Sen o śmierci bliskiej koleżanki. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Sen o śmierci bliskiej koleżanki.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Sen o śmierci bliskiej koleżanki.

Witam!
Ostatniej nocy miałam sen. Śniło mi się, że moja bliska koleżanka ma umrzeć. Na jej profilu, na facebooku pojawiały się znajome nam wszystkim "świeczki" - [*] lub "spoczywaj w pokoju" i takie inne różne... Później się z nią spotkałam i powiedziała mi, że ona niedługo umrze i się popłakała. Powiedziała również "był u mnie św. Paweł i powiedział mi, że już niedługo po mnie przyjdzie".

O co chodzi z tym snem? Co on oznacza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sen o śmierci bliskiej koleżanki.
bezLoginu napisał/a:

może żebyś nie jadła na króko przed snem...?

Naprawdę wierzycie w sny?

Bardzo śmieszne.

3

Nie przejmuj się. Zwykle sny sprawdzają się na odwrót (w moim przypadku, prawie zawsze tak jest). Wątpię, żeby był to sen proroczy. Gdyby zaufać sennikom, to podają one iż "śmierć pojawiająca się we śnie symbolizuje głębokie zmiany, jakie zachodzą w życiu osoby śniącej lub w sposobie jej myślenia i zachowania."
Jakkolwiek by tego nie interpretować, to myślę, że pomimo iż sen nie należał to najprzyjemniejszych, nie musisz się o nic martwić smile

4

yessa napisał/a:

Nie przejmuj się. Zwykle sny sprawdzają się na odwrót (w moim przypadku, prawie zawsze tak jest). Wątpię, żeby był to sen proroczy. Gdyby zaufać sennikom, to podają one iż "śmierć pojawiająca się we śnie symbolizuje głębokie zmiany, jakie zachodzą w życiu osoby śniącej lub w sposobie jej myślenia i zachowania."
Jakkolwiek by tego nie interpretować, to myślę, że pomimo iż sen nie należał to najprzyjemniejszych, nie musisz się o nic martwić smile

mam nadzieję, że masz rację smile

5

bezLoginu napisał/a:
alinaala napisał/a:
bezLoginu napisał/a:

może żebyś nie jadła na króko przed snem...?

Naprawdę wierzycie w sny?

Bardzo śmieszne.

Wypada mi przeprosić Cię autorko, nie zauważyłam Twojego drugiego tematu o śmierci chłopaka, tym samym rozumiem teraz Twoje wyczulenie na sny, zwłaszcza o takiej tematyce. Jeżeli poczułaś się urażona to przepraszam.

Co do śnie o zmarłym chlopaku, wydaje mi się, że wywołuje go Twoja tęsknota, ale masz rację, że to pomaga (sama kiedyś miałam podobną sytuację). Jeśli zaś chodzi o sen o koleżance, facebook'owe świeczki itd... No cóż zastanów się kto wymyśla senniki, dlaczego akurat "coś" oznacza "to" a nie co innego. To nasza podświadomość, myśli, sytuacje z życia wywołują sny i nie ma sensu do każdego dopowiadać jakiejś historii, aczkolwiek teraz rozumiem Twój niepokój.

Życzę wytrwałości w tym niemiłym czasie.
Pozdrawiam!

wybaczam! wink

6

Moim zdaniem sen oznacza strach przed samotnością. To tylko echa, nie powinnaś się niczego bać. Postaraj się nie myśleć za dużo na ten temat.  Takie "śmierci" śnią się zazwyczaj w obliczu  jakichś zmian, ale nie prawdziwej śmierci.

7

Sny to taki mix naszych emocji, myśli i pragnień. Może nam się śnić coś o czym byśmy nawet nie pomyśleli. Sny są wciąż zagadką dla naukowców. Na treść snów mogą mieć wpływ leki. Ja mam zasadę nie rozmawiania o nieprzyjemnych snach, żeby nie kusić licha jak to się mówi. Jak najszybciej o nich zapominam.

8 Ostatnio edytowany przez Lexpar (2014-05-15 11:15:51)

Wczoraj moja żona powiedziała  mi, że miała sen w którym ja miałem zawał i byłem reanimowany.
Dookoła tłum ludzi a ona w szoku.
Mnie się sny sprawdzają tak więc to jest kwestia czasu i zejdę i skończą się zmartwienia, kłopoty i walka o przetrwanie http://emotikona.pl/emotikony/pic/hura.gif

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Sen o śmierci bliskiej koleżanki.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024