Modelowanie włosów suszarką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Modelowanie włosów suszarką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Modelowanie włosów suszarką

Jak właściwie się modeluje włosy suszarką? Mam z tym problem, bo nie wiem czy odpowiednio ją trzymam w ręku! Mam włosy długie, proste i chciałabym je jakoś podnosić i wywijajace się na zewnątrz końcówki zakręcić do wewnątrz.
Aha, i żeby jakoś podnieśc tył włosów, żeby czubek głowy nie był taki płaski:)

Dziękuję i pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez kknd (2008-02-24 15:19:47)

Odp: Modelowanie włosów suszarką

Modelowanie włosow nie zależy od tego w jaki sposob trzymamy suszarke tylko od naszych umiejetnosci.
Może Pani sobie ulatwić modelowanie stosując grube walki np. termoloki i nakrecać grube warstwy. Końcowki będą wtedy podwinięte pod spód a góra uniesiona.

3

Chcąc z prostych włosów ułożyć naturalną dającą efekt lekkiego nieładu fryzurę i dodać jej objętości najpierw wysusz końcówki (nastaw suszarkę na średnią temperaturę i moc suszenia ) . By nadać pasmom określony kształt zawiń końcówki na okrągła szczotkę i najpierw wysusz ciepłym a następnie chłodniejszym powietrzem. Unieś włosy u nasady wokół twarzy , na czubku głowy i za uszami , podnosząc je, wysusz. Tak samo ułóż włosy nad karkiem.Kciuki obu dłoni przyłóż w miejscu nad uszami i przesuń je do tyłu , aż się zetkną-oddzieloną w ten sposób partię włosów zepnij na czubku .

4

Używając odpowiednich szczotek (okrągłej dużej), oddziel z pozostałych włosów partię o szerokości 7-8 cm .Susz włosy od spodu (od końcówek do nasady), delikatnie naciągając je na szczotce . Wysusz pierwsze pasmo umiarkowanie ciepłym powietrzem, kierując jego strumień w dół. Najpierw podsusz włosy u nasady ,potem część środkową , a następnie końcówki zawijając je na okrągła szczotkę . Pasmo po paśmie wysusz dolną partię włosów. Rozpuść upięte włosy , oddziel kolejnąwarstwę a pozostałe ponownie zepnij. Po kolei wysusz w taki sam sposób wszystkie włosy , aż ułożysz fryzurę.

5

Bardzo mi pomogłaś:) TYlko nie spinam włosów, bo mi trochę rąk już brakuje! Raz byłam u fryzjera i na suszarce mi tak pani wyprostowała, jak ja nawet na prostownicy nie potrafię!Ale na suszarce  samej sa barzdiej puszyste:)

6

To zalezy, jak chcesz wymodelowac.
Jeśli chcesz podnieść włosy od nasady ( zwiększenie objętości ) musisz suszyć je z głową w dół
Jeżeli natomiast chcesz osiągnąć efekt wywiniętych końcówek, powinnaś na mokrych włosach zakręcać je okrągłą szczotką, JEDNOCZEŚNIE susząc. Tyle ze ciężko robić to samemu, najlepiej jak ktoś Ci suszy ( np. siostra ) a Ty je sobie podkręcasz.
Pozdrawiam

7

prawdę mówiąc to na nic te wszystkie rady bo i tak MAŁO kto potrafi sam sobie ułożyć włosy na suszarce jednocześnie susząc i modelując..
-więc jedna rada - do fryzjera marsz!ja tylko na większe okazje idę ma modelowanie włosów do fryzjera i płacąc 20 czy 30 zł mam spokój:)

8

Sama nie umiem układać zbytnio włosów suszarką a nam taką z obrotową szczotką grubą, u mnie chyba najbardziej sprawdza się suszenie głowa w dół, użycie pianki do włosów a na końcu lekko lakierem suchym

9 Ostatnio edytowany przez marakujka (2020-02-09 22:45:59)

Aniołek

Zwróć łeb do dołu, nałóż u nasady odrobinkę spreju na objętość i susz na grubej szczotce przeczesując. Podobnie jest w wywijaniem końcówek.

10

Jak ja nie cierpię układać włosów na szczotce, myślicie, że warto kupić suszarko-lokówkę?? Czy będzie się nadawała do włosów takich do ramion?? Jakie polecacie modele?

11

Lubię, bo mam krótkie włosy, ale ostatnio nie używam ani suszarki, ani lokówki, ani prostowniczy. NICZEGO.

12

Spróbuj rozważyć zakup suszarko-lokówki, może to być dobre rozwiązanie dla Twoich włosów długości ramion. Warto zainwestować w wysokiej jakości model, który spełni Twoje oczekiwania. Dla inspiracji na nowe fryzury z warstwami, polecam zajrzeć do tego artykułu: Sprawdź 10 Modnych Krótkich Fryzur z Warstwami. Może znajdziesz tam coś dla siebie!

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Modelowanie włosów suszarką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024