Moja żona nie chce sie ze mną kochać :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Moja żona nie chce sie ze mną kochać :(

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Temat: Moja żona nie chce sie ze mną kochać :(

Witam wszystkich,

Przychodzę do was z nietypowym problemem. Jesteśmy młodym małżeństwem - 3,5 roku Ja mam 30 lat a ona 28. Na początku związku w wieku 23-24 lat seks był często i był spontaniczny. Zaznaczam że nie mamy dzieci. Aktualnie jest to dla mnie piekło... 2 m-c bez seksu i jak próbuję zbliżenia to zazwyczaj nic z tego nie wychodzi ponieważ boli ja głowa lub jest zmęczona lub ew szybko zasypia. Jak z nią rozmawiałem to mówiła ze wszystko w porządku, że lubi ze mną seks - no tak, ale go nie ma.  Pytam was drogie Panie w czym może być problem ? Rozmawiamy ze sobą cały czas i jeżeli byłoby coś ze mną nie tak to by mi chyba powiedziała ? Może uznała z jestem za słaby w łóżku i szuka innego faceta ? Albo już kogoś ma ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez MamaNalijki (2014-05-29 09:29:35)

Odp: Moja żona nie chce sie ze mną kochać :(

Przychodzę do was z nietypowym problemem.

chyba jednak typowym,poczytaj trochę watki na forum.Prawda jest taka, ze przyczyn moze byc mnostwo,poczawszy od jakichs zdrowotno-hormonalnych a skonczywszy na tym, ze jej sie zwyczajnie seks z tobą znudził po kilku latach. Z obserwacji powiem, ze zazwyczaj to jest jeszcze gorzej i raczej nie bedzie juz jak na poczatku, chyba, ze zdarzy sie cud
musisz od niej wyciagnac przyczynę a potem moze jakos zadzialac
a no i takie gadanie,ze wszystko jest przeciez w porzadku i macie czesty seks tez jest typowe, zastanawiasz sie wtedy, czy to ty masz coś z glową czy twoja zona:-)
ja sie z tym nie spotkalam ale obserwuje u znajomego malzenstwa..

3

Dokładnie, to takie typowe! Jeśli zona twierdzi, że jest ok, i że jej dobrze, to pewnie tak jest. Tylko tobie z tym kiepsko, takie rozmowy są cięęężkie, ale konieczne. Uzgodnijcie, jak to pogodzić.

4

podejrzewam, ze zanim ktokolwiek napisze na forum to probuje rozmow po tysiac razy a one nic dają..
moj znajomy meczy zone ciagle pytaniem why?? a ona nie potrafi odpowiedziec...
jak dla mnie seks liczony na miesiace  np raz na 2 to praktycznie zero pozycia ale to moje zdanie..moze komus to odpowiada

5

Nie potrzebuje spełnienia, więc do niego nie dąży. Wiele sytuacji zabija libido, niektóre na stałe. (np małżeństwo lol)

6

Pytam ponieważ już z nią rozmawiałem i nie uzyskałem odpowiedzi. Mówi cały czas że wszystko jest w porządku. Ostatnio zauważyłem że częściej umawia się z koleżankami i zaczęła biegać (wcześniej nie uprawiała żadnych sportów). Jak oglądamy nieraz jakiś film lub mecz to mówi : ale przystojny piłkarz lub aktor lub ale ciacho. Poza tym jak chciałem biegać z nią to dostałem odpowiedz żebym jej nie osaczał. Co o tym myślicie? Kompletnie nie rozumiem o co chodzi.

7

OrzechowskiM napisał/a:

Witam wszystkich,

Przychodzę do was z nietypowym problemem. Jesteśmy młodym małżeństwem - 3,5 roku Ja mam 30 lat a ona 28. Na początku związku w wieku 23-24 lat seks był często i był spontaniczny. Zaznaczam że nie mamy dzieci. Aktualnie jest to dla mnie piekło... 2 m-c bez seksu i jak próbuję zbliżenia to zazwyczaj nic z tego nie wychodzi ponieważ boli ja głowa lub jest zmęczona lub ew szybko zasypia. Jak z nią rozmawiałem to mówiła ze wszystko w porządku, że lubi ze mną seks - no tak, ale go nie ma.  Pytam was drogie Panie w czym może być problem ? Rozmawiamy ze sobą cały czas i jeżeli byłoby coś ze mną nie tak to by mi chyba powiedziała ? Może uznała z jestem za słaby w łóżku i szuka innego faceta ? Albo już kogoś ma ?

Bo na początku się zmuszała żeby Cię "upolować", a teraz już jesteś zaobrączkowany więc seks może być wtedy kiedy ona ma potrzebę. A może mieć potrzebę właśnie raz na 2 miesiące. Mojej też wystarcza raz na miesiąc, a wszystko co częściej, to droga przez mękę, bo przecież tydzień temu było....

