dlaczego kobiety mają kochanka a mężczyźni kochankę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dlaczego kobiety mają kochanka a mężczyźni kochankę

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 188 ]

1 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-04-28 08:23:28)

Temat: dlaczego kobiety mają kochanka a mężczyźni kochankę

Od jakiegoś czasu zastanawiam się dlaczego kobiety lecą na dwa fronty, mając u boku kochanka... czy kierują się tylko ich fizycznością, kierują się podnieceniem czy w ogóle patrzą tylko na seks... czy może kierują się czymś innym? Czego tak naprawdę oczekują, czy tylko seksu? motylków w brzuchu, przygody czy coś więcej?
Często zdradzający tłumaczy się kochankowi tym że mu się nie układa w związku w różnych sprawach.. a to mąż pije, nie szanuje, nie potrafi rozmawiać, brak czułości, namiętności, mąż mnie olewa, imprezuje, nie zajmuje się domem, brak rozmów.
Czy może inaczej... kobieta spotyka na swej drodze kogoś kto zawraca jej w głowie, sprawia że czuje się wyjątkowa, przy czym kryzys w związku coraz bardziej oddala ją od męża i postanawia zostać kochanką.
Idzie w ten sposób na łatwiznę.. zamiast naprawiać swój obecny związek to leci na dwa fronty.
Jakie są wasze opinie? Czy taką kobietą kieruje tylko wilgoć między nogami, czy szuka prawdziwego szczęścia.. Co o tym myślicie? Oczywiście w drugą stronę to samo: dlaczego mężczyzna decyduje się na bycie z kochanką?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-04-28 08:32:24)

Odp: dlaczego kobiety mają kochanka a mężczyźni kochankę

Dla mnie tylko kieruje tym podniecenie. Kobieta zawsze fantazjuje i stąd sie motylki pojawiają. Zderzenie z rzeczywistością może być bolesne, bo to tylko wyobraznia. To jak działa głos na nią, spojrzenie. Jak jest wysoko postawionym biznesmenem, to też to podnieca, bo ma władzę i to znowu kreuje fantazje. Dlatego najczęściej kobiety zdradzają z przełożonymi...
A mezczyzni prawdopodobnie jak nie dostają takiego seksu u siebie jakiego chcą. Kobieta w pewnym momencie się "zapuszcza" i nie chce o siebie dbać dla niego, dla siebie. Np maluje do wyjsc na miasto, a dla niego wcale.

3

z egoizmu dla seksu dla nowości

4 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-04-28 09:17:23)

Z tym patrzeniem przez pryzmat wysokiego stanowiska, można polemizować. Ja będąc mężatką zainteresowałam się kimś, nie znając w ogóle jego stanowiska, nie interesowało mnie to. Ale był on ze służb mundurowych - może coś w tym jest że za mundurem panny sznurem.

Seks, podniecenie -  zainteresowałam się kimś kto pociągał mnie fizycznie, choć zaznaczam że nie był nie wiadomo jak przystojny, mimo to.. fantazji erotycznych w myślach z nim nie miałam, chociaż ... może raz się zdarzyło, bardziej wyobrażałam sobie rozmowę z nim oraz przytulenie. W samych myślach rozmawiając z nim, kiedy dochodziło do pocałunku, zawsze film się urywał bo wiedziałam że jestem mężatką i że nie mogę. Oczywiście to moje fantazje. Nie mogę więc powiedzieć że kierowałam się seksem. Ja wręcz marzyłam o rozmowach z nim, o przytuleniu go. A co do sytuacji w domu: z mężem średnio mi się układało, ale nie chcę zwalać na to winę.
Kiedyś siedziałam na portalu randkowym już jako mężatka, i rozmawiałam z wieloma żonatymi - każdy z nich szukał przygód, seksu. Od razu zaznaczam że ja tam przygód nie szukałam. Czy są jakieś wyjątki?

5

slońce1 napisał/a:

Od jakiegoś czasu zastanawiam się dlaczego kobiety lecą na dwa fronty, mając u boku kochanka... czy kierują się tylko ich fizycznością, kierują się podnieceniem czy w ogóle patrzą tylko na seks... czy może kierują się czymś innym? Czego tak naprawdę oczekują, czy tylko seksu? motylków w brzuchu, przygody czy coś więcej? [...] Jakie są wasze opinie? Czy taką kobietą kieruje tylko wilgoć między nogami, czy szuka prawdziwego szczęścia.. Co o tym myślicie?

