Osobiście polecam firmę BaByliss. Mam prostownicę kupioną z 9 lat temu, do tej pory działa i prostuje tak samo. Ale polecałabym prostownicę z serii BaByliss Pro, są droższe, ale płytki mają w całości ceramiczne, podczas gdy moja ma jedynie pokryte takową warstwą. Chociaż.. po tylu latach użytkowania, na początku bardzo intensywnie, obecnie trochę rzadziej, powłoka zeszła tylko po bokach a i to bardzo delikatnie, więc solidny sprzęcior 
Muszę powiedzieć, że żadnych ochronnych preparatów nigdy nie stosowałam, a włosów prawie w ogóle mi nie zniszczyła. Jeżeli chcesz robić z jej pomocą fale, to prawie każda prostownica z wąskimi płytkami będzie odpowiednia.
No i chyba rzecz oczywista, ale nie polecam tzw. produktów bazarowych czy nawet tych nie bazarowych, ale dość marnej jakości, z wymiennymi płytkami, itp. bo można sobie bardzo szybko zniszczyć, a nawet popalić włosy.
Ktoś wspomniał o olejowaniu, przyłączam się do tego
Polecam też kwas hialuronowy, parę kropelek dodać do, np. oleju kokosowego i efekty są nieziemskie. Zresztą ja kwas hialuronowy dodaję też do kremu, świetnie działa na cerę