie jest za kolorowo mam gdzie mieszkac w czym chodzic do ubrania wyszstko co materialne mam ale brakuje mi tego zycia w sobie.
Chodze smutna i przygnebiona nic mnie prawie nie cieszy.Dodam ze mam chlopaka i ze jestesmy juz 3 lata ze soba bardzo czesto chcialam zrywac z nim bo mnie denerwuje jest troche tez zakompleksiony tak jak ja wszyscy mowia ze jestem sliczna dziewczyna ale ja nie wierze w siebie trudno mi .
A co do chlpaka no niby go mam ale konkretnie to nie jest nie mamy wspolnych pasji i zainteresowan on ciagle twierdzi ze nie mial czasu i okazji zeby mnie gdzies zabrac.Stara sie ale brakuje mu zapalu do dzialania i ja jezeli go mam on mi go w jakims stopniu chamuje.
Wiem ze moze zwalam wine na niego ale jest mi jakos zle z tym.
Prace wybralam sobie jako hotelarstwo bo inndziej nie znalazlam.w szkole do bani i nie wiem jak jutro zareaguje moja szefowa jak jej to powiem ze czesto mnie brakuje w szkole i ze mam zle oceny.Ogolnie jest mila mam nadzieje ze to zrozumie .Chodze do PAni psycholog bylam przerwalam chodzic do niej jakis czas temu ale teraz bede do konca chodzic az sie nie wylecze .
Ostatnio doszlo do tego  ze sama sobie krzywde zrobilam podrapalam nie na rece ze zlosci bo czulam sie winna za to ze inni musze przezywac moje problemy ,wybuchy zlosci ,placz i ta cala depresje.

Bardzo bym chciala zeby ktos napisal mi cos o sobie jezeli przezyl depreje i ogolnie albo co o tym mysli

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez TakaOtoJa (2014-06-05 10:41:45)

Odp: Depresja i wszystko sie wali

To wszystko siedzi w Twojej głowie .. Po Twoim wątku stwierdzam że jesteś pesymistką.. a to nie dobrze w Twoim przypadku ..
Czemu na wszystko jesteś tak  negatywnie nastawiona ? Oceny? Oceny to nie jest problem ! Wystarczy tylko przysiąść, naucz się i poprawić ... i nie być leniem bo złe oceny biorą się z lenistwa .. Opuszczanie szkoły ? Twoje nogi same nie chodzą.. to Ty decydujesz czy do niej idziesz czy nie.. Koleżanki.. hmm jakąś koleżankę zawsze da się znaleźć jeśli się trochę otworzysz do ludzi.. Może gdzieś siedzi taka sama jak Ty na korytarzu .. podejdź, zagadaj .. Niczym w takiej sytuacji nie stracisz..
Jeśli nie jesteś z tym chłopakiem szczęśliwa to po co z nim jesteś? Zerwij z nim..
Dziewczyno zacznij się cieszyć tym co masz.. bo inni nie mają kompletnie NIC a są szczęśliwi .. bo żyją a życie jest tylko jedno i łatwo jest je przegapić ...
Kup sobie jakiegoś zwierzaka, taka mała drobnostka naprawdę może dać dużo szczęścia ..
Gdy ja mam gorsze chwilę, po prostu biorę moją psinę i wychodzę z nim się powygłupiać.. Humor wraca..

Zmień swoje nastawienie ... Jak wspomniałam TO WSZYSTKO SIEDZI W TWOJEJ GŁOWIE.. !  (Bezczel - Siła umysłu)

Obejrzyj sobie film- Nostalgia anioła.
Smutny film ale dużo można z niego wynieść o życiu. Jak trzeba się nim cieszyć póki się je ma.

Pozdrawiam

3

TakaOtoJa napisał/a:

To wszystko siedzi w Twojej głowie .. Po Twoim wątku stwierdzam że jesteś pesymistką.. a to nie dobrze w Twoim przypadku ..
Czemu na wszystko jesteś tak  negatywnie nastawiona ? Oceny? Oceny to nie jest problem ! Wystarczy tylko przysiąść, naucz się i poprawić ... i nie być leniem bo złe oceny biorą się z lenistwa .. Opuszczanie szkoły ? Twoje nogi same nie chodzą.. to Ty decydujesz czy do niej idziesz czy nie.. Koleżanki.. hmm jakąś koleżankę zawsze da się znaleźć jeśli się trochę otworzysz do ludzi.. Może gdzieś siedzi taka sama jak Ty na korytarzu .. podejdź, zagadaj .. Niczym w takiej sytuacji nie stracisz..
Jeśli nie jesteś z tym chłopakiem szczęśliwa to po co z nim jesteś? Zerwij z nim..
Dziewczyno zacznij się cieszyć tym co masz.. bo inni nie mają kompletnie NIC a są szczęśliwi .. bo żyją a życie jest tylko jedno i łatwo jest je przegapić ...
Kup sobie jakiegoś zwierzaka, taka mało drobnostka naprawdę może dać dużo szczęścia ..
Gdy ja mam gorsze chwilę, po prostu biorę moją psinę i wychodzę z nim się powygłupiać.. Humor wraca..

