Czego chce? Sex friend czy strach przed związkiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czego chce? Sex friend czy strach przed związkiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Czego chce? Sex friend czy strach przed związkiem

Drogie Panie z racji, że jestem mężczyzną który ma problem z rozszyfrowaniem kobiety to chyba nie mogłem lepiej trafić niż na kobiece forum smile

Pół roku temu poznałem kobietę która była po paro letnim związku z planowanym ślubem. Układało się rewelacyjnie do momentu aż zacząłem mówić o związku. Wtedy nasze relacje się ochłodziły ale wzrosła częstotliwość seksu i wspólnie spędzonych nocy. Cały czas słyszę od niej, że boi się związku. Odnoszę wrażenie, że jestem jej sex przyjacielem dzieki któremu nie spędza samotnie nocy. Była rozmowa, były jej łzy i zapewnienia, że to tak nie jest, że się boi wiązać... Co mam zrobić? Mi taki układ nie odpowiada ponieważ się zakochałem smile Odnoszę również wrażenie, że próbuje mnie odrobinę wykorzystywać stawiając na szalę argumenty, że widocznie mi na niej nie zależy tak jak mówiłem. Mam podejrzenia, że od pewnego czasu flirtuje również z innymi kolesiami ale to ze mną spędza noce i to do mnie się przytula ale tylko w nocy gdy jesteśmy sami. Co radzicie? O co jej może chodzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czego chce? Sex friend czy strach przed związkiem

Czy żadna kobieta nie pomoże zatroskanemu facetowi? smile

3

Kobietą nie jestem ale jako facet powiem że to jest układ na zasadzie "friends with benefits" Na Twoim miejscu nie liczyłbym na żaden związek. Jej pasuje taki układ jak jest i jak zaczniesz naciskać to ona znajdzie sobie innego "przyjaciela" ot tyle powiem jako facet, zrobisz jak zechcesz

4

rozrabiaka6 napisał/a:

(...)słyszę od niej, że boi się związku.
(...)były jej łzy i zapewnienia, że to tak nie jest, że się boi wiązać...

To w końcu boi się związku czy nie? Sama sobie zaprzecza.
Podejrzewam, że nie traktuje Cię jako faceta do związku, po tym co przeszła, woli takie spotkania z "dystansem". Poprzytulać się, a wiadomo, że jako dorosła kobieta też ma potrzeby.
Twierdzi, że nie jest dla Ciebie aż tak ważna - tym samym wg mnie chce się zabezpieczyć przed bliskością emocjonalną z Tobą.
Może być też tak, że po wieloletnim związku zwyczajnie nie chce się angażować w nic poważnego i potrzebuje na to czasu. Póki co, tego zaangażowania nie ma, a brak jej takiego przyjaciela, który zawsze pomoże, przytuli i nie spędzi sama nocy.
My możemy tu dywagować, a najlepiej jak porozmawiasz z nią szczerze.

5

Niech poflirtuje rok lub dwa z innymi kolesami. Potem wróci do Ciebie.

6

Gary napisał/a:

Niech poflirtuje rok lub dwa z innymi kolesami. Potem wróci do Ciebie.

Albo do tego z poprzedniego związku. smile

7

Mowi, że narazie nie chce sie wiązać, że ma problem z zaufaniem facetowi, że chce odrzyć. Tyle wyniknęło ze szczerej rozmowy podczas której płakała. Myślicie, że jak odsunę sie w cień to zatęskni i sie zdecyduje czego naprawdę chce?

8

rozrabiaka6 napisał/a:

Mowi, że narazie nie chce sie wiązać, że ma problem z zaufaniem facetowi, że chce odrzyć. Tyle wyniknęło ze szczerej rozmowy podczas której płakała. Myślicie, że jak odsunę sie w cień to zatęskni i sie zdecyduje czego naprawdę chce?

Może tak, ale może też być tak, że po prostu wszelkie Wasze relacje ustaną. No, ale skoro się zakochałeś, a ona chyba nie bardzo chce się wiązać, to tak będzie lepiej, bo nie będziesz cierpieć. Tak że lepiej się zdystansuj, dla własnego dobra, a co ona zrobi, to już jej sprawa. Nikogo do miłości nie można zmusić, więc jak nie zatęskni, to lepiej sobie odpuścić niż nadal robić nadzieje.

9 Ostatnio edytowany przez adamajkis (2014-05-21 09:36:23)

Sama relacje oparte na seksie niczego nie buduja i to autor dobrze przeczuwa. Ta kobieta tylko w ten sposób rozładowuje swoje stresy. Pamietam jeszcze z czasów studiów, wykładowcą był ksiądz zasiadający w kolegium do spraw uniwazniania małżeństw. Ten ksiądz mówił, że bardzo czesto pary nienawidzące się wzajemnie, które nic juz nie łaczyło, w trakcie uniważniania małżeństwa uprawiało sex ze sobą z częstotliwoscia dużo wiekszą niż w czasie małżeństwa.

10

Myślę, że złapanie dystansu to dobry pomysł.
Mówiłeś jej już co czujesz? Być może taka wiadomość wszystko by między Wami rozjaśniła. Stawiałbyś wszystko na jedną kartę, ale dowiedziałbyś się w końcu jak ona do tego podchodzi. Albo się wystraszy i ucieknie (wtedy będziesz miał złamane serce, ale teraz chyba też cierpisz), albo zrozumie, że nie powinna tak traktować mężczyzny, dla którego jest ważna i się ogarnie.
Na Twoim miejscu powiedziałabym jej wprost, że nie chcesz dłużej takiego układu bo się zakochałeś i że dajesz jej czas na przemyślenie tego. Nie spotykajcie się przez parę dni i zobaczysz czy się odezwie i co odpowie na to wszystko.
Powodzenia smile

11

To jest niespotykane u kobiet taka reakcja. Z reguły robią tak mamuśki, które bawią się młodszymi facetami. Niejeden by powiedział, że masz szczęście chłopie. Bzykanko bez zobowiązań. Gorzej trafi strzała amora i wtedy może być pozamiatane wink Ja bym na Twoim miejscu korzystał z tego stanu rzeczy. A może za jakiś czas ona też będzie się chciała związać ? Tego nie wiesz. Powodzenia

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czego chce? Sex friend czy strach przed związkiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024