Co kupujecie? Biżuteria i ciuchy odpadają. Myslałam o czymś nietypowym. Może teatr? Kino? Kolacja w dobrej restauracji? Co jeszcze?
Bilet na koncert ulubionego zespołu. Albo jakiś odjechany zabieg w SPA.
Ja w tym roku pierwszy raz obchodzę to święto jako swoje...i dla mnie najlepszym prezentem byłoby gdyby moja 11 miesięczna córeczka powiedziała MAMA,
tata mówi już od chyba 2 miesiecy.
A mojej Mamusi...
niestety zaniosę kwiatka i zapalę świeczkę.
Autorko określ może jakąś cenę prezentu. Pomysł z kolacją bardzo mi się podoba. Gdybym mogła podarować coś swojej Mamusi to pomyślałabym o jakimś SPA dla relaksu.
Ja mojej mamie posyłam kurierem (ponieważ mieszka poza granicami Polski) kwiatek w doniczce. Mama uwielbia rośliny, zawsze o nie prosi.
Ja mojej mamie posyłam kurierem (ponieważ mieszka poza granicami Polski) kwiatek w doniczce. Mama uwielbia rośliny, zawsze o nie prosi.
Pięknie
jeśli mama kocha kwiaty to jest to dla niej najpiękniejszy prezent...i fajnie, że otrzymuje go pomimo tak dużej odległości.
6 2014-05-26 07:52:46 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-05-26 20:38:21)
Dziękuję za podpowiedzi :-) znalazłam w spam taką ofertę-profilaktyczny przegląd zdrowia. Zawsze chciała to zrobić, ale jakoś nigdy nie znalazła na to czasu i pieniążków. Właśnie jej dałam i bardzo się ucieszyła
Ja z wyborem prezentu dla mojej mamy nie mam problemu, bo lubimy sobie połazić razem po sklepach, a wtedy widzę co jej szczególnie wpadło w oko
W tym roku kupiłam komplet filiżanek z cukiernicą i talerzykami do ciasta. Do tego upiekłam kopiec kreta, ulubione ciasto mojej mamy
Dziś wieczorem mamy zaplanowany rodzinny wieczór
.
Mojej mamie ostatnio kupilam kwiatuszka na dwor, kocha kwiaty itp. W zeszlym roku wybrała sobie sukienkę jaka chce a ja zaplacilam. Różne byly prezenty.
9 2014-05-29 16:53:51 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-05-29 16:58:31)
Ja nic nie kupuję :c Raz że mama mieszka daleko, dwa ona nie chce prezentów, może nie tyle co nie chce, co ma bardzo wybiórczy gust i najlepiej jak sobie sama kupuje biżuterie, ubrania czy kosmetyki. Kiedyś kupowałam jej coś na różne święta, ale wiem że rozmijałam się z jej gustem, np. Mama lubi fioletowe cienie, ale te które ja wybierałam były zbyt jaskrawe ;p.
Kiedy mieszkaliśmy razem to ja i moja siostra sprzątałyśmy dokładnie całe mieszkanie, coś gotowałyśmy i wiem że to było dla mamy fajne bo ciężko pracowała więc mogła trochę odpocząć ![]()
Oczywiście dzwonię z życzeniami.
Myślę że lepiej faktycznie unikać prezentów takich jak biżuteria, ciuchy, kosmetyki bo można nie trafić. Roślinki są fajne jeśli mama je lubi. Może wyjście gdzieś razem? To by było milsze, spędzić razem czas, robiąc coś fajnego
ale co to już musisz wybrać sama, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś, w zależności od możliwości ![]()
W tym roku ulubione wino. Prezent prosty i na 100% trafiony.
Ja bombonierkę, czyli nic wielkiego, ale wiem też, że moja mama specjalnie nie chciałaby czegoś szczególnego. Za biżuterią nie przepada, za kosmetykami też nie, lubi horrory i thrillery jak ja, ale ona to ogląda w tv (ja na necie większość
), no i tak za bardzo co innego nie byłoby co jej kupić. A do kuchni i inne akcesoria to wszystko ma. Dlatego zwykła bombonierka Wedla z takim serduszkiem i była zadowolona
Kupiłabym też np kwiaty, ale padało mocno i nie było sensu.
W bieżącym roku postanowiłam zabrać mamę na wycieczkę-niespodziankę. Wcześniej uprzedzę tylko, żeby zarezerwowała sobie czas, ubrała się raczej swobodnie i założyła wygodne buty, bo zostanie dokądś porwana, ale nie zdradzę dokąd.
