Hej zakupiłam spodnie firmy Levis za 320 zł które farbują mi ubrania ,bielizny a także torbę która kosztowała 300 zł .Przy zakupie spodni sprzedawca nie poinformował mnie że spodnie będą farbować .Także na metce spodni nie ma informacji że farbują.Złożyłam reklamacje która została nie uznana !!! Opinia rzeczoznawcy Z przeprowadzonej oceny organoleptycznej spodni w zakresie kwestionowanym wynika ,że : Badana tkanina wykazuje obniżoną trwałość wybarwienia natarcie suche w stopniu odpowiadojącym zamierzonym właściwościom tkanin ubraniowych dżinsowych - właściwość ta jest powszechnie znana wymagania w tym zakresie sąm określone w dokumentacjach technologicznych producęta i odpowiednich z Polskich normach reklamacja jest nie uznana ! spodnie nosiłam przez 4 dni Prosze o poradęco ma dalej zorbic :c
2 2014-04-27 20:16:33 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-04-27 20:18:02)
Myślę, że nic nie zrobisz -czym ciemniejsze dżinsy tym bardziej farbują i faktycznie jest to skutek powszechnie znany - dopiero po kilkakrotnym upraniu barwienie stopniowo zanika.
P.S. Wypłukaj spodnie w wodzie z dodatkiem octu, powinno zmniejszyć farbowanie ![]()
3 2014-04-27 20:54:19 Ostatnio edytowany przez TheNiuna (2014-04-27 20:57:33)
Myślisz że jak bym napisała odwołanie od reklamacji to by sie udało czy nie???
Jeśli masz czas to odpisz ![]()