8

No i masz gotowa odpowiedź. Daj jej oddech. Wyślij mailem zaproszenie na randkę tongue.Najlepiej w jakimś lokalu, gdzie mają pokoje do wynajęcia. A z jej komentarzy jeden wniosek-zadbaj o siebie...Może być cokolwiek, basen, rower. Psa sobie kupcie.

9

Mrs.Ice
Świetna rada smile
Rzeczywiście około trzydziestki priorytety mogą ulec zmianie,człowiek zaczyna patrzeć inaczej na swoje życie.
Autorze wątku ,zadbaj o siebie i wprowadz choć troszkę spontaniczności do waszego małżeństwa.Kobiety uwielbiają być zdobywane ,nawet przez własnych mężów. Mam nadzieję ,że to pomoże .przynajmniej tego Ci życzę .

10

OrzechowskiM napisał/a:

Rozmawiamy ze sobą cały czas i jeżeli byłoby coś ze mną nie tak to by mi chyba powiedziała ?

No właśnie.
Gadanie.
Gadanie.
Gadanie.
To Ty chcesz seksu czy pogadać sobie?
Przestań truć.W ogóle nie podnoś tematu ani a gadce, ani w czynie.
Nie trać czasu na ''staranie się''.Boże, cóż to za głupota...
Zacznij się oglądać za innymi kobietami.
Tego kwiatu jest pół światu.Jak Twoja zona to zrozumie, to jej wróci ochota.
No chyba, że w Waszym związku tylko Ty nie masz seksu na codzień.Wtedy to inna historia.
Też prawdopodobna.

11

Tylko po co mam szukać na boku skoro mam piękna kobietę. Wolałbym móc coś zrobić abym w mojej wybrance wzbudzał pożądanie. Czytam te wasze rady i zastanawiam sie nad opinia dbania o Siebie. Nie jestem gruby ale też nie jestem wysportowany. Wcześniej miałem brzuszek ale już go nie mam. Robię treningi w domu. Staram sie cały czas dobrze wyglądać.

12

last napisał/a:

Autorze wątku ,zadbaj o siebie i wprowadz choć troszkę spontaniczności do waszego małżeństwa.Kobiety uwielbiają być zdobywane ,nawet przez własnych mężów.

O tak!! Szkoda tylko że do mężów to nie dociera roll

13

OrzechowskiM napisał/a:

Tylko po co mam szukać na boku skoro mam piękna kobietę.

Chyba bardziej chodzi o to żebyś sie rozglądał, a nie zdradzał fizycznie, żeby żona zauważyła pożądanie innych kobiet w Twoich oczach, żeby wzbudzić w niej niejako zazdrość.

14

OrzechowskiM też biegaj, tylko w innych godzinach..może umów się z jakimś kumplem na bieganie...możesz też iść na siłownie albo na gimnastykę...z ludźmi na sali..działaj po prostu..Spróbuj wzbudzić w niej zazdrość, po prostu zagadaj do innej dziewczyny, nie tam zaraz flirt ale rozmowa o hobby, zainteresowaniach..

15

Ok spróbuję. Dziwi mnie jednak takie zachowanie. Czemu kobiety nie mówią wprost o co chodzi ????

16

OrzechowskiM napisał/a:

Czemu kobiety nie mówią wprost o co chodzi ????

Oj Gościu, długa droga przed Tobą:p....

17

OrzechowskiM napisał/a:

. Jak oglądamy nieraz jakiś film lub mecz to mówi : ale przystojny piłkarz lub aktor lub ale ciacho.

Skomentuj tak jakąś ekstra laskę którą ujrzysz w TV i zobacz reakcję swojej lubej.

18

Od jak dawna trwa ta u Ciebie ta sytuacja?

19

Rzadki seks od ok 1,5 roku. Zobojetnienie oraz dziwne zachowania od ok 0,5 roku i sie nasilają. Zauważyłem ze nie interesuje jej ze idę z kolegami do pubu. Padło tylko pytanie o której wychodzę bo ona sobie w tym czasie z koleżanka pójdzie na imprezę. Przecież noe moge jej zabronić bo to by było chore hmm

20 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-05-29 15:31:55)

Po prostu przestań robić to co robiłeś dotychczas. Jeśli przez nią blokowałeś się np jeśli chodzi o spotkania z koleżankami, albo z kolegami to po prostu wychodź i nie informuj o niczym. Taka niedostepnosc+brak jakiejkolwiek jej kontroli. Tak jak ktos pisał, tez mozesz zaczac biegac. Wszystko, by w ogóle sie nią nie zajmować, a wreszcie zająć sie sobą. Bo w koncu ona Ciebie i Twoje potrzeby ma gdzieś.

21

U mnie sytuacja wygląda podobnie, tylko z tą różnicą, że mój partner cały swój wolny czas najchętniej spędzałby ze mną,  a o seksie i jakichkolwiek zbliżeniach nie ma mowy. Musisz stać się bardziej obojętny, nie zabiegać na siłę o względu żony. Wyjdź parę razy z kolegami i wróć później niż zamierzałeś, żeby Twoja żona mogła się trochę pomartwić i zrozumieć, że nie jesteś całkowicie od niej uzależniony.