To skomplikowane zjawisko, a któż by zrozumiał kobiety i to, dlaczego robią to, co robią, ale niewątpliwie wszystko powyższe, w zależności od kobiety i jej potrzeb w danym momencie...

slońce1 napisał/a:

Oczywiście w drugą stronę to samo: dlaczego mężczyzna decyduje się na bycie z kochanką?

Dla seksu, zwykle niezobowiązującego. Mężczyźni nie są skomplikowani xD

6

thepass napisał/a:

Np maluje do wyjsc na miasto, a dla niego wcale.

chyba zacznę się malować w domu smile

7

slońce1 napisał/a:

Od jakiegoś czasu zastanawiam się dlaczego kobiety lecą na dwa fronty, mając u boku kochanka... czy kierują się tylko ich fizycznością, kierują się podnieceniem czy w ogóle patrzą tylko na seks... czy może kierują się czymś innym? Czego tak naprawdę oczekują, czy tylko seksu? motylków w brzuchu, przygody czy coś więcej?
Często zdradzający tłumaczy się kochankowi tym że mu się nie układa w związku w różnych sprawach.. a to mąż pije, nie szanuje, nie potrafi rozmawiać, brak czułości, namiętności, mąż mnie olewa, imprezuje, nie zajmuje się domem, brak rozmów.
Czy może inaczej... kobieta spotyka na swej drodze kogoś kto zawraca jej w głowie, sprawia że czuje się wyjątkowa, przy czym kryzys w związku coraz bardziej oddala ją od męża i postanawia zostać kochanką.
Idzie w ten sposób na łatwiznę.. zamiast naprawiać swój obecny związek to leci na dwa fronty.
Jakie są wasze opinie? Czy taką kobietą kieruje tylko wilgoć między nogami, czy szuka prawdziwego szczęścia.. Co o tym myślicie? Oczywiście w drugą stronę to samo: dlaczego mężczyzna decyduje się na bycie z kochanką?

Według mnie bez znaczenia jest płeć. Osoba, która zdradza robi to dlatego, że chce od kochanki/ka czegoś, czego jej w związku brakuje.
Wachlarz braków jest bardzo szeroki: sex, uwaga, adrenalina, adoracja, bliskość, czułość,...

8 Ostatnio edytowany przez MamaNalijki (2014-04-28 09:40:28)

Ja się zgadzam z Panią poprzedniczką:) przyczynami zdrad są deficyty w związku, jest nuda, rutyna,kilkanascie lat razem i dochodzi do zdrady.Inna sprawa, ze niektorzy są zdania, iz monogiamiczne związki są niezdrowe i trzeba miec kilku partnerów by zachowac zdrowe psychiczne i fizyczne.Zastanawiam sie tylko po co w takim razie zawierają np zwiazki malzenskie ( znam takie przypadki)

9

MamaNalijki napisał/a:

Zastanawiam sie tylko po co w takim razie zawierają np zwiazki malzenskie ( znam takie przypadki)

Bo robią np. karierę polityczną i chcą mieć wpisane "mąż i ojciec".

10

slońce1 napisał/a:
thepass napisał/a:

Np maluje do wyjsc na miasto, a dla niego wcale.

chyba zacznę się malować w domu smile

No, no... przydałoby by się czasem...

11

slońce1 napisał/a:

Przyznam, że te mysli są mi zupełnie obce. Z tego co czytam i widzę, to pogoń za złudzeniami, lepszym - łatwym życiem. Brak umiejętnosci lub chęci podjęcia trudu kierowania własnym zyciem. Szukanie radości zycia tam gdzie go nie ma.
Tak ogólnie to takie oszukiwanie przede wszystkim siebie, a to juz nie jest dobry stan. To stan porównywalny z byciem w nałogu, alkoholik nie potrafi zmierzyć się z rzeczywistoscią na trzeźwo, kochanka czy kochanek też. Chca sie upijac swoimi złudzeniami.

12 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-04-28 10:47:41)

adamajkis napisał/a:

To stan porównywalny z byciem w nałogu, alkoholik nie potrafi zmierzyć się z rzeczywistoscią na trzeźwo, kochanka czy kochanek też. Chca sie upijac swoimi złudzeniami.

Coś w tym jest.