Moja mama uwielbia rośliny i ogólnie przyrodę, ale chyba jeszcze bardziej pielęgnować swój ogród, a że mamy w okolicy magiczne miejsce, które nazywa się Ogrody Kapias, to właśnie tam mam zamiar ją zabrać. Byłam w tym pięknym miejscu trzy lata temu, a że od tego czasu przybyło sporo nowinek (nowych ogrodów), a dawne na pewno się rozrosły, to też chętnie zwiedzę te ekspozycje.
Miejsce samo w sobie jest wyjątkowe, bardzo klimatyczne i urokliwe, a jeśli do tego dodać, że jest tam mnóstwo ławeczek, altanek, zacisznych kącików, jest też restauracja, w której można zjeść obiad lub deser, mało tego, można od razu nabyć roślinki i różnego typu ogrodowe dekoracje, to jestem przekonana, że w ten sposób spędzone z mamą popołudnie będzie dla niej strzałem w dziesiątkę.
Oczywiście o kwiatach i jakimś drobnym upominku też nie zapomnę.
13 2016-05-24 11:59:02 Ostatnio edytowany przez Excop (2016-05-24 11:59:43)
Obowiązkowe kwiaty dla Mamy i obu Teściowych oraz skromne znicze ku pamięci tych ważnych w moim życiu kobiet.
A w tym roku co planujecie??? ![]()
Ja znalazłam na olx biżuterię z kolekcji wiktoriańskiej yes ze srebra i kamieni z probówki zamiast naturalnych za 200 zł. Kupiłam pierścionek i zawieszką i są śliczne. Mama zawsze marzyła o tej biżuterii, ale ceny od 3000 zł sprawiały, że nigdy sobie nie kupi. Dobrze, że nie zależy jej na "splendorze" złota tylko na pięknym wzornictwie, myślę że będzie przeszczęśliwa ![]()
Ja znalazłam na olx biżuterię z kolekcji wiktoriańskiej yes ze srebra i kamieni z probówki zamiast naturalnych za 200 zł. Kupiłam pierścionek i zawieszką i są śliczne. Mama zawsze marzyła o tej biżuterii, ale ceny od 3000 zł sprawiały, że nigdy sobie nie kupi. Dobrze, że nie zależy jej na "splendorze" złota tylko na pięknym wzornictwie, myślę że będzie przeszczęśliwa
Gdzie kupiłaś????? Są jeszcze???
puskaj napisał/a:Ja znalazłam na olx biżuterię z kolekcji wiktoriańskiej yes ze srebra i kamieni z probówki zamiast naturalnych za 200 zł. Kupiłam pierścionek i zawieszką i są śliczne. Mama zawsze marzyła o tej biżuterii, ale ceny od 3000 zł sprawiały, że nigdy sobie nie kupi. Dobrze, że nie zależy jej na "splendorze" złota tylko na pięknym wzornictwie, myślę że będzie przeszczęśliwa
Gdzie kupiłaś????? Są jeszcze???
Wystarczy wpisać na olx wiktoriańska i zawieszka ![]()
18 2018-05-24 00:17:44 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-05-24 01:09:04)
A w tym roku co planujecie???
Ja postawiłam w tym roku na galanterię skórzaną. Mama uwielbia torebki i często je zmienia dlatego myślę, że ucieszy się jak dostanie nową. Duży wybór jest na [spam]. Gdy przeglądałam ofertę to przypadło mi do gustu kilka modeli, między innymi plecaki skórzane. Kupiłam granatowy ze skóry ekologicznej z regulowanymi szelkami. Te można przepiąć, tak żeby był pasek na ramię. Myślałam o takiej torbie-plecaku też w kontekście wakacji, ponieważ mama planuje wyjazd i wtedy on jej się przyda bardzo.
19 2018-05-28 09:14:59 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-28 15:51:42)
Tyle tu pomysłów, a nie każdy przypadnie każdej mamie do gustu.
Ja swoją mamę zabieram w kolejny weekend na dzień wrażeń. Przyda jej się trochę adrenaliny i oderwanie od życia codziennego. Na pewno pójdziemy na spływ kajakowy, postrzelamy na strzelnicy i na koniec piknik.
Fajne pomysły na prezenty na Dzień Matki – zrób to sam można znaleźć jeszcze tu: wklejanie linków na forum jest niezgodne z regulaminem