Czy to jest dalej miłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy to jest dalej miłość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Czy to jest dalej miłość?

Witam. Mam 20 lat a moja druga połówka ma 19. Jesteśmy razem już ponad 3 lata. Przez ten czas bywało różnie. Raz dobrze raz gorzej, jak to w związku. Może z dwa razy mieliśmy siebie dość i doszliśmy do wniosku że chcemy przerwy, ale zawsze wracaliśmy. I teraz od pewnego czasu jest coś źle. Ja jestem studentem i studiuję przez tydzień a na weekend wracam do swojego rodzinnego miasta gdzie mieszka moja Miła. Ona natomiast teraz napisała maturę i ma wakacje. Jak jesteśmy razem wszystko jest okej. Chociaż chce żeby okazywała mi więcej uczuć, ale niestety wychowała się w takiej rodzinie że ciężko tam było z okazywanie uczuć. Teraz moja Dziewczyna wyjechała do miasta nadmorskiego na wakacje. Pojechała we wtorek i wraca jutro. Zawsze odzywała się codziennie i gadaliśmy a teraz jak wyjechała dwa dni się nie odzywała dopiero odezwała się we czwartek wieczorem ale nie mogłem odebrać i za 10 min napisałem sms-a że śmiało możesz dzwonić i już nie oddzwoniła. To było około 22. Na drugi dzień zadzwoniła i powiedziała że dopiero wstała. Nie było by nic dziwnego gdyby to nie była godzina 11.30. Nie chce mi się wierzyć, że tak długo spała, ale cały czas utwierdzała mnie, że tak jest. Rozmawialiśmy dosłownie 10 min i powiedziała, że zaraz oddzwoni za 5 min. Niestety oddzwoniła za 3 godziny. Mówię do niej co się dzieje. Czemu się nie odzywasz i czemu nie chcesz mieć ze mną kontaktu? Ona mówi że chce odpocząć ode mnie i że jej nie daje. Martwiłem się że się nie odzywała przez dwa dni. I zaczeliśmy rozmowę o nas. Na początku tego nie chciała. Mówiła że chce w 4 oczy ale ja się uparłem, ponieważ bolało mnie to wszystko. Powiedziała mi że jest jej nudno ze mną, że jest monotonnie i nic się nie dzieje. Nigdy tak nie mówiła. Jeszcze nie dodałem że na tym wyjeżdzie jest pewien chłopak który pisał do niej i mówił jej że jest bardzo ładna i jej się podoba i ogólnie taka "bajera". Byłem zły jak z nim pisała więc przestała. Boję się, że coś jej wmówił. Ale wracając do tematu. Doszliśmy w końcu do konsensusu i obiecałem, że będzie inaczej. Nie będzie nudnie. Obiecała też, że będzie się odzywać pisać, dzwonić. Jest godzina 19.20 a od niej ani jednego słowa w sms czy połączenia. Czy już jej się znudziłem? Bo perfidnie ma mnie gdzieś. Pisałem do niej smsa ale nie odpisała chociaż widziałem ze była na Facebooku czyli musiała przeczytać smsa. Nie wiem co się dzieje. Podnieście jakoś na duchu bo coś czuję, że łzy się cisną do oczu.

D

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to jest dalej miłość?

Po prostu daj jej spokoj. Nie zmusisz jej do uczuc, a te rozmowy i pytania tylko przytłaczają. Widocznie sie znudziła i/lub znalazła 'lepszy' okaz, niestety. Zacznij juz teraz godzic sie z rozstaniem i rob wszystko, by nie myslec o niej, nie miec potrzeby z nia rozmawiac i przebywac.

po tylu latach to normalne w każdym związku, że trzeba coś zmienić.. bo zaczyna być nudno !
zabierz ją gdzieś jeżeli do tej pory nie zabierałeś, częściej mów, że Ci zależy- jeżeli tego nie robiłeś, jeżeli dzwonisz codziennie- przestań ! Niech sama zadzwoni.

zmień coś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i się nie poddawaj, WALCZ

4

Dwie skrajne opinie. Bardzo mi na Niej zależy. Tylko ja nie wiem czy ona chce mojego uczucia. Ja cały czas tęsknie, cały czas myślę o niej. Obiecała, że się odzewie a tu "dupa". Chyba ważniejsi są znajomi. I to boli, bardzo boli, że najbliższa Ci osoba ma Cię gdzieś, bo to nie pierwszy raz jak gdzieś jedzie czy wychodzi. że zapomina o mnie....

5 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-05-24 20:04:44)

Nie mam zamiaru sie wywyższać, ale coz - takich opinii nie sluchaj. Jesli ktos czegos nie chce to odpuść. Pokazywanie, że Ci zalezy jest zachowaniem desperackim. Kobiety często tak robią, gdy tracą grunt pod nogami i dlatego tak bardzo sie starają, nawe kiedy mezczyzna krzywdzi. Bo kobieta jest i czuje sie słaba, wiec godzi sie na cos takiego. Dla mezczyzny jest to przytłaczające ale tylko tyle. Mezczyzna za to ktory sie tak zachowuje TRACI MĘSKOŚĆ i jest SŁABY. Ty juz widocznie i tak straciles, wiec nie panikuj, zachowaj spokoj. Nie dawaj jej ani grama więcej zainteresowania niz daje od siebie. Nic wiecej nie mozesz zrobic, bo nawet jesli ją zaskoczysz raz czy dwa to tylko przedluzysz rozstanie. Jesli jej cos ma zaswitac to zaswita samo, bez Twojego udziału. Zazdrosc tez nic nie da, bo uczucia nie są kwestią wpłynięcia na kogoś na siłę. Albo sie czuje, albo nie. Albo sie chce ,albo sie nie chce. Potrzebujesz kontaktu z nią, a ona z Tobą nie, więc traci szacunek do Ciebie jako mezczyzny. Ten kontakt ma byc jej potrzebny, a nie Tobie. Tak to jest.

malpa napisał/a:

Dwie skrajne opinie. Bardzo mi na Niej zależy. Tylko ja nie wiem czy ona chce mojego uczucia. Ja cały czas tęsknie, cały czas myślę o niej. Obiecała, że się odzewie a tu "dupa". Chyba ważniejsi są znajomi. I to boli, bardzo boli, że najbliższa Ci osoba ma Cię gdzieś, bo to nie pierwszy raz jak gdzieś jedzie czy wychodzi. że zapomina o mnie....

przestań się odzywać, jak odpisze nie odpisuj dopiero np po 2 dniach.. niech zobaczy, że może Cię stracić. Ale nie trać nadziei

7

Szczerze? Nie wiem czy bym wytrzymał. Nigdy tak nie było. Nie wiem czy potrafię. Okazuje uczucia i potrzebuje tych uczuć. Ona o tym wie. Byłem bardzo dobry dla niej. W sumie dalej jestem. Najgorsze jest to że mam ciężko teraz, zaczynają się zaliczenia i zaraz sesja. Boje się że jak powie mi że to koniec to się załamie. Mam bardzo słabą psychikę. To jest najgorsze przez jej jeden ruch może mnie położyć na łopatki.

8

I tak dobrze, że przy takiej słabej psychice wytrzymała z Toba 3 lata. Tzn + dla Ciebie, ale nie sa to dobre perspektywy do utrzymania związku z kobietą ktora ma jakiekolwiek okazje poznawac innych facetów z mocną psychiką...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy to jest dalej miłość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024