Czasem czuję się jak uzależniona.
Poznałam kogoś będąc już jako mężatka, zafascynowana nie tyle co wyglądem ale jego wzrokiem, nie znając nawet dobrze jego charakteru - coś mnie przyciągnęło. Oczy, uśmiech, jakaś chemia. Nawet nie wiem kiedy - przyszło i zauroczenie. Mężowi o nim powiedziałam bo nie potrafiłam żyć w kłamstwie. Wybaczył. Nie potrafiłam też wyjść z tej sytuacji, nie chciałam romansu, nie chciałam kochanka, ale jego chciałam.. zagmatwane to.
Minęło sporo czasu. Może to i nie była miłość, może fascynacja kimś, kogo się tak na prawdę nie zna, żyłam, żyje złudzeniami. Oszukuję siebie. A może to po prostu jego tajemniczość mnie tak przyciągnęła. Sama nie wiem. Staram się siebie zrozumieć ale nie potrafię.

Herushingu napisał/a:

Mężczyźni nie są skomplikowani xD

Za to kobiety są bardziej skomplikowane. Jestem tego żywym przykładem.

13

slońce1 napisał/a:

Mężowi o nim powiedziałam bo nie potrafiłam żyć w kłamstwie. Wybaczył. Nie potrafiłam też wyjść z tej sytuacji, nie chciałam romansu, nie chciałam kochanka, ale jego chciałam.. zagmatwane to.

Po co meża obciązać takimi rzeczami? Czy on Ci opowiada za kazdym razem czemu sie upił? Tak to juz jest, każdego coś gryzie i uwiera.

14 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-04-28 12:29:06)

adamajkis napisał/a:
slońce1 napisał/a:

Mężowi o nim powiedziałam bo nie potrafiłam żyć w kłamstwie. Wybaczył. Nie potrafiłam też wyjść z tej sytuacji, nie chciałam romansu, nie chciałam kochanka, ale jego chciałam.. zagmatwane to.

Po co meża obciązać takimi rzeczami? Czy on Ci opowiada za kazdym razem czemu sie upił? Tak to juz jest, każdego coś gryzie i uwiera.

obiecaliśmy sobie mówić wszystko, mój mąż powiedział mi o jego zdradzie i innych rzeczach, mieliśmy rozmowę szczerą do bólu.
A w momencie kiedy mu o kimś powiedziałam ... nie potrafiłam z tym wszystkim sobie poradzić, i gryzło mnie sumienie, poza tym popadłam w jakąś nerwicę. To tak na zasadzie oczyszczenia się czy coś.

15

thepass napisał/a:

Kobieta w pewnym momencie się "zapuszcza" i nie chce o siebie dbać dla niego, dla siebie

o matko, co za bzdura...

16

in_ka napisał/a:
thepass napisał/a:

Kobieta w pewnym momencie się "zapuszcza" i nie chce o siebie dbać dla niego, dla siebie

o matko, co za bzdura...

no własnie, a jak facet sie zapuści?nie zawsze zdradzone żony są zapuszczone, moim zdaniem tu reguły nie ma..wielu facetom palma odbija i mają w domu laskę a i tak w bok idą-takie mają predyspozycje czy cokolwiek innego, w drugą stronę moze byc podobnie.

17

in_ka napisał/a:
thepass napisał/a:

o matko, co za bzdura...

A ja nawet chciałabym żeby to była prawda.
Byłoby prościej, łatwiej zrozumieć.

18 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2014-04-28 16:01:52)

Jeśli w związku w miarę dobrze się układa a jedna strona i tak 'chodzi na boki' to jest to po prostu parcie na adrenalinę i bycie adorowanym/-ną, coś czego nie można mieć wiecznie z takim samym natężeniem w domu, od swojego partnera, dla którego nie jesteśmy w stanie być 24h/24h 'zagadką', a przecież pożądanie w niedojrzałym partnerze buduje owa tajemniczość w 90% - tego potrzebuje by sam pożądać. dlatego zamiast kiedy motylki opadną szukać innych bodźców, przejść na 'wyższy poziom', szuka 'haju' na zewnątrz, bo to dzieje się bez jego udziału i pracy.

19 Ostatnio edytowany przez Koryfeusz (2014-04-28 16:41:49)

thepass napisał/a:

Dla mnie tylko kieruje tym podniecenie. Kobieta zawsze fantazjuje i stąd sie motylki pojawiają. Zderzenie z rzeczywistością może być bolesne, bo to tylko wyobraznia. To jak działa głos na nią, spojrzenie. Jak jest wysoko postawionym biznesmenem, to też to podnieca, bo ma władzę i to znowu kreuje fantazje. Dlatego najczęściej kobiety zdradzają z przełożonymi...
A mezczyzni prawdopodobnie jak nie dostają takiego seksu u siebie jakiego chcą. Kobieta w pewnym momencie się "zapuszcza" i nie chce o siebie dbać dla niego, dla siebie. Np maluje do wyjsc na miasto, a dla niego wcale.