22

uważam, że ma kogoś... niestety sad

23

OrzechowskiM napisał/a:

bo ona sobie w tym czasie z koleżanka pójdzie na imprezę./

Rogi masz gościu.

24

Wydaje mi się że dziewczyny są takie dlatego, bo jak się o czymś nie mówi i nie jątrzy się , to po prostu rozstanie mniej boli....to po pierwsze, ale Ona może wcale nie chce od Ciebie odejść, ale chce może spróbować czegoś innego, nie wiem nie siedzę jej w głowie...mogę się tylko domyślać....a jeżeli chodzi o to, że nie chce się Tobą kochać to ja to nazywam takim "kochaniem się w prożnie", czyli tyle już tych stosunków odbyliście i nic, ani dzieciaczka nie ma Cie...i to takie trochę takie wypalenie, rutyna...przypuszczam że też o to może chodzić.....

25

Niestety nie da się ukryć, że ,,zalatuje" tutaj zdradą. Dziwne jest te zobojętnienie, częste wychodzenie bez Ciebie na imprezy. Sprawdzałeś jej telefon, maile?

26

Mi to wygląda na idealny scenariusz do serialu 'zdrady'
Chłopie, ogarnij się, spraw by była zazdrosna, pójdź z kumplami do dyskoteki i wróć o 4:00 rano, albo zacznij się rozglądać za jakaś inną kobietą aby żona była zazdrosna.
Podejrzewam że jej się znudził seks z tobą i wcale bym się nie zdziwił gdyby ona na tych swych imprezach chodziła z kimś do WC, miej oczy szeroko otwarte i działaj a nie gadasz, jak ona nie chce z tobą seksu, to uświadom jej że inne chętnie wskoczę na twe miejsce i ochota na seks u niej wróci, masz to jak w banku.

27

jakie wypalenie? jaka rutyna?? a co będzie za 10 lat??
uśmiech34 jestem kobietą i proszę Cię, wyjaśnij mi pojęcie "kochaniem się w próżnie"? kompletnie nie wiem o co Ci chodzi...

28

_Nina_ napisał/a:

uśmiech34 jestem kobietą i proszę Cię, wyjaśnij mi pojęcie "kochaniem się w próżnie"? kompletnie nie wiem o co Ci chodzi...

Bo ona kocha się tylko wtedy, jak ma w tym cel. Wyrachowana milosc ;p

29

no to ja jakiś inny gatunek jestem hmm

takie tłumaczenia... wybacz uśmiech34 - są żenujące

30

No, fakt że chodzi na imprezy i jednocześnie jest wobec Ciebie obojętna, chce się odizolować i nie pozwala np. ze sobą biegać a przede wszystkim brak seksu świadczy tylko o 1... kto inny zajął Twoje miejsce. Kobiety w okolicach 30-stki mają najwyższe libido, tyle że ta znalazła pewnie inny obiekt do jego rozładowania.

Wzbudzanie zazdrości i te wszystkie gierki w gonienie króliczka to złe rady, dla dojrzałych ludzi w dojrzałym związku absolutnie niewskazane, przecież każdy normalny człowiek szanujący drugą osobę po prostu powie wprost. Skoro kobieta nie umie raz drugi trzeci przyznać się do tego że np. mógłbyś zadbać o siebie, ma stresy w pracy itp. i jakoś racjonalnie wytłymaczyć braku swojego popędu to znaczy że po prostu Cię oszukuje i ma kogoś na boku, przykro mi.

Musisz z nią przeprowadzić ostrą i stanowczą rozmowę, wyłożyć kawe na ławe, powiedzieć że jest Ci w takim związku źle i nie będziesz tego akceptował i albo mówi co jest na rzeczy że kogoś ma albo jej się nie podobasz albo to musisz za kończyć bo nie dasz się robić w h**.

W ogóle to śmieszą mnie baby za przeproszeniem bo nie nazwe ich kobietami które wcześniej napisały "musisz się postarać", "musisz ją zdobywać" itp. sorry, kobiety to nie księżniczki które mogą mieć wszystko w dupie a to my całe życie mamy nad nimi biegać i akceptować ochy achy (nie mówie o nie szanowaniu kobiet i nie dbaniu o nie) przecież mamy też swoje życie i też chcemy czuć się dowartościowani i trochę "zdobywani". Normalna dojrzała kobieta zachowuje równowagę, szanuje i stara się o faceta tak jak on o nią. Po to się jest długie lata w związku żeby tą rywalizację przyhamować wiadomo nie w pełni ale jednak.

31 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-05-29 16:06:21)

_Nina_ napisał/a:

no to ja jakiś inny gatunek jestem hmm

Nie da się nie zauważyć ; ) Kosmici skądś się jednak biorą ;p

kokoko6 ale oni juz rozmawiali. Pytanie czy stanowczo.

