Za tydzien ślub - czuje niepokój, strach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Za tydzien ślub - czuje niepokój, strach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Za tydzien ślub - czuje niepokój, strach

Cześć wszystkim... pisząc to mam strasznego doła sad

Za tydzien wychodzę za mąż a ja czuje straszny niepokój. Nie przed slubem, przed sama decyzją. W domu pojawiły sie problemy (mieszkamy z rodzicami) on ciagle sie z nimi kłóci. a jak jest pijany to naprawde okropnie sie zachowuje. Nie zwraca uwagi na mnie, co ja mówie, żeby sie uspokoił, żeby przestał. Może troche go rozumiem bo moze ma tez powód zeby sie zdenerwowac, ale to jak on sie zaczyna zachowywać, przeraża mnie. nie wiem jak sobie to tłumaczyc, może to stres przed slubem też, ale jak go pytam czy sie denerwuje przed slubem to twierdzi ze nie. Zawsze wiedzialam ze jest wybuchowy, tak, zdarzało mu się to, ale poza tym jest dobrym człowiekiem. Ale nie wiem dlaczego zaczynam sie go bać sad Moja siostra tez chwilowo mieszkali z nami zanim sie wyprowadzili i pamietam ze trudno im tez bylo, też byly kłótnie z rodzicami, ale to wszystko przez to ze kazdy chce po swojemu. z taka różnica ze szwagier jest bardziej ustepliwy, a ten sobie nie da w kasze dmuchać. Mówi do mnie ze to wytrzymuje ale czasami juz nie może. Jednak to jak on sie zachowuje po pijaki - przeraza mnie. U nas w domu nigdy nie bylo takich nieporozumień, ale nie moge go o wszystko obwiniać. Ciągle tłumacze mu ze skoro narazie mieszkamy u rodziców to my sie musimy dopasować. to jest ich dom. On ma 32 lata i wiem ze jest mu ciężko., Tym bardziej ze on wychowywal sie bez ojca i teraz nie bedzie nikogo słuchał. Ja początku mówił ze wytrzymuje to dla mnie, ale teraz. Ciągle sie kłócimy, on przezywa przy mnie moja rodzine, mojego ojca nienawidzi, mojej mamy tez nie lubi i po pijaku mmówi do mnie ze wszyscy jestesmy tacy sami. Co bardzo mnie rani. Jak jest pijany nie zwraca na mnie wogóle uwagi. Czasami dzialało jak sie rozpłakałam ale to tak nie moze przeciez być. Dziewczyny co ja mam zrobić. Przeciez to jest nienormalne. Ja teraz powinnam być szcześliwa ze za mąz wyhodze sad a co jeśli po slubie bedzie gorzej:( Jego ojciec ich bił i ich matke, ale zawsze wierzylam ze on taki nie bedzie. sad Boje sie sad Pomózcie mi prosze co ja moge teraz zrobic? Brałam nawet pod uwagę rozstanie, ale wesele juz wszystko gotowe przecież ;( 250 osób ;( Czasami przez te kłótnie juz sie zastanawiam czy ja napewno go kocham - wiem to jest nienormale ;( nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Ale widze ze on ma tego wszystkiego juz dość. Wczoraj mu powiedzialam ze czuje ze przez te kłotnie sie oddalamy, a on na to ze on tez to czuje. A jak pytam go czy jest świadomy tego ze się żeni to on odpowiada tym samym pytaniem. Zwariuje zaraz - pomóżcie mi błagam ;(

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez WildHoney (2014-05-08 08:45:31)

Odp: Za tydzien ślub - czuje niepokój, strach

Jest taka zasada, że jeśli przed ślubem nie jest dobrze, to po ślubie nie będzie lepiej.

Wątpliwości I obawy przed ślubem ma chyba każda kobieta. Każda zastanawia się, czy na pewno się uda, co będzie za 10 lat itp. Ale jeśli Ty się swojego narzeczonego zwyczajnie boisz, to moim zdaniem powinnaś gruntownie to przemyśleć I zastanowić się, czy chcesz przez lata żyć w strachu I narażać na niego Wasze dzieci. Inna sprawa to brak szacunku do teściów. Twój chłop nie musi teściów lubić, ale powinien ich mimo wszystko szanować. Tak samo jest z jego nieustępliwością. Jak dzieci będą mu się buntować to też będzie je wyzywał?

Poważnie się zastanów. Nie podsuwam Ci gotowego rozwiązania, bo Ty znasz go lepiej.

3

WildHoney napisał/a:

Wątpliwości I obawy przed ślubem ma chyba każda kobieta.

Ja nie miałam żadnych obaw i wątpliwości co do ślubu i tego że będę z mężem szczęśliwa. Jedyne co to się bałam czy wesele będzie udane big_smile.

A co do tematu wątku:

WildHoney ma rację. Po ślubie lepiej nie będzie. Lepiej porozmawiaj z nim teraz czy na pewno jest gotowy na ślub, poproś go może żeby nie pił, bo gdy pije zaczynasz się go bać itd.
Macie możliwość żeby się gdzieś przeprowadzić? Zamieszkać sami bez rodziców/teściów i innych członków rodziny?
Ja przez 2 tygodnie po ślubie mieszkałam z teściową i powiedziałam sobie: NIGDY WIĘCEJ.

4

a myślicie ze jezeli powiem ze nie chce zeby byl jak jego ojciec to bedzie to na miejscu? ze go tym nie uraze? planujemy sie wyprowadzić, wybudowac dom, ale zanim to sie stanie to jeszcze potrwa. sad

5 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-05-08 09:17:50)

A on Cię nie urazil, wyzywajac po pijaku twoich rodziców? Zachowując sie tak, że zaczynasz się go bać?
Porozmawiaj z nim, powiedz  że nie może być tak jak jest teraz. Że chcesz sie czuć przy nim bezpiecznie, a nie bać sie co następnym razem stanie się, gdy on wypije.

6

Dziękuję Wam. Musimy chyba powaznie porozmawiać.

On jest 8 lat starszy i boje sie bedzie ciężko. Nie chcialabym zeby on kiedys mna "rządził" ze tak powiem.
Była raz tez sytuacja taka. Był pijany i wieczorem przyszedł i chciał sie kochać. On strasznie chce miec dziecko (w końcu ma juz 32 lata) ale dogadalismy sie ze podejmiemy taka decyzje razem. Ja jeszcze kończe studia i powiedzialam ze nie czuje sie jeszcze gotowa na dziecko. Zawsze mówiłam mu ze nie lubie sie z nim kochac po pojaku bo jest wtedy takie niedelikatny. Tego wieczoru, nie wiem dlaczego, zgodzilam sie, obiecał że załozy prezewatywe. Nie zrobił tego i skończył we mnie. Mialam do niego straszny żal ze podjął taka decyzj esam. co prawda w ciązy nie byłam bo był to dzien przed okresem, ale zabolało mnie to ze to zrobił kiedy ja sie nie godzilam na to. dopiero na 2 dzien dotało chyba do niego co zrobił i mnie przepraszał, obiecał ze wiecej tego nie zrobi. To było jakis tydzien temu. Od tego momentu kochalismy sie chyba dwa razy, bo ja nie mam ochoty... on wczesniej tez częściej nalegał. Jak juz wiedzialam ze w ciązy nie jestem, nie powiedzialam mu o tym, obserwowalam jak sie bedzie zachowywał. niby było ok ale później jak juz mu powiedzialam to mówił ze nic prawie nie jadł bo przejmował sie czy bedzie dobrym ojcem.
Ale w tym wszystkim przeraziło mnie jego zachowanie. Ale teraz juz chyba wie ze jak jest pijany to ma mnie nie dotykać.

W ogóle, dziewczyny, czuje do niego taka dziwna złość sad chyba troche go obwiniam o ta sytuacje w domu. wiem ze mój ojciec tez siwety nie jest, ale on poprostu ciągle mówi mu jak co ma robić bo chce dobrze,a  tego to wkurza. Jak zaczynam mu mówic ze jestemy u rodziców i ze musimy narazie sie im podporzadkowąć troche to on sie nie odzywa i koniec rozmowy bo on nie chce sie kłócić. Mówi ze nie beda nim pomiatać. Bo moi rodzice sa strasznie pracowici, i jak on nie idzie do pracy, siedzi w domu, to oni szukaja mu ciagle jakiejśc pracy. jakiegos zajęcia a on uważa ze mu rozkazuje itd itp.

Przepraszam ze tak chaotycznie pisze ale pisze wszystko co akurat chcialabym powiedziec sad i przepraszam za błędy.

7

Autorko, ale po co ten wątek? Co on da, jak za tydzień i tak staniesz przed ołtarzem i tak będziesz mu ślubować, bo wstyd przed odwołaniem 250 gości jest silniejszy niż własne życie i własne szczęście i bezpieczeństwo. Chcesz sobie pobiadolić, to biadol, ale nie udawaj, że szukasz rady i pomocy, bo i tak z tego nie skorzystasz.

8

Po co w ogóle planować jakikolwiek ślub i dziecko (obojętnie, czy teraz, czy później) z alkoholikiem?

9

Nina ciągle podajesz przykłady sytuacji kiedy narzeczony jest pijany. Jak często pije? Jak dużo? I czy dobrze zrozumiałam, że wówczas robi się agresywny?

10

Teo napisał/a:

Autorko, ale po co ten wątek? Co on da, jak za tydzień i tak staniesz przed ołtarzem i tak będziesz mu ślubować, bo wstyd przed odwołaniem 250 gości jest silniejszy niż własne życie i własne szczęście i bezpieczeństwo. Chcesz sobie pobiadolić, to biadol, ale nie udawaj, że szukasz rady i pomocy, bo i tak z tego nie skorzystasz.

Też jestem tego zdania, a za kilka lat będzie wątek ,,nie układa mi się z mezem", autorko przemyśl to sobie wszystko dobrze.Po ślubie bedzie tylko gorzej bo bedzie cie traktował juz w ogole jak swoją własność, zone, nie uciekniesz od niego ot tak, bedzie sobie na o wiele wiecej pozwalał.Ciągle piszesz, ze po pijaku zachowuje sie tak i siak, awanturuje sie, nie mysli racjonalnie,chce cie złapać na dziecko etc.Nie przyszlo ci na myśl, ze on moze miec problem z alkoholem, ile go spozywa?? jak sie nie kontroluje to powinien ograniczyc/odstawić a jak tego nie potrafi to ma problem!

Moim skromnym zdaniem powinniście przełożyć ślub, a Twojemu narzeczonemu i Tobie również przydałaby się pomoc specjalisty, najlepiej psychologa. Nie twierdzę, że jest złym człowiekiem ale jego zachowania świadczą o tym, że chyba jednak nie dorósł do pewnych rzeczy. Na Twoim miejscu prawdopodobnie przełożyłabym ślub i spróbowałabym zmienić istniejącą sytuację. Po ślubie będzie na to za późno.
Pozdrawiam

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Za tydzien ślub - czuje niepokój, strach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024