To co piszesz są to stereotypy które życie mi nie raz zweryfikowało. Według ciebie zdrada faceta jest winą kobiety, bardzo wygodne podejście....

20

Warto zauważyć, że monogamia jest wbrew naturze i to jest pierwotnym powodem zdrady.

21

pitagoras napisał/a:

Warto zauważyć, że monogamia jest wbrew naturze i to jest pierwotnym powodem zdrady.

dobre...;)
zgodnie z naturą modliszka po akcie seksualnym zjada samca, drogie panie ...idźmy w naturę smile

22

pitagoras napisał/a:

Natura dała jednak człowiekowi mózg bardziej rozwinięty niż u innych gatunków - chyba po to, żeby z niego korzystał.
Gdybym miała zdradzać to powiedziałabym, że szukam u innego tego, czego nie mam w związku - nie szukałabym usprawiedliwień w prawach natury...

pitagoras napisał/a:

Monogamia wbrew naturze? Funkcjonuje w przyrodzie i w toku ewolucji wcale nie została odrzucona/wyeliminowana.

24

in_ka napisał/a:

zgodnie z naturą modliszka po akcie seksualnym zjada samca,

Człowiek kilkoma elementami różni się od modliszki.
Monogamia jest czynnikiem kulturowym; poligamia biologicznym.
Nie wdajemy się w kwestię ''usprawiedliwień'' tylko faktów.
Jeśli chodzi o kobiety, to nie mam pewności, jak to dokładnie wygląda.Natomiast każdy mężczyzna, niezależnie od tego co ma w sypialni, czuje pociąg do innych kobiet i to nie podlega polemice.

25

pitagoras napisał/a:

Człowiek podlega wielu czynnikom, dlatego sprowadzanie wszystkiego do jednego jest błędem.

pitagoras napisał/a:

Ty chyba spałeś na biologii...

26

pitagoras napisał/a:

Jeśli chodzi o kobiety, to nie mam pewności, jak to dokładnie wygląda.Natomiast każdy mężczyzna, niezależnie od tego co ma w sypialni, czuje pociąg do innych kobiet i to nie podlega polemice.

Według tej teorii to kobieta powinna bezdyskusyjnie zadawać się z kilkoma samcami. Przecież ten, który ma szansę najlepiej zaopiekować się jej potomstwem niekoniecznie jest nośnikiem najlepszego materiału genetycznego w okolicy...

27

Dominisia21 napisał/a:
pitagoras napisał/a:

Człowiek podlega wielu czynnikom, dlatego sprowadzanie wszystkiego do jednego jest błędem.

pitagoras napisał/a:

Ty chyba spałeś na biologii...

Oj, chyba jednak Ty.

28 Ostatnio edytowany przez Dominisia21 (2014-04-28 18:51:31)

Cynicznahipo, nie licząc człowieka, nie ma monogamii w przyrodzie?
No bo wiesz, nie tylko wokół ludzi świat się kręci.

PS. To prawda, że poligamia dominuje, ale zdarzają się też gatunki monogamiczne. To o to mi chodzi. Co do człowieka, tu można by zacząć dyskutować.

29

pitagoras napisał/a:

Natomiast każdy mężczyzna, niezależnie od tego co ma w sypialni, czuje pociąg do innych kobiet i to nie podlega polemice.

doprecyzuj to "co"...

30

" Biologia dała mężczyznom możliwość wielokrotnego przekazywania swoich genów, wydawałoby się zatem, że to właśnie zwierzęcy instynkt pcha mężczyznę ku zdradzie, zwłaszcza gdy w jego związku ten obszar jest zaniedbany. Nic bardziej mylnego! Doradca małżeński M. Gary Neuman przepytał 200 mężów i okazało się, że tylko 8% badanych jako główny powód zdrady podało niezadowolenie z seksu, natomiast aż 48% mężczyzn wskazało wyraźnie odczuwaną emocjonalną pustkę. Zatem choć mężczyźni łatwiej oddzielają seks od emocji, to nie znaczy, że mechaniczne pierwotne odruchy będą dla nich ważniejsze niż szczera miłość i zainteresowanie partnerki "

31 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-04-28 19:15:20)