32 Ostatnio edytowany przez _Nina_ (2014-05-29 16:15:27)

niech Ci będzie tp ...

kokoko6 napisał/a:

W ogóle to śmieszą mnie baby za przeproszeniem bo nie nazwe ich kobietami które wcześniej napisały "musisz się postarać", "musisz ją zdobywać" itp. sorry, kobiety to nie księżniczki które mogą mieć wszystko w dupie a to my całe życie mamy nad nimi biegać i akceptować ochy achy (nie mówie o nie szanowaniu kobiet i nie dbaniu o nie) przecież mamy też swoje życie i też chcemy czuć się dowartościowani i trochę "zdobywani". Normalna dojrzała kobieta zachowuje równowagę, szanuje i stara się o faceta tak jak on o nią Po to się jest długie lata w związku żeby tą rywalizację przyhamować wiadomo nie w pełni ale jednak.

czyli jednak jest nas więcej hmm... smile

thepass napisał/a:
_Nina_ napisał/a:

Bo ona kocha się tylko wtedy, jak ma w tym cel. Wyrachowana milosc ;p

To wówczas nie jest miłość, lecz zwykły egoizm. Prawdziwa miłość nie zna wyrachowania.

34

Kto potrafi prawdziwie kochać na dobre i na złe - ręka w górę.

35

W poniedziałek idę do prawnika i biorę rozwód bo nie bede Sie męczył w tym związku. Już z nią rozmawiałem , był płacz ale to nic nie zmienia. Dziękuje wszystkim za doradzenie.

36

Lepszy wstrząs niż dąs smile

37

#thepass Wiadomo, idealna miłość nie istnieje. Nie uważam siebie za wielce prawego i nie mam idealnego kodeksu moralnego, popełniam błędy jak każdy, bywam egoistyczny, fałszywy itp. ALE myślę że gdy zauważę, że mój pociąg i miłość do kobiety się kończy, z racji szacunku do niej bym jej nie zdradził tylko po 1 postarał się to naprawić po 2 jeśli nic by się nie dało zrobić bym zerwał a nie krzywdził. Dziwią mnie ludzie którzy zdradzają i oszukują, gardzę nimi tak samo jak oszustami i złodziejami rzeczy materialnych. A może jestem młody i naiwny smile

38

#OrzechowskiM i co wyszły jakieś konkrety? bo dziwne że Twoja żona w takiej rozmowie nie była w stanie określić co jest źródłem problemu. Rady niektórych z nas sugerują radykalne kroki ale czasem tak trzeba. Trzymaj się chłopie

thepass napisał/a:

Kto potrafi prawdziwie kochać na dobre i na złe - ręka w górę.

Na pewno takie osoby się znajdą. Jako jedna ze stron wymiany z Tobą myśli- tego nie uczynię. Odniosę się natomiast do wypowiedzi dotyczącej Niny i kosmitów.
Primo- nie było to grzeczne/dżentelmeńskie w stosunku do kobiety.
Secundo- kosmici nie istnieją. Z tej przyczyny, iż ewolucja nie działa równolegle.
Przepraszam wszystkich za off-top, ale czułem się w obowiązku skreślić tych parę słów.

40

OrzechowskiM napisał/a:

W poniedziałek idę do prawnika i biorę rozwód bo nie bede Sie męczył w tym związku. Już z nią rozmawiałem , był płacz ale to nic nie zmienia. Dziękuje wszystkim za doradzenie.

W międzyczasie rozejrzyj się za ekipą remontową, gdyż sufity u Ciebie w domu wymagają malowania...

41

Bo ogolnie to nie chodzi tu tylko o seks ale jesli czegos jedna osoba chce co jest w interesie obojga a druga to ignoruje,problemu nie widzi,tematu unika etc to jest zwyczajne olewanie, brak szacunku.w zwiakzu nalezy byc uczciwym i mowic co jest powodem np takiego spadku libido.ja takie regularnie odmawianie i urabianie uznalabym za brak szacunku...czegokolwiek by to dotyczylo,nie tylko sfery seksu

42 Ostatnio edytowany przez last (2014-05-30 10:59:57)

Autor wczoraj rano dodał wątek ,wystarczyło kilka komentarzy ,by póznym popołudniem oświadczyć ,że chce rozwodu.
Czyżby odpowiedzi na forum zmobilizowały go do tej decyzji ?
On idzie z kolegami do pubu, a ona z koleżankami na imprezę. Robią sobie na złość? Czy to już zdrada? Czy skomentowanie ,że inni też są atrakcyjni fizycznie ,to już wskakiwanie komuś do łóżka? Może ,ktoś tu jest za bardzo zaborczy?
Coś mi się zdaje ,że oboje nie mają do siebie szacunku. Kobieta nie musi wszędzie zabierać męża , jeśli biega z koleżankami ,to może to jest ich babska odskocznia , mężowie niech pobiegają we własnym gronie( facetów).
Nawet najlepsze małżeństwa mogą przeżywać kryzysy,Dlaczego nie mają dzieci? Nie chcą czy nie mogą? Może nie doczytałam,ale jeśli Autor nie wspominał za dużo na ten temat ,to nikt z nas nie ma pełnego wglądu w ich związek.