Zmień swoje nastawienie ... Jak wspomniałam TO WSZYSTKO SIEDZI W TWOJEJ GŁOWIE.. !  (Bezczel - Siła umysłu)

Obejrzyj sobie film- Nostalgia anioła.
Smutny film ale dużo można z niego wynieść o życiu. Jak trzeba się nim cieszyć póki się je ma.

Pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz pewnie masz racje pesmistko i to mega jestem to wiem ale boje sie ze wyrzuca mnie z tej pracy a dopiero sie ucze .
Zwierzaczka mam w domu swinke morska .
Nie wiem jak podejsc do tego wszystkiego a teraz pujde poogladac film o ktorym mi napisalas pozdrawiam dziekuje

4

(...)  boje sie ze wyrzuca mnie z tej pracy a dopiero sie ucze .

Skoro masz taką miłą szefową to powiedz jej o swoich ciężkich dnia.. Jeżeli jest wyrozumiała to zrozumie i Cie nie wyrzuci.. Ona to też człowiek i też ma uczucia..

Nie wiem jak podejsc do tego wszystkiego

Normalnie .. z optymizmem.. nie zakładaj z góry że wszystko będzie "źle"  tak nie można ..

Proszę bardzo..
Tylko jak wspomniałam ten film jest "smutny" (żebyś się nie zdołowała jeszcze bardziej wink ) ale na mnie wywarł wrażenie .. i jakoś z innej strony patrze na "życie" ..
Że jeszcze je mam, i mogę się nim cieszyć ..

5

Malutka
Jeżeli psycholog potwierdza, że masz depresję to powinien Ciebie skierowac na leczenie. Zgadzam się, że terapia jest ważna, ale to psychiatra powinien zdecydować, czy nie potrzebujesz chemii, bo może masz jakieś braki w organiźmie. Jeśli tak to żadna praca nad sobą nie będzie skuteczna. Pójdź do specjalisty. To właśnie z powodu depresji nie radzisz sobie w szkole, to nie lenistwo a objaw choroby. Nie jesteś złym człowiekiem. Jak lekarz dobrze dobierze leki, będziesz mogła normalnie żyć.
Życzę Ci powodzenia
pozdrawiam

6

kobieto masz dopiero 20 lat i wszystko przed tobą powinnaś żyć wychodzić ze znajomymi bawić się, jak cie wkurza chłopak to go zostaw tego kwiatu pół światu, pojedz se na wakacje a pracą sie nie przejmuj zdążysz się jeszcze w życiu napracować

7

Ciężki przypadek... jak bym w lustrze się przeglądał... tylko wiele lat temu...

Nie wiem czy chcesz się zmienić, czy tylko tak mówisz... To musi być stanowcza decyzja...

Pamiętaj też że żadna chemia nie pomoże i żaden specjalista jak w tobie nie będzie woli zmiany. Poprawi Ci się tylko na trochę nastrój...

Powiem Ci na zachętę pewną historię... Sam byłem bardzo zamknięty w sobie... straszny pesymista, do tego uważałem że nie jestem atrakcyjny, głupi, właściwie zero totalne... Przez takie myślenie rozwaliłem sobie małżeństwo... zawaliłem studia... spadłem w taki dołek że skończyło się próbą samobójczą...

Nie pomagały leki, specjaliści... nic i nikt nie zmieni Ciebie jak sam tego nie chcesz... Jedyne na co człowiek ma wpływ to on sam... reszta jest poza naszą kontrolą...

Ja się zmieniłem... Z zahukanego gościa który nie wierzył w siebie w osobę która doskonale zna swoją wartość... Z gościa który bał się kobiet, nie potrafił odezwać, uciekał jak odzywały się do niego, w kogoś kto jest w stanie zaczepić piękną kobietę na ulicy i poprosić o numer telefonu... Teraz pracuję jako programista, świetnie sobie radzę, wiem czego w życiu chce i do czego dążę... Taka zmiana jest możliwa, ale tylko Ty jesteś wstanie jej dokonać...

Już to dzisiaj proponowałem komuś, ale przeczytaj książkę "JA" Tadeusza Niwińskiego... udaj się do specjalisty... pokieruje Cię jeżeli będziesz tego chciała... To wszystko jest w zasięgu twojej ręki... wystarczy sięgnąć...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Depresja i wszystko sie wali

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024