Nigdzie nie napisałem, że męzczyzna sie nie ma prawa zapuścić i kobieta nie ma prawa w tym momencie czuć do niego odrazy...
Co do munduru, to też jest WYOBRAŻENIE które mówi od razu jakie cechy ma ten mężczyzna. Cechy najcześciej pożądane.
Deficyt w zwiazku to jest tylko wytłumaczenie, bo najpierw trzeba samemu/samej ten deficyt uzupełnić i się o niego postarać.
I wtedy myśl o "zamotylkowaniu" na boku nawet nie przejdzie. Ale takich kobiet jest mało, bo kobiety z reguły są pasywne, szukają problemów wszędzie, nawet jak jest "różowo". Są wyjątki, ale najczęściej po X latach cierpienia i popełniania idiotycznych blędów (na które na początku zwalały wine na wszystko, tylko nie na siebie).
Co mogą chcieć żonaci na portalu RANDKOWYM? Po co tykać się zonatych? Ale rozumiem, brak logiki to logika kobiet.

A nie przepraszam, zawsze jak mężczyzna jest chamem, draniem, to kobieta szuka winy w sobie. Tak, zapomniałem. Nie szanują się nigdy.

32

Dominisia21 napisał/a:

Cynicznahipo, nie licząc człowieka, nie ma monogamii w przyrodzie?
No bo wiesz, nie tylko wokół ludzi świat się kręci.

PS. To prawda, że poligamia dominuje, ale zdarzają się też gatunki monogamiczne. To o to mi chodzi. Co do człowieka, tu można by zacząć dyskutować.

Tak, tak. Wiem, żyrafki i delfinki.
Ale my o ludziach dyskutujemy.

33 Ostatnio edytowany przez Dominisia21 (2014-04-28 19:39:39)

No tak. wink

Więc wracając do ludzi, ja myślę, że trzeba sobie doformułować, co się rozumie przez słowo natura, bo według mnie ma to słowo BARDZO szerokie znaczenie. Wtedy można dyskutować czy rzeczywiście monogamia jest wbrew naturze.

34

vinnga napisał/a:
pitagoras napisał/a:

Według tej teorii to kobieta powinna bezdyskusyjnie zadawać się z kilkoma samcami. Przecież ten, który ma szansę najlepiej zaopiekować się jej potomstwem niekoniecznie jest nośnikiem najlepszego materiału genetycznego w okolicy...

No właśnie to jest mentalność Kalego kali zabrać coś dobrze, Kalemu zabrać coś już źle.

35

Cynicznahipo napisał/a:

no nie tylko...
Monogamiczne jest 3% gatunków ssaków, 12% gatunków naczelnych i 90% gatunków ptaków

36 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2014-04-28 19:48:44)

thepass napisał/a:

Po co tykać się zonatych? Ale rozumiem, brak logiki to logika kobiet.

Jak to ktoś ostatnio powiedział, "lepiej być czwartą żoną prawdziwego faceta, niż jedyną fujary" big_smile

37

in_ka napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

no nie tylko...
Monogamiczne jest 3% gatunków ssaków, 12% gatunków naczelnych i 90% gatunków ptaków

Przecież nie będę wymieniała po kolei, bo to bez sensu.

38

ZaubererDE napisał/a:
thepass napisał/a:

Jak to ktoś ostatnio powiedział, "lepiej być czwartą żoną prawdziwego faceta, niż jedyną fujary" big_smile

Same sobie te fujare wybrały.

39

Cynicznahipo napisał/a:
in_ka napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

no nie tylko...

ale może ta pogarda, też ...niepotrzebna

40

thepass napisał/a:

coś w tym jest... wink

41

in_ka napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
in_ka napisał/a:

no nie tylko...

ale może ta pogarda, też ...niepotrzebna

Jaka pogarda? Normalna wypowiedź. Troszkę wyluzuj może.

42

ok, rozumiem - twoja normalność
zdecydowanie luzuję...

43

in_ka napisał/a:
thepass napisał/a:

coś w tym jest... wink

Tak czysto logicznie.Wybieramy z tego co jest pod ręką.W danym momencie.
Szansa, że z biegiem czasu nie napatoczy się ktoś lepszy, ciekawszy, jest mała.I tu brutalne statystyki, im więcej nowych ludzi poznajesz, tym większa szansa zdrady/rozwodu/rozstania.
Zmienia się też definicja zdrady a nawet monogamii.W sumie dziś monogamia absolutna (tzn. jeden i ten sam do śmierci) odeszło do lamusa.Mamy faktyczną poligamię, z tym że ogranicznikiem dopuszczalności moralnej jest zasada ''jeden w jednym momencie''.
Po co o tym piszę?Właśnie by pokazać, jak bardzo jest to kwestia ustaleń kulturowych, które bezwiednie wszyscy przejmujemy.
Równolegle funkcjonują też inne wersje.Nie kto inny, jak Wisłocka twierdziła, że jednorazowe numerki w wykonaniu mężczyzny nie są zdradą.Znam kilka kobiet, bynajmniej nie ciemnych ani wiekowych, podzielających poniekąd ten pogląd: jeśli facet wywiązuje się ze wszystkich obowiązków wobec rodziny, to są skłonne przymknąć oko na dyskretne skoki w bok.Co kraj to obyczaj.
   Swoją drogą, skrajnie (hmmm, nazwijmy to delikatnie) dziwne jest ślubowanie miłości aż do śmierci.No, na upartego można się zobowiązać do wierności i uczciwości.Rozumiem to.Ale miłość jest niezależna od woli, więc dalekosiężne zobowiązania w tej materii to jakieś wróżenie z fusów.

44

pitagoras napisał/a:

Ale miłość jest niezależna od woli, więc dalekosiężne zobowiązania w tej materii to jakieś wróżenie z fusów.

Niezależne od woli są motylki.
W przysiędze małżeńskiej miłość rozumie się raczej jako decyzję woli.

45

in_ka napisał/a:

ok, rozumiem - twoja normalność
zdecydowanie luzuję...

Tak z ciekawości... po czym wyczuwasz pogardę? Po literach i przecinkach? Bo naprawdę nie miałam nic złego na myśli.

46 Ostatnio edytowany przez Gary (2014-04-28 20:43:42)

pitagoras napisał/a:

podzielających poniekąd ten pogląd: jeśli facet wywiązuje się ze wszystkich obowiązków wobec rodziny, to są skłonne przymknąć oko na dyskretne skoki w bok.Co kraj to obyczaj.
   Swoją drogą, skrajnie (hmmm, nazwijmy to delikatnie) dziwne jest ślubowanie miłości aż do śmierci.No, na upartego można się zobowiązać do wierności i uczciwości.Rozumiem to.Ale miłość jest niezależna od woli, więc dalekosiężne zobowiązania w tej materii to jakieś wróżenie z fusów.

No to polewam koledze wódki! "Dać mu wódki -- dobrze prawi". Uważam identycznie.

Nie ma sensu rujnować rodziny za skok w bok. A przysięga małżeńska jest naiwna neistety... a jak ktoś uważa inaczej, to niech da przepis jak można się zakochać lub odkochać... jak sprawić by serce kochało, albo nie kochało...

47

thepass napisał/a:
ZaubererDE napisał/a:
thepass napisał/a:

Teraz wróciła moda na metresy. smile

48 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-04-28 20:55:40)

pitagoras napisał/a:

Natomiast każdy mężczyzna, niezależnie od tego co ma w sypialni, czuje pociąg do innych kobiet i to nie podlega polemice.

podlega podlega polemice, nie każdy mężczyzna mając tą jedyną czuje pociąg do innych kobiet, mój mąż owszem .. podobają mu się inne kobiety, to za to jak wyglądają, jakie są atrakcyjne, ale ich nie pożąda, z tego co wiem, a rozmawiałam z nim o tym nieraz, jesteśmy szczerzy do bólu.

49 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2014-04-28 21:02:51)

slońce1 napisał/a:

podobają mu się inne kobiety, ale ich nie pożąda (...) rozmawiałam z nim o tym nieraz, jesteśmy szczerzy do bólu.

Jedno wyklucza drugie.

50

slońce1 napisał/a:

z tego co wiem, a rozmawiałam z nim o tym nieraz,.

To w Polsce dwunastolatki mogą wychodzić za mąż?
Zlituj się, przecież żaden facet nie powie kobiecie że mu się chce stuknąć inną.Toż to wyrok.
''Ja Ci nie wystarczę????''
He he
Jessu, a potem ktoś tu ma do mnie żale, że uważam kobiety na naiwne.
No jest pewien zestaw konwencjonalnych, ''dobrych'' kłamstw, które wciska się swojej kobiecie w dobrej wierze i dla dobra jej psychiki.
''Pięknie wyglądasz'' ; ''inne dla mnie nie istnieją'' ; ''obiad był pyszny''.
Tylko nastolatek w takich kwestiach pozwala sobie na szczerość i to tylko raz.Sajgon jaki następuje później skutecznie oducza tego typu kretyńskich zachowań.
Więc przyjmij do wiadomości Dziewczynko: każdy zdrowy, heteroseksualny mężczyzna widząc długonogą cycatą lalę ma ochotę rzucić się na nią i ją zerżnąć.Nie kochać się z nią- zerżnąć.
W ogóle, co to za idiotyczne określenie: podobają się kobiety, ale ich nie pożąda?