Ps. Około trzydziestki ,człowiek dojrzewa do pewnych decyzji ,rozmyśla nad swoimi osiągnięciami ,zmianą życia itp. U kobiet libido wzrasta raczej około czterdziestki ,nie na darmo się mówi o "ryczących czterdziestkach".
Jednak każdy ma swój zegar biologiczny.

43 Ostatnio edytowany przez OrzechowskiM (2014-05-30 12:19:09)

Rozmawiałem raz jeszcze wg wskazówek ok. Powiedziałem że nie będę tak żył i trzeba sie będzię rozejść. Reakcja była natychmiastowa. Powiedziała ze za mało czasu spędzamy razem bo ciągle pracuje. Jest to prawda ponieważ mam kontrakt do wypełnienia ale niedługo się kończy. Powiedziała że impreza z koleżanką (to była ściema) miała mnie zmobilizować do większej kreatywności i większego zainteresowania jej osobą. Zastanawiam się tylko po co te gierki ??? Praca to praca i jak jest dobra to trzeba się jej trzymać. No nic, dziękuję wszystkim za rady i życzę udanych związków.

44

W swoim imieniu dziękuję i nawzajem.

45

OrzechowskiM napisał/a:

Rozmawiałem raz jeszcze wg wskazówek ok. Powiedziałem że nie będę tak żył i trzeba sie będzię rozejść. Reakcja była natychmiastowa. Powiedziała ze za mało czasu spędzamy razem bo ciągle pracuje. Jest to prawda ponieważ mam kontrakt do wypełnienia ale niedługo się kończy. Powiedziała że impreza z koleżanką (to była ściema) miała mnie zmobilizować do większej kreatywności i większego zainteresowania jej osobą. Zastanawiam się tylko po co te gierki ??? Praca to praca i jak jest dobra to trzeba się jej trzymać. No nic, dziękuję wszystkim za rady i życzę udanych związków.

współczuje niedojrzałej emocjonalnie żony sad

46 Ostatnio edytowany przez MamaNalijki (2014-05-30 15:24:29)

To ile Ty pracujesz czlowieku? jak dla mnie to kolejna dobra wymowka..ludzie pracują po 12 h ale jednak mają weekend, wieczory czy tam ranki,potrafią to pogodzic, zona potrzebuje specjalnego zaproszenia czy moze adorowania przez pol dnia?sama jestem kobietą ale faktycznie ona sie dziwnie zachowuje, jeszcze to zwracanie uwagi jej wyimaginowym wyjsciem.Sprzedała Ci gadke o tym, ze za duzo pracujesz i ma spokoj na kolejny miesiac...
zapytam jednak z innej str-poza praca okazujesz zainteresowanie, pomagasz co niego w domu czy ma prawo czuc brak zainteresowania?

47

Od 8 do 12 godzin z tym że bywa tak że 2-3 tyg sie nie widzimy jak mam wyjazd. Jak mnie żona poprosi o pomoc to jej pomagam we wszystkim (cokolwiek chce).

48

to trochę nie w porządku z jej strony skoro widzi że masz dobrą pracę, na której Ci zależy i na której możesz zyskać poświęcając na nią przez pewien okres więcej czasu, a ona robi akcje że za mało czasu, powinna to zrozumieć i poczekać na poluźnienie atmosfery (dot. pracy) a nie bawić się w podchody i gierki. Ale jeśli nie kłamała to powinieneś odetchnąć że nikogo nie ma smile Może to taki typ że woli kombinować a nie powiedzieć wprost, w sumie jak to każda kobieta...

49 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-05-31 02:23:58)

Snake napisał/a:
OrzechowskiM napisał/a:

Witam wszystkich,

Bo na początku się zmuszała żeby Cię "upolować", a teraz już jesteś zaobrączkowany więc seks może być wtedy kiedy ona ma potrzebę. A może mieć potrzebę właśnie raz na 2 miesiące. Mojej też wystarcza raz na miesiąc, a wszystko co częściej, to droga przez mękę, bo przecież tydzień temu było....

Ojojo nie zazdroszczę hmm Niemniej nie każda kobieta zachowuje się tak, bo facet zaobrączkowany. Ja np mam spore libido i najchętniej codziennie, nie mamy ku temu warunków jeszcze, by tak często, ale jak zamieszkamy, to na pewno będzie praktycznie codziennie. Nie widzę sensu, by się zmuszać, a potem np już ślub jest, to można olewać to hmm Dla mnie czegoś takiego nie ma i staram się teraz i wiem, że po ślubie też będę się starać. No i dla mnie to nie będzie problemem, bo libido mam całkiem duże i seks jest dla mnie przyjemnością, a nie po to, by coś osiągnąć.

