Czy można rozkochać w sobie mężczyznę jeszcze raz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy można rozkochać w sobie mężczyznę jeszcze raz?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Odp: Czy można rozkochać w sobie mężczyznę jeszcze raz?

> Jednak to będzie bardzo trudne i wymagało wiele wysiłku z jego strony. Musiałby się zmienić. Jestem naiwna.

Tak, jesteś naiwna. On musiałby się postarać a z tego co piszesz to jemu za bardzo nie zależy. A ten związek hmm wygląda jakbyś go zmuszała? Rozkochać - i to jeszcze raz? A dlaczego nie chcesz mężczyzny którego nie będzie trzeba rozkochiwać, tylko pozna Cię i sam się zakocha, bez Twojego świadomego działania?

Zobacz podobne tematy :

2

Moment...

"Wiem że tak szczęśliwa już nie będę" - skąd wiesz co Cię czeka jutro? Za miesiąc, rok?

Bardzo niebezpieczne jest budowanie takich przekonań i kurczowa ich obrona. Ja musiałem wiele lat nad sobą pracować aby się wyleczyć z podobnej bzdury i móc pokochać raz jeszcze.

Z tego co piszesz to on za bardzo nie chce. Więc albo coś pominęłaś albo za bardzo chcesz.

3

Sądząc z opisu całej sytuacji nie ma już za bardzo czego ratować. Każde Twoje działanie będzie przekonywaniem siebie lub jego na siłę, że to miłość. Ludzie, jeśli chcą być ze sobą, nie muszą rozkochiwać się milion razy. Oni po prostu to wiedzą.

4

majka01 napisał/a:

Rozumiem że mam sobie dac spokój?

Słońce, nie podejmę za Ciebie decyzji. Jestem tylko zwykłym facetem który z boku ocenia to co napisałaś...

Zapytaj go czego On potrzebuje? Zapytaj czy On chce być z Tobą? Kim dla niego jesteś?

5

No niestety, ale moi poprzednicy mają rację. Nie da rady "na siłę" zbudować czegoś, co dawno wygasło. Też jestem zdania, że miłość jest albo jej nie ma. O miłość się nie prosi, ona sama przychodzi i zostaje. Pomyśl o tym, jaki będzie ten człowiek za parę lat, skoro już teraz usypia na spotkaniach i się nie angażuje? Może dojść nawet do zdrady, a to na pewno poważniejszy problem i przeogromny ból dla Ciebie. I nie sypiaj z nim, przez to dodatkowo się w to bardziej angażujesz i jesteś z nim związana.

6 Ostatnio edytowany przez szarykotek (2014-05-11 20:18:55)

Właśnie, pomyśl sobie jak wyobrażasz sobie Waszą przyszłość? A co jeśli za kilka lat będziecie małżeństwem, rodziną z dzieckiem, a on znowu się "odkocha"? Wybacz, ale nie myslisz racjonalnie, żyjesz nadzieją, że może się zmieni "bo kiedyś było fajnie i może znowu będzie". Wspomnienia są piękne, potrafią przesłonić rzeczywistość. Znam to doskonale - też całkiem niedawno wierzyłam w tego typu rzeczy. Teraz wiem, że to tylko marnowanie czasu.

Wiesz, gdyby mi facet powiedział, że już mnie nie kocha to zwinęłabym manatki. No bo co innego w takiej sytuacji robić, żebrać o uczucie? Latać za nim, udawać, że się nic nie stało? Zauważyłam, że u mężczyzny czym bardziej się starasz kiedy on nie chce - tym gorzej wychodzi i jest coraz chłodniejszy. Może musisz się zachować z jajem i go zostawić, to wtedy zrozumie, że stracił coś fajnego? Zwykle tylko takie nagłe oświecenia po rozstaniu są spowodowane samotnością, a nie uświadomieniem sobie miłości. Bo albo się kocha albo nie - proste. Każdy kto mówi, że to pokręcone i zawiłe ściemnia.

Moim zdaniem szkoda Twojego czasu, bo to będzie tylko reanimacja trupa. Ale może sama musisz się o tym przekonać na własnej skórze i dopiero wtedy zrozumiesz, że też już nie chciałabyś trwać w czymś takim?

Chłopak powiedział Ci prosto w oczy, że Cię nie kocha. Nie ma nad czym się zastanawiać.
Kiedy facet Cię unika, kłamie, nawet zdradzi to można czasem się jeszcze starać dorobić do tego jakąś filozofię, że może jednak mu jakimś cudem jednak zależy....Ale kiedy facet Ci  mówi wprost  "nie kocham Cię", to jest już po herbacie....
Zrób dobry uczynek i zakończ tą znajomość, bo chłopak sam nie ma odwagi i się boi zrobić Ci przykrość.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy można rozkochać w sobie mężczyznę jeszcze raz?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024