51 Ostatnio edytowany przez piekny_nick (2014-04-28 21:12:57)

Haha "jesteśmy szczerzy do bólu"- skąd ta pewność? Facet nie powie ci w oczy, że go inne podniecają, a wręcz sam może wypierać ten fakt ze świadomości... smile smile

W ogóle, co to za idiotyczne określenie: podobają się kobiety, ale ich nie pożąda?

Sama sprzeczność..

52

Gary napisał/a:

A przysięga małżeńska jest naiwna

może jest...ale każda para składa sobie w jakiejś formie przysięgę
i kochając prawdziwie, szczerze wierzy się, że to aż do śmierci - tak to działa...i właśnie to jest piękne
życzymy sobie miłości
może i życzymy "niezłej dupy" czy "dobrego ogiera" do łóżka ale chyba raczej nie, chodzi nam o przeżycie tej miłości, tego uczucia

53 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2014-04-28 21:18:49)

No nie, po chwili namysłu - istnieje możliwość, że facet nie pożąda innych.

Jeżeli facet jest na szczycie haju chemicznego zakochania i potrafi powstrzymać fantazjowanie o innych, może faktycznie pożądać wyłącznie jednej, ukochanej kobiety.

Jak już chemia się skończy to ciężko się powstrzymać przed fantazjami. Trzeba by do tego niesamowitych umiejętności opanowania myśli, żaden pracujący facet nie ma na to wystarczających zasobów silnej woli i cierpliwości.

54

Panowie (nie do wszystkich), ale czemu skoki w bok, a nie np. związek otwarty? Czemu propagujecie taki model gdzie trzeba się kryć, oszukiwać, kłamać w żywe oczy bardzo często, zdradzać, a czasami (tylko gdy prawda wyjdzie na jaw) robi się z tego piekło?

55 Ostatnio edytowany przez in_ka (2014-04-28 21:23:31)

pitagoras napisał/a:

Więc przyjmij do wiadomości Dziewczynko: każdy zdrowy, heteroseksualny mężczyzna widząc długonogą cycatą lalę ma ochotę rzucić się na nią i ją zerżnąć.Nie kochać się z nią- zerżnąć.

jesteś pewien, że każdy...zerżnąć, no chyba jednak zależy, kto jest ten każdy i w jakim wieku wink

hmmm mam kolegę, super przystojniak i podrywał przeciętnej urody panie chociaż te długonogie cycate na niego leciały...spytałam się - dlaczego ona?
bo wiesz - powiedział, po sexie chce się też...pogadać wink

56

piekny_nick napisał/a:

Sama sprzeczność..

jest to możliwe, podobają się fizycznie, są atrakcyjne, podziwia ich wygląd, ale nie pożąda, trudno zrozumieć?

57

slońce1 napisał/a:
piekny_nick napisał/a:

Sama sprzeczność..

jest to możliwe, podobają się fizycznie, są atrakcyjne, podziwia ich wygląd, ale nie pożąda, trudno zrozumieć?

A tobie trudno zrozumieć, że jeśli podobają się fizycznie, to znaczy, że podobają się facetowi za cechy, które świadczą o ich dobrych genach i cechach znamionujących niezłą płodność? A więc ma to nierozerwalny związek z seksualnością.

58

pitagoras napisał/a:

Zlituj się, przecież żaden facet nie powie kobiecie że mu się chce stuknąć inną.Toż to wyrok.
''Ja Ci nie wystarczę????''
He he

zdziwiłbyś się jak można być szczerym w związku, a tak poza tym mam 29 lat wink trochę się pomyliłeś. wink
Akurat wiem co myśli mój mąż o mojej przyjaciółce, jaka to ponętna i namiętna, i w ogóle...

59 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2014-04-28 21:43:45)

Dominisia21 napisał/a:

Panowie (nie do wszystkich), ale czemu skoki w bok, a nie np. związek otwarty? Czemu propagujecie taki model gdzie trzeba się kryć, oszukiwać, kłamać w żywe oczy bardzo często, zdradzać, a czasami (tylko gdy prawda wyjdzie na jaw) robi się z tego piekło?

Czemu nie, ale nie wszystkim się kobietom się taki model podoba. A zdobyć chcemy wszystkie big_smile

Choćby takie coś...

pitagoras napisał/a:

Znam kilka kobiet, bynajmniej nie ciemnych ani wiekowych, podzielających poniekąd ten pogląd: jeśli facet wywiązuje się ze wszystkich obowiązków wobec rodziny, to są skłonne przymknąć oko na dyskretne skoki w bok.

...zwykle nie jest w stanie funkcjonować bez tabu, kobieta oficjalnie zakazuje, jest świadoma, ale przymyka oko. Wszystko gra, ale gdyby odkryć karty to byłoby piekło.

Podobno (nie jestem pewny) na podobnej zasadzie w oryginale ST funkcjonuje przykazanie "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną". Tzn. róbcie sobie co chcecie, ale tylko wtedy gdy bóg przymyka oko.

Zakazany owoc smakuje najlepiej. Oficjalny, choćby pozorny zakaz może spowodować większą przyjemność.
To bardzo często powtarzający się motyw w filmach / książkach. Gdy żona odchodzi a kochanka staje się stałą partnerką, czar pryska.

60

Dominisia21 napisał/a:

Czemu propagujecie taki model gdzie trzeba się kryć, oszukiwać, kłamać

Nikt tu niczego nie propaguje.Opisujemy rzeczywistość.
A rzeczywistość jest taka, że można bardzo mocno kochać jedną kobietę i równie mocno pożądać drugiej.To się nie wyklucza.
Nie jest tak, jak notorycznie roją sobie kobiety : gdyby naprawdę kochał, to by nie patrzył na inne.
To, że facet zdradza niekoniecznie oznacza, że nie kocha.

61

pitagoras napisał/a:

To, że facet zdradza niekoniecznie oznacza, że nie kocha.

oczywiście, to znaczy tylko tyle, że nie umie utrzymać swojego ptaka w spodniach...
problem jest w tym, że z tego ptaka korzysta również, ta jedna jedyna...żona, narzeczona a ona na dzielenie się tym ptakiem, nie ma     o c h o t y wink

62 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2014-04-28 21:38:06)

piekny_nick napisał/a:

A tobie trudno zrozumieć, że jeśli podobają się fizycznie, to znaczy, że podobają się facetowi za cechy, które świadczą o ich dobrych genach i cechach znamionujących niezłą płodność? A więc ma to nierozerwalny związek z seksualnością.

Jeżeli facet jest hetero, nie ma za bardzo możliwości oceniania kobiety na tej samej zasadzie co pięknej rzeźby.

Chyba, że jest 3 minuty po, na przeładowaniu big_smile

Zresztą czemu się tak kłócicie...
Nie mamy interesu w rozwiewaniu tej wątpliwości na anonimowym forum.

63

ZaubererDE napisał/a:

No nie, po chwili namysłu - istnieje możliwość, że facet nie pożąda innych.

Jeżeli facet jest na szczycie haju chemicznego zakochania i potrafi powstrzymać fantazjowanie o innych, może faktycznie pożądać wyłącznie jednej, ukochanej kobiety.

Jak już chemia się skończy to ciężko się powstrzymać przed fantazjami. Trzeba by do tego niesamowitych umiejętności opanowania myśli, żaden pracujący facet nie ma na to wystarczających zasobów silnej woli i cierpliwości.

Na swoim przykładzie. Dopóki byłem na haju, to każda inna kobieta mi sie NIE PODOBAŁA. Dlatego i nie pożądałem.

64

pitagoras napisał/a:

Znam kilka kobiet, bynajmniej nie ciemnych ani wiekowych, podzielających poniekąd ten pogląd: jeśli facet wywiązuje się ze wszystkich obowiązków wobec rodziny, to są skłonne przymknąć oko na dyskretne skoki w bok.

dlaczego to robią? bo niestety życie wobec kobiet nadal ...jest niesprawiedliwe

bo dzieci, bo dom, bo rodzina...
rzadko się zdarza, że kobieta rzuca wszystko w cholerę i podąża za ..zdradą, podąża za fantastycznym kochankiem chociaż w domu ...przeciętny albo wręcz słaby samczyk

65 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-04-28 21:42:11)

Fantastyczny kochanek gdyby był fantastyczny to umiałby omamić ją takimi słowami i czynami, że by zostawiła to wszystko w cholere.
Naiwnosc, naiwnosc.

Posty [ 1 do 65 z 188 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dlaczego kobiety mają kochanka a mężczyźni kochankę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024