Tak że jak Wasze żony mają takie małe potrzeby to współczuję. A Tobie autorze tematu radzę pogadać z nią, zawsze warto próbować, może jednak coś uda się dogadać w tym temacie. Nie zawsze to musi być przyczyna niskie libido, życzę Ci, by to nie to u Ciebie było, bo wtedy niefajnie, ciężko będzie...Oczywiście można też spróbować wzbudzić zazdrość, ale dla mnie to jest opcja po tym jak się porozmawia i jak nic nie daje rezultatów najwyżej, a nie pierwsza opcja, bo wtedy to dla mnie niedojrzałe, jeśli bez prób rozmowy.

Edit: Doczytałam to, że ona tak chyba chłodno coś do Ciebie podchodzi. Też bym obawiała się, że może kogoś ma hmm Jak zapytasz wprost, to pewnie nie powie, ale spróbuj coś poobserwować...

A i co do tego, że dużo pracujesz, jeśli jest tak cały czas, a ona teraz nagle wypala z tym argumentem, to nie jest to w porządku. Chyba, że zacząłeś więcej pracować nagle, to można zrozumieć. W ogóle dbacie o Waszą relację, spędzacie czas robiąc coś wspólnie (nie, nie chodzi tylko o seks rzecz jasna)? Czy powiedziała czego oczekuje konkretnie teraz od Ciebie?

50

Wspolczuje Ci bo ja mam odwrotnie. Moj maz nie chce sie ze mna kochac od mniej wiecej 3 miesiecy, a wczesniej to tak raz na miesiac moze mielismy seks.Maz nigdy nie byl jakos mega potrzebujacy, ja z reszta wczesniej tez niezbyt. Juz myslalam o zdradzie ale ja tak nie umiem znalezc pierwszego lepszego faceta na sex. Mialam nawet juz jedna propozycje od kolegi ktoremu sie pozalilam ale stchorzylam, odmowilam mu bo nigdy wczesniej w zyciu nawet nie pomyslalam o zdradzie. A teraz tego zaluje bo bardzo potrzebuje sexu i meskiej czulosci a maz robi mi na zlosc i odmawia mi bo twierdzi ze wyolbrzymiam problem, ze przez to ze ostatnio schudlam to poprzestawialo mi sie w glowie calkowicie.Maz ma 42 lata a ja 38 przciez to najlepsze lata na dojrzaly sex!!!
Fakt ze ostatni rok mielismy bardzo ciezki, otarlismy sie o kryzys malzenski bo zycie nam sie przymusowo poprzestawialo, tzn zmiana miejsca zamieszkania, zmiana pracy, dziecko zmienilo szkole, przeszlismy wiele stresow ale zadne z nas nie zdradzilo.Ten kolega ktoremu sie wyzalilam zaproponowal mi spotkanie niekoniecznie na seks ale mowil do mnie takie piekne slowa ze zauroczylam sie w nim i ciagle o tym mysle. na sile probuje o nim zapomniec ale mysli same mnie nachodza.zerwalismy kontakt bo ja mu stanowczo odmowilam.ale mysle ciagle....Namawialam meza na terapie malzenska wielokrotnie ale on sie z tego smieje, uparcie mowi ze on sie nie bedzie spowiadal przed kims obcym. Jestem zdesperowana ale nie pojde na skroty choc mam wielka ochote na dziki seks!Doradzcie, co tu zrobic?

51

OrzechowskiM napisał/a:

bywa tak że 2-3 tyg sie nie widzimy jak mam wyjazd.

Przecież to nawet nie śmierdzi zdradą, to cuchnie...

52

Ludzie czy wg Was jedynym powodem tego że ktoś nie chce seksu jest to że jest egoistą, że nie kocha, że ma wywalone?!

Są różne schorzenia, problemy hormonalne, depresje, stres czemu o tym nikt nie mówi? Tylko od razu albo nie kocha, albo zdradza, albo ma w nosie.

Chroń mnie Boże przed takim facetem.

53 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-05-31 15:57:39)

pitagoras napisał/a:
OrzechowskiM napisał/a:

bywa tak że 2-3 tyg sie nie widzimy jak mam wyjazd.

Przecież to nawet nie śmierdzi zdradą, to cuchnie...

No ale to przepraszam wina tylko jej? Podejmując takie decyzje trzeba brać pod uwagę ich konsekwencje, nie tylko zdradę która jest możliwa, ale nie jest pewna, ale także oddalenie się od drugiej osoby. Osobiście wolałabym aby Mój miał gorzej płatną pracę, ale był przy mnie niż co chwila gdzieś wyjeżdżał. Równie dobrze skąd ona ma wiedzieć co Ty (autor tematu) na takich wyjazdach robisz.

54

Małpa69 napisał/a:

No ale to przepraszam wina tylko jej?

To nie jest wątek o winie albo jej braku.
Ogólnie wszystkiemu i tak winy jest Tusk.
A sprawa jest prosta i czytelna, nie ma sensu wydurniać się z problemami hormonalnymi.
To nie w tej bajce.

55

Ale twardych dowodów też nie ma. Niech postawi ją pod ścianą, tylko mnie to tak zastanawia czy on jeżdżąc na te wyjazdy to taki święty, może ona sama ma jakieś podejrzenia.

Komu nie przyjdą do głowy takie rzeczy jak druga osoba znika na kilka tygodni.

56 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-05-31 16:13:42)

Małpa69 przeczytaj lepiej wszystkie posty autora tematu zanim podejmiesz dyskusję...
dziewczyna oddala się, wyłazi z koleżankami, na sport, a męża unika mimo rozmów. Na pewno ma problemy i nic o tym nie mowi, bo chce uchronic go przed cierpieniem...
Chłop ma się domyślić, że ona ma podejrzenia? Na pewno to jego wina. Na dodatek mowi mu, że wszystko w porzadku i lubi z nim seks.

57

truskaweczka19 napisał/a:
Snake napisał/a:

Ojojo nie zazdroszczę hmm Niemniej nie każda kobieta zachowuje się tak, bo facet zaobrączkowany. Ja np mam spore libido i najchętniej codziennie, nie mamy ku temu warunków jeszcze, by tak często, ale jak zamieszkamy, to na pewno będzie praktycznie codziennie.

Pozazdrościć. Chciałbym kiedyś spotkać taką dziewczynę. Chyba bardzo małe sa na to szanse dlatego mam podobne obiekcje przed małżeństwem jak snake.

58

truskaweczka19 napisał/a:

Ojojo nie zazdroszczę hmm Niemniej nie każda kobieta zachowuje się tak, bo facet zaobrączkowany. Ja np mam spore libido i najchętniej codziennie, nie mamy ku temu warunków jeszcze, by tak często, ale jak zamieszkamy, to na pewno będzie praktycznie codziennie.

często moment zamieszkania razem jest przełomowy ale w tą gorszą stronę tongue

59 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-05-31 20:34:37)

thepass napisał/a:

Małpa69 przeczytaj lepiej wszystkie posty autora tematu zanim podejmiesz dyskusję...
dziewczyna oddala się, wyłazi z koleżankami, na sport, a męża unika mimo rozmów. Na pewno ma problemy i nic o tym nie mowi, bo chce uchronic go przed cierpieniem...
Chłop ma się domyślić, że ona ma podejrzenia? Na pewno to jego wina. Na dodatek mowi mu, że wszystko w porzadku i lubi z nim seks.

Przeczytałam wszystkie posty i dalej uważam że to że ktoś się oddala, wychodzi nie jest = ze zdradą, często tak jest, ale nie zawsze.
Chociaż umówmy się jeśli człowiek który nie jest przewrażliwiony uważa że druga osoba go zdradza, to...zwykle tak jest.

To że nie odpowiada Ci mój punkt widzenia nie znaczy że nie przeczytałam postów tongue

Nie uważam też aby autor wątku był bez winy, wina zwykle leży po obu stronach, on wyjeżdża nie ma go, a potem płacz, no tak przecież pracuje, zarabia, ale ja osobiście choćbym miała jeść chleb z masłem nie pozwoliłabym Mojemu na taką pracę bo wiem z czym to się je. Nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć jak takie wyjazdy mogą się skończyć, że nie wiele par takie coś przetrwa i wcześniej czy później albo jedno albo drugie nie wytrzyma.

60 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-06-01 01:10:07)

Małpa69 napisał/a:

Ludzie czy wg Was jedynym powodem tego że ktoś nie chce seksu jest to że jest egoistą, że nie kocha, że ma wywalone?!

Są różne schorzenia, problemy hormonalne, depresje, stres czemu o tym nikt nie mówi? Tylko od razu albo nie kocha, albo zdradza, albo ma w nosie.

Chroń mnie Boże przed takim facetem.

Jasne, że nie. No, ale to olewanie tematu, niechęć do rozmowy plus inne zachowania mogą świadczyć o zdradzie. Zwłaszcza, że to trwa półtora roku. Gdy ktoś tyle czasu nie potrafi porozmawiać, to nie wygląda to ciekawie. Gdyby powiedziała co jest grane, że nie wiem dla przykładu jak piszesz coś jej dolega i dlatego nie, to wtedy co innego i na pewno mąż by miał więcej zrozumienia, bo by wiedział co jest grane. No więc tu też nie chodzi o sam seks, ale jeszcze bardziej o komunikację, bo jeśli jest dobra, to nawet jak nie ma seksu jakiś czas, to wiadomo o co chodzi i wiemy, że nie jesteśmy olewani przez partnera, tylko, że naprawdę tego seksu nie może uprawiać, bo choroba np czy coś i wtedy jak dla mnie jest to oczywiście w pełni zrozumiałe.

Facet79, a dzięki smile Szuka, szukaj, nie poddawaj się smile Snake przecież już ma żonę chyba smile

koko6, jasne, rozumiem, my 5 i pół roku i nie mieszkamy jeszcze razem, ale dążymy do tego. No mam duże libido cały czas smile Jasne, że różnie może być kiedyś, ale u nas też jest dobra komunikacja, więc jak nie będę mieć ochoty, to nie wyobrażam sobie olewać partnera bez słowa smile No, ale jak na razie mam super ochotę zawsze, seks nie jest dla mnie kartą przetargową itp, dlatego nie rozumiem wspomnianego podejścia niektórych kobiet, że jak "upolują" faceta, to seksu brak, a seks tylko, gdy np chcą zainteresować faceta, a tak to nie. Mam swoje potrzeby też i uwielbiam seks z moim facetem niezmiennie od tych 5 i pół roku smile Nie mieszkamy jeszcze razem, ale jak na ten staż, to i tak ładnie, że cały czas mi się chcę smile A komunikacja jest ważna, bo wiadomo, że może się zmienić, ale trzeba rozmawiać.

Co do wyjazdów, to mogę zrozumieć, ale to i tak dla mnie nie usprawiedliwia takiego olewania, braku rozmowy z jej strony. Ja też bym nie chciała, by mój tak na długo wyjeżdżał, ale my o tym rozmawiamy i ok, nie mieszkamy jeszcze razem, ale oboje znamy swoje zdanie. No i np z pracy mój facet miał wiele razy propozycje wyjazdów, a tylko raz pojechał. Generalnie zwykle odrzuca i nie chce tego, co dla mnie też dobre, bo nie chciałabym, by np potem ciągle był w drodze daleko.

61 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-06-01 02:28:00)

Wydaje mi się że w tym związku nie gra więcej niż tylko jego wyjazdy, brakuje tu umiejętności komunikacji, szacunku. Może faktycznie czas się rozstać, jej nie zależy najwyraźniej więc chyba nie pozostaje nic innego jak odpuścić.

62

Małpa69 napisał/a:

Wydaje mi się że w tym związku nie gra więcej niż tylko jego wyjazdy, brakuje tu umiejętności komunikacji, szacunku. Może faktycznie czas się rozstać, jej nie zależy najwyraźniej więc chyba nie pozostaje nic innego jak odpuścić.

No tak, wygląda na to, że tego brakuje.

63 Ostatnio edytowany przez chaber05 (2014-06-02 12:52:16)

Małpa69 napisał/a:

Masz rację. Ja też tutaj zdrady nie widzę. Mało tego, ludziska uwielbiają forumowe rady, skąd wiecie gdzie ona pisała i co jej zasugerowano. Ewentualnie na jakie głupie pomysły wpadły koleżanki.

Na tym forum nie brakuje takich, co natychmiast wydają werdykt: zdrada. Dosłownie jak opętani.
Inne forum i kilka idiotek doradza: rozwód natychmiast. Dopiero jak zostały zjechane, ale tak dokumentnie, dały sobie siana.

Autorze, a ja mam nadzieję, że się dogadacie. Wyjazdy i praca potrafią oddalic, ale trochę wysiłku, dbania o małżeństwo i jesteście w stanie nabic staż równy mojemu, czyli 26 lat, czego ci życzę, a porada forumowa jest tylko poradą, sugestią, a nie pewnikiem.

A na tym forum oraz innych nie radzimy, żeby ktoś zajął się sobą, zadbał o siebie? Nie sugerujemy aby wysc z koleżankami? Dokładnie z takiej opcji skorzystała żona, a możliwe, że ktoś jej podrzucił pomysł "chwilowej oziębłości płciowej", żeby mężuś się opamiętał, wiedział co traci i takie tam cudowne pomysły.

64

Post jest o tyle nietrafny, bo ci ludzie ze sobą rozmawiali na te tematy. Jeśli żona by miała problem, by przyszła z nim do męża. Nie przychodzi, a wręcz mówi, że jest w porzadku. Mąż ma problem i idzie z nim do żony, żona go zbywa. Komunikacja zawiodła, choć kto wie - może żona chce coś ugrać takimi zagrywkami. Tylko jeśli on by postraszył ją rozwodem, to by musiała zaniechać tego i przyznać się co jej leży na duszy.

65

Żona prawdopodobnie dawała sygnały mężowi, może jednak niezbyt dobitnie. Tak ze sobą rozmawiali, jak ja z kilkoma tutaj mężczyznami. Gadał dziad do obrazu...

Może byście się tak kochani nie nakręcali się na te zdrady i nie rozwodzili ludzi, co?
Kobiecych gierek nie lubicie, więc po jakiego komuś radzicie: wzbudź zazdrosc, komentuj wygląd innej laski, komplementuj. Takie same cenne porady jak te kobiece: szlaban na seks, zajmij się sobą, wychodź, zrób coś dla siebie.
Jeśli jest tak jak przypuszczam i koleżanki wspomogły żonę nietrafionymi radami, to już my nie dolewajmy oliwy do ognia.

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Moja żona nie chce sie ze mną kochać :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024