Zaniedbałam się, doradźcie jak mogę to zmienić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Zaniedbałam się, doradźcie jak mogę to zmienić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zaniedbałam się, doradźcie jak mogę to zmienić

hej wam wszystkch jestem tu nowa znalazłam te forum przypadkiem na wstępie chcę przeprość za błędy cierpie na dysleksje mimo ciągłych staran efekt jest opłkany ale nie o tym chę napisać
A więc od jakieoś czasu strasznie się zaniedbałam jestem młodą mamą ale to nie oznacza że mam przestać dbać o siebie a ja tak robię nie mam na nic siły choruje na łuszczycę wcześniej strasznie dbałam o swoją skórę teraz jest mi to obojętne cały czas narzekam wszystko robię z przymusu ... Doradzcie mi jak mogę to zmienić

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-05-06 17:25:48)

Odp: Zaniedbałam się, doradźcie jak mogę to zmienić

Strasznie ciężko jest coś radzić tutaj- zwłaszcza jak się nie zna czyjejś dokładnej sytuacji- żeby nie napisać głupstwa. Proponuję postarać się o kilkugodzinną opiekę dla dziecka, jeśli nie jest za małe.  W niektórych miastach są takie stowarzyszenia pomoc za pomoc tzn coś w rodzaju pomocy sąsiedzkiej młode mamy stowarzyszają się i kolejno podejmują opiekę na dwojgiem lub trojgiem dzieci, a pozostałe mamy mają  tym sposobem czas wolny dla siebie.  Niestety nie pamiętam nazwy tego stowarzyszenia.
Druga opcja poprosić o pomoc przy dziecku kogoś z rodziny.
Żeby się coś chciało, trzeba wypocząć i psychicznie, i fizycznie.

3

Słuchaj.

Zacznij od przejrzenia szafy, powyjmuj to co masz już za dużego i schowaj.
Wyjdź do ludzi, łuszczyce się leczy z sukcesem, to choroba duszy bardziej niż ciała.
Zacznij biegać. Nie śmiej się, ja swoje pierwsze  5 km biegłam (a raczej człapałam) 40 minut teraz zajmuje mi to 20.
Biegam jak dzieci położę spać. To naprawdę nie wymaga dużo czasu.
Endorfiny ci pomogą w "depresji"

Uważaj, zaniedbana jesteś łatwym celem do straty męża/partnera.

4

łuszczyca  wiem  na ten temat  b. dużo , mój mąż walczy z nią już  kilkanaście lat z różnymi skutkami ,  mimo choroby  dba o siebie , sport , wypoczynek, słońce lub solarium ( łuszczyca nie lubi światła ) kremy , zioła , dieta  choć nie zawsze pomaga to  trzeba czasem po sterydy sięgnąć , ogólnie trzeba pokochać łuskę wtedy życie staje się lżejsze .

5

Pierwszą rzeczą, która powinnaś zmienić to.... nastawienie smile
Nigdy nie chorowałam na łuszczycę na całe szczęście ale koleżanka z treningów borykała się z tym problemem a ja prawde powiedziawszy ... nie zwróciłabym na to uwagi nawet gdyby mi sama o tym nie powiedziała.

Jest lato, piekna pogoda ... więc korzystaj z pogody! Weż dziecko na spacer, nad jezioro, duzo się ruszaj i nie zamykaj w domu - bo to najgorsze co możesz zrobic.

Ktos polecił bieganie... hmmm ja nigdy nienawidziłam biegać i pomimo dość dobrej kondycji nie potrafiłam się zmusic do przebiegnięcia więcej niz 2 km.

A teraz zdarza mi się wieczorkiem wyjść potruchtać. Ważne zeby nie skupiać na dystansie ani czasie tylko robić coś dla przyjemności. Początki bywaja cięzkie, ale z czasem jest coraz łatwiej.
A poza tym jest cała gama różnych innych aktywności, wśród ktorych na pewno znajdziesz cos dla siebie.

I przede wszystkim - jesteś mamą co pewnie pochłania większość twojej uwagi i energii ale nie zapominaj o sobie wink  Pozwól sobie od czasu do czasu na chwilę relaksu i odprężenia. Jeśli są rzeczy którymi się interesujesz bądź sprawiające ci przyjemność nie rezygnuj z nich smile

Pozdrawiam

6

jestes za młoda by popasc w taki marazm!
nie wmawiaj sobie ze nie masz czasu,ze z dzieckiem nie ma kto zostac,postaw się do pionu i działaj

7

Najtrudniej zrobić pierwszy krok,potem jest łatwiej.Zrob listę priorytetów Zacznij od leczenia łuszczycy potem jakieś ćwiczenia moze kup rowerek stacjonarny nawet z drugiej ręki za grosze nie będziesz musiała kombinować z opieka nad dzieckiem,zakup kosmetyków byś zadbama o siebie zrobila sobie domowe SPA

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Zaniedbałam się, doradźcie jak mogę to